تهران -ايرنا-دبير ستاد توسعه فناوري‌هاي نرم و هويت‌ساز معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري حمايت اين ستاد از نخستين جشنواره ملي اسباب بازي را در راستاي ترويج شكل گيري شركت‌هاي دانش‌بنيان در حوزه صنعت اسباب بازي و سوق دادن دانشگاهيان به عرصه هاي فناورانه اين هنرصنعت بيان كرد.

به گزارش ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، نخستين جشنواره ملي اسباب‌بازي كه با همت كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان برپا بود با اهدا جوايزي به فعالان اين عرصه به كار خود پايان داد.
سيدمحمدحسين سجادي نيري، دبير ستاد توسعه فناوري‌هاي نرم و هويت‌ساز معاونت علمي درباره حمايت از برگزاري اين رويداد گفت: يكي از كارهايي كه ستاد ما و به طور كلي معاونت علمي و فناوري موظف به انجام آن است، ترويج و توسعه شركت‌هاي دانش‌بنيان و همچنين راه‌يابي فرهيختگان دانشگاهي به حوزه‌هايي است كه پيش‌ از اين به آن بي‌توجه بوده‌اند.
وي افزود:اسباب‌بازي يكي از حوزه‌هايي است كه نياز به ايده‌هاي جديد و خلاقيت دارد. اين نياز، هم از جنس ورود نيروي انساني نخبه است و هم نيازمند صنعتي شدن و تزريق فناوري است.
سجادي نيري با بيان اينكه اسباب‌بازي‌هاي ايراني امروزه به صورت كارگاهي توليد مي‌شوند، افزود: اگر اين عرصه صنعتي شود مي‌تواند رشد خيلي خوبي داشته باشد. صنعتي شدن يعني تزريق فناوري و زيرساخت‌هاي فناورانه به اين عرصه است.
وي حمايت از چنين برنامه‌هايي را هم از جهت گفتمان سازي و هم از جهت تشويق برنامه‌ها مهم دانست و گفت: اسباب‌بازي هم يكي از حوزه هايي است كه زيرمجموعه ستاد توسعه فناوري‌هاي نرم و هويت‌ساز معاونت علمي محسوب مي‌شود، پس ما به اين عرصه وارد شديم تا هم ترغيب‌كننده باشيم كه شركت‌هاي دانش‌بنيان در اين زمينه ايجاد شوند و هم قشر دانشگاهي را تشويق كنيم تا پايان‌نامه‌هايي را متناسب با نياز صنعت اسباب‌بازي تعريف كنند.
دبير ستاد توسعه فناوري‌هاي نرم و هويت‌ساز معاونت علمي ادامه داد: در همين راستا ستاد توسعه فناوري‌هاي نرم و هويت‌ساز معاونت علمي هم در زمينه پايان‌نامه‌هاي دانشگاهي نخستين جشنواره ملي اسباب‌بازي حمايت هايي صورت داد و هم چند اسباب‌بازي فناورانه اين جشنواره مورد حمايت قرار گرفتند.
گروه داوري نتايج بررسي بيش از 500 طرح را در قالب يك بيانيه اعلام كرد تا برگزيدگان جوايز خود را از مسوولان فرهنگي كشور دريافت كنند.
اين جوايز به برگزيدگان گروه‌هاي مختلفي در حوزه اسباب‌بازي از جمله فرهنگي هنري، حركتي مهارتي، الكترونيك و رايانه‌اي، آموزشي و كمك‌آموزشي و گروه اسباب‌بازي‌هاي فكري اهدا شد.
از طرف ستاد توسعه فناوري‌هاي نرم و هويت‌ساز معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري نيز جوايزي به چهار پايان‌نامه برتر دانشجويي كشور تعلق گرفت. ستاد توسعه فناوري متعهد شد جهت توسعه فناوري در اين بخش، به سه شركت برتر توليدكننده اسباب‌بازي تسهيلاتي به مبلغ يك ميليارد ريال پرداخت كند كه با استقبال مضاعف اين شركت‌ها روبرو شد.
اولين جشنواره و نمايشگاه ملي اسباب‌بازي كشور با حضور 80 شركت توليدي، 30 طراح ايده و جمعي از فعالان و مدرسان عرصه‌ي اسباب‌بازي و سرگرمي به مدت پنج روز در تهران برگزار شد.
علمي**1023**1599