تهران - ایرنا- نماینده كمیسیون تخصصی مشاوران املاك اتاق اصناف ایران با اشاره به افزایش عوارض ساخت ‌و ساز و تاثیر آن بر سرمایه گذاری بخش ساختمان و بازار مسكن گفت: در شرایط ركودی فعلی باید ظرفیتها را به سمت و سویی ببریم كه مانع افزایش هزینه های تولید ساختمان از جمله عوارض قانونی صدور پروانه و غیره شویم تا ركود بازار سنگین تر نشود.

حسام عقبایی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: افزایش عوارض ساختمانی آن هم در شرایطی كه در ركود بازار به سر می بریم، مناسب نیست چرا كه خود ركود وضعیتی است كه باید تشویق های مالی از جمله معافیت های خاص را برای تولیدكنندگان و فعالان بازار در نظر بگیریم تا بتوانیم این دوره را با سرعت بیشتری سپری كنیم.
وی با تاكید بر آنكه وقتی هزینه های مضاعف را ایجاد می كنیم، خود به خود سرعت خروج از ركود را به تاخیر می اندازیم، گفت: در حال حاضر بازار مسكن در ركود قرار دارد و باید برای بهبود این بازار و ثبات قیمت ها تدبیری اتخاذ شود و با اتخاذ تصمیماتی آن را تشدید نكنیم.
نماینده كمیسیون تخصصی مشاوران املاك اتاق اصناف ایران با بیان آنكه بازار مسكن در ماه مبارك رمضان با كاهش تحول همراه شد، افزود: البته این طبیعی است و هر سال در این ماه بازار راكدتر می شود اما در مجموع در ماههای آتی وضعیت بهتر شد، حتی در بازار اجاره نیز به یك ثباتی رسیده ایم و موج حباب گونه اجاره بهای تیرماه فروكش كرده و هم اكنون بازار تقریبا در آرامش بسر می برد.

** دریافت مالیات از اجاره املاك
عقبایی با اشاره به تاكید رئیس سازمان امور مالیاتی مبنی بر الزام مالكان به پر كردن اظهار نامه مالیاتی، گفت: همزمان با افزایش سهم مالیات در تركیب درآمد‌های دولت و تلاش سازمان امور مالیاتی برای تحقق بیشتر درآمدهای مالیاتی، این سازمان از جدیت خود در وصول مالیات بر اجاره املاك تجاری، اداری و مسكونی خبر داده كه این موضوع جدیدی نیست و مالیات بر خانه های استیجاری از گذشته بوده و خانه های مسكونی بالای 150 متر قبلا هم مالیات پرداخت می كرده اند و الان بر آن تاكید شده است.
وی افزود: با اینكه برخی فعالان بازار مسكن، دریافت مالیات از املاك مسكونی را موجب افزایش اجاره خانه ارزیابی می كنند و بر این باورند كه در شرایط فعلی نباید این مالیات اخذ شود اما به نظر می رسد سازمان امور مالیاتی در رابطه با وصول این مالیات جدی است و برای اثبات جدیت خود دریافت این مالیات را از تهران شروع كرده است.
لازم به ذكر است؛ عوارض ساخت ‌و ساز در تهران بر ساس بخشنامه‌ای ابلاغی، از نیمه خرداد سالجاری حداقل 10 تا 15 درصد افزایش یافت كه به اعتقاد فعالان بازار مسكن این افزایش بر كاهش میل به سرمایه گذاری در این حوزه و نیز بازار ساختمان در تهران تاثیرگذار خواهد بود.
همچنین؛ حسین بنی صفار رییس سازمان امور مالیاتی تهران با بیان آنكه در تهران مالكان املاك مسكونی اجاری تا 150 متر معاف از مالیات هستند، افزود: با این حال همه مالكان املاك اجاره ای؛ چه مسكونی و چه تجاری و اداری باید اظهارنامه مالیاتی ارایه دهند تا بتوانند از این معافیت استفاده كنند.
اقتصام (4)1070**1558