به گزارش ايرنا ، آيت الله سيد شرف الدين ملك حسيني سه شنبه در تجمع هيات هاي مذهبي شيراز بمناسبت سالگرد شهادت حضرت امام صادق (ع) در مدرسه خان شيراز افزود:آشنايي با معارف اهلبيت (ع) به ويژه امام جعفر صادق (ع) موجب تحول فكري، فرهنگي، اجتماعي و مذهبي مسلمانان جهان شده است .
نماينده مردم استان كهگيلويه و بويراحمد در خبرگان رهبري افزود:رمز و راز موفقيت، شكل گيري و استمرار مذهب جعفري از سوي امام جعفر صادق (ع) بوده، ودر واقع بايد گفت روز شهادت وي نقطه عطفي در تاريخ تشيع بشمار مي رود.
وي بيان كرد: برپايي آيين هاي سوگواري اين امام جليل القدر علاوه بر افزايش آگاهي و فهم مردم از مناقب و شخصيت امام ششم شيعيان، موجب ارتقا روحيه پرسشگري آحاد جامعه در حوزه هاي اعتقادي، فلسفي ، فكري و اجتماعي مي شود.
به گفته آيت الله ملك حسيني مدرسه خان شيراز به عنوان كانون و نگين حوزه هاي علميه استان فارس بيش از 45 سال است كه آيين سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) را برپا مي دارد و مي كوشد رسالت خود را نسبت به اين امام بزرگوار ايفا كند.
اين گزارش حاكيست ، پيوستن كاروان شهداي گمنام به جمع هيات هاي مذهبي حاضر در آيين سالگرد امام جعفر صادق (ع) شور و نشاط معنوي خاصي را بر اين مجلس حاكم كرده بود.
آيت الله ملك حسيني نيز از اين شهداي گمنام به عنوان رهروان واقعي ائمه اطهار (ع) نام برد و ضمن گراميداشت ياد و نام اين شهداي گمنام تصريح كرد:بايد در سال همدلي و همزماني با پيروي از منويات مقام معظم رهبري ادامه دهنده خوبي براي تداوم راه اين شهداي عزيز باشيم .
گفتني است ، تعداد زيادي از رهروان امام جعفر صادق (ع) در حسينيه و امور خيريه پور اسلامي شيراز از فلكه گاز اين شهر تا مدرسه خان شيراز محل برگزاري مراسم شهادت آن امام عزيز را با پاي پياده پيمودند.
كريم پور اسلامي موسس اين حسينيه در حاشيه اين مراسم به خبرنگار ايرنا افزود: اين حسينيه برسم هر سال ،شب گذشته ويژه برنامه خاصي با حضور سيل علاقمندان به خاندان اهلبيت و رسالت را بمناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع)همراه با نذري و توزيع شربت برگزار كرد .
امام جعفر صادق (ع) در هفدهم ربيع الاول سال 80 هجري، در مدينه ديده به جهان گشود، اما بنا به گفته شيخ مفيد و كليني، ولادت آن حضرت در سال 83 هجري اتفاق افتاده است.
كنيه آن حضرت ابو عبد الله بوده است و اين كنيه از ديگر كنيه هاي ايشان معروفتر و مشهورتر است ، اين امام بزرگوار القاب چندي داشت كه مشهورترين آنها صادق، صابر، فاضل و طاهر بود و از آنجا كه ايشان در بيان و گفتار راستگو بود، او را صادق خواندند.
شيخ مفيد در ارشاد مينويسد: علومي كه از آن حضرت نقل كرده اند به اندازه اي است كه ره توشه كاروانيان شد و نامش در همه جا انتشار يافت. دانشمندان در بين ائمه (ع) بيشترين نقل ها را از امام صادق روايت كرده اند. هيچ يك از اهل آثار و راويان اخبار بدان اندازه كه از آن حضرت بهره برده اند از ديگران سود نبرده اند.
محدثان، نام راويان موثق آن حضرت را جمع كرده اند كه شماره آنها، با صرف نظر از اختلاف در عقيده و گفتار، به چهار هزار نفر ميرسد و بيشترين حجم روايات، احاديثي است كه از امام صادق (ع) نقل شده است، اهميت معارف منقول از جعفر بن محمد (ص) به ميزاني است كه شيعه به ايشان منسوب شده است.
دوران امامت امام ششم مصادف با دوران ضعف مفرط امويان، انتقال قدرت از امويان به عباسيان و آغاز خلافت عباسيان است، امام با حسن استفاده از اين فترت و ضعف قدرت سياسي به بسط و اشاعه معارف ديني همت گمارد.
گسترش زائدالوصف سرزمين اسلامي و مواجهه اسلام و تشيع با افكار، اديان، مذاهب و عقايد گوناگون اقتضاي جهادي فرهنگي داشت و امام صادق (ع) به بهترين وجهي به تبيين، تقويت و تعميق 'هويت مذهبي تشيع' پرداخت.
از عصر جعفري است كه شيعه در عرصه هاي گوناگون كلام، اخلاق، فقه، تفسير و… صاحب هويت مستقل مي شود. عظمت علمي امام صادق (ع) در حدي است كه ائمه مذاهب ديگر اسلامي از قبيل ابوحنيفه و مالك خود را نيازمند به استفاده از جلسه درس او مي يابند، مناظرات عالمانه او با ارباب ديگر اديان و عقايد، نشاني از سعه صدر و وسعت دانش اين امام بزرگوار است.
فقه شيعه اماميه كه به فقه جعفري مشهور است منسوب به امام جعفر صادق (ع) است زيرا قسمت عمده احكام فقه اسلامي بر طبق مذهب شيعه اماميه از آن حضرت است و آن اندازه كه از آن حضرت نقل شده است از هيچ يك از (ائمه) اهل بيت (ع) نقل نشده است.
امام جعفر صادق (ع) در روز 25 شوال سال 148 هجري قمري در سن 65 سالگي به دستور منصور دوانيقي (خليفه عباسي) به شهادت رسيد.
مدفن مطهر اين امام معصوم (ع) در قبرستان بقيع در مدينه منوره است.ك/2
3002 /6118
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۶
شيراز - ايرنا- عضو خبرگان رهبري و رييس حوزه علميه مدرسه خان شيراز گفت :امام جعفر صادق (ع) با نشر آموزه هاي ديني در قالب برگزاري كلاسها و جلسات بحث و تفحص فقهي و ديني ،ضمن احياي دين اسلام به مكتب تشيع حياتي دوباره بخشيد.