اصفهان- ایرنا- مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان از عملیات مرمت و بازسازی اثر تاریخی تالار تیموری در این استان خبر داد.

تالار تیموری كه در جوار مجموعه تاریخی میدان نقش جهان اصفهان قرار گرفته است به عمارت چهارحوض نیز اشتهار دارد.
این اثر تاریخی از بناهای دوره تیمور گوركانی است كه در سال ۸۰۵ هجری قمری بعد از قتل عام مردم اصفهان ، به دستور تیمورلنگ در مجاورت باغ نقش جهان ساخته شد و زمان صفویه توسعه بیشتری یافت.
تالارتیموری دارای سالن وسیع ، با ایوان بزرگی در مقابل آن همراه با چند اتاق متصل به هم و تزئینات معماری است.
به گزارش روز چهارشنبه واحد خبر پایگاه ثبت جهانی میراث فرهنگی استان اصفهان فریدون اله یاری افزود: عملیات مرمت و ایزولاسیون پشت بام و عایق های رطوبتی پشت بام در ضلع جنوبی تالار تیموری كه در ورودی شرقی باغ موزه چهلستون واقع شده در حال انجام است.
مدیر كل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اظهار كرد: برای مرمت و ایزولاسیون پشت بام 700 میلیون ریال و برای مرمت ضلع جنوبی تالار تیموری اعتباری بالغ بر 800 میلیون ریال اختصاص یافته است.
به گفته وی ، سال گذشته نیز برای مرمت و بدنه سازی ضلع شمالی و رسمی بندی های نمای شمالی ، گچبری و مقرنس های ضلع شمالی 700 میلیون ریال و برای مرمت درهای چوبی ، پنچره های گره چینی و استحكام بخشی این بنا 900 میلیون ریال هزینه شد.
اله یاری تاكید كرد: با توجه به اینكه ضلع جنوبی تالار تیموری تخریب شده بود، با اقدامات مرمتی و عملیات بازسازی، الحاقات غیر اصلی از بدنه این بنا بر اساس شواهد جدا می شود.
منصور عسگری ناظر پروژه مرمت تالار تیموری نیز با اشاره به بررسی های صورت گرفته در خصوص آسیب شناسی این بنا گفت: آسیب های بوجود آمده شامل ناشاقول شدن جرز باربر بنا در ضلع شرقی، باز شدن لنگه ها و ایجاد ترك های مختلف درآن و شكستگی برخی از لنگه های درهاست.
وی جلوگیری از نفوذ رطوبت با اجرای كانال ناكش ، مقابله با نفوذ آب از طریق باغچه ها، مقابله با حركت سازه و ممانعت از این حركت، اجرای یك سیستم یكپارچه و هماهنگ جهت كلاف كشی و مقابله با نیروهای جانبی را از اقدامات مقاوم سازی و مرمتی صورت گرفته در این بنا عنوان كرد.
ت 7141/ م 6022/1772