تهران- ایرنا- مطالعات محققان دانشگاه ملبورن در استرالیا نشان می دهد كه مصرف اسیدهای چرب امگا 3 از پیشرفت اختلال روان شناختی اسكیزوفرنی پیشگیری می كند.

به گزارش گروه علمی ایرنا از ساینس، بر این اساس مصرف امگا 3 به افرادی كه سابقه ژنتیكی این اختلال را در خانواده دارند، توصیه شده است.
روان ‌گسیختگی یا اسكیزوفرنی یك اختلال روانی است كه مشخصه اصلی آن از كار افتادگی فرایندهای فكری و پاسخگویی عاطفی ضعیف است. این بیماری از سایر بیماری های روان شناختی شدیدتر و خطرناك تر است و بیشتر به صورت توهم شنیداری، توهم‌ های جنون آمیز یا گفتار و تفكر آشفته بروز می یابد.
مبتلایان به این بیماری دچار عوارضی مانند هذیان، توهم، عدم ارتباط منطقی در رفتار و گفتار، انزوا و گوشه نشینی هستند. این بیماری بیشتر در سنین 15 تا 35 سالگی مشاهده شده و در بین مردان و زنان به یك اندازه شایع است.
اگرچه تاكنون علت اسكیزوفرنی شناسایی نشده اما ثابت شده است كه وجود عوامل ژنتیكی و بیولوژیكی در برخی افراد و شدت یافتن این عوامل در اثر استرس‌ های بیرونی، می تواند موجب بروز این بیماری شود.
درحال حاضر بیماران مبتلا به اختلال اسكیزوفرنی با داروهای آنتی سای كاتیك (antipsychotic) درمان می شوند اما در درمان همه این بیماران موثر نیست و عوارض جانبی نیز دارد. به علاوه، این دارو برای افردی كه علایم بیماری را دارند اما ابتلای آنها به اسكیزوفرنی به طور قطعی مشخص نشده است، گزینه مناسبی نیست.
نتایج این مطالعه كه بیشتر بر روی افرادی كه در معرض این بیماری قرار دارند، انجام شده است، نشان می دهد مصرف امگا 3 می تواند با كاهش التهاب مغز، یك پیشگیری درازمدت در مقابل بروز بیماری اسكیزوفرنی بدون هیچ عارضه جانبی را ایجاد كند.
اسید چرب امگا 3، قادر به عبور از سد خونی مغز است، بنابراین برای بیماران مبتلا به آلزایمر نیز توصیه شده است. همچنین این تركیب در بهبود بیماری های قلبی، افسردگی و آرتریت روماتویید نیز موثر است.
انواع ماهی، خاویار، روغن زیتون، حبوبات، تخم مرغ، ریحان، اسفناج، گردو، میگو، گل گلم، ماهی آزاد، ساردین، دانه سویا و كلم بروكلی ازجمله مهمترین منابع اسید چرب امگا 3 هستند.
این مطالعه همچنین نشان می دهد كه مصرف مكمل های امگا 3 نیز در پیشگیری از بروز اسكیزوفرنی موثر است.
نتایج این مطالعه در نشریه JAMA Internal Medicine منتشر شده است.
علمی(6)**9259**1834