تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۲

پكن - ایرنا - با افزایش فعالیت آتشفشانی در 50 كیلومتری نیروگاه اتمی سندای، نگرانی دولتمردان ژاپنی از خطراتی كه این نیروگاه را تهدید می كند، افزایش یافت.

به گزارش ایرنا، آژانس زمین شناسی ژاپن روز یكشنبه اعلام كرد كه كوه «ساكوراجیما» در ایالت كاگوشیما، نشانه هایی از افزایش فعالیت آتشفشانی دارد.
در پی این مسئله، مقامات فرمانداری كاگوشیما به ساكنان 3 منطقه در اطراف این آتشفشان پیشنهاد داده است تا محل زندگی خود را تخلیه كرده و به مكان دیگری منتقل شوند.
یك مقام سازمان هواشناسی ژاپن در این باره گفت: كوه «ساكوراجیما» یكی از آتشفشان های فعال ژاپن است كه به طور مداوم فوران می كند. اما به نظر می رسد یك فوران بزرگ این آتشفشان در آینده نزدیك به وقوع بپیوندد.
وی افزود: یكی از نگرانی های موجود بارش سنگ های ناشی از فوران آتشفشان است كه جان ساكنان كوهپایه را تهدید كند. بنابراین ما به آنها هشدار دادیم تا در صورت آمادگی، محل سكونت خود را تخلیه كنند.
این آتشفشان در 50 كیلومتری نیروگاه اتمی سندای ژاپن واقع شده كه راكتور شماره یك آن چند روز پیش و پس از چهار سال وقفه، مجددا راه اندازی شد.
راه اندازی مجدد این نیروگاه در حالی صورت می گیرد كه مقامات ژاپنی هنوز از بابت برخی مسائل ایمنی از جمله فوران احتمالی آتشفشان در نزدیكی آن، نگران هستند.
برخی كارشناسان بر این باورند قرار گرفتن این نیروگاه در نزدیكی 5 دهانه آتشفشانی كه نزدیكترین آنها، 40 كیلومتر فاصله دارد خطرناك است.
با این وجود، سازمان مقررات هسته ای ژاپن «NRA» با نادیده گرفتن این تهدیدات اعلام كرده آتشفشان نزدیك این نیروگاه تا چندین دهه دیگر فوران عظیم نخواهد داشت.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز پیشتر گزارش داده بود كه آتشفشان «ساكوراجیما»، 2 سال پیش فوران داشته كه خاكستر آن تا شعاع 5 كیلومتری پرتاب شده است.
دولت ژاپن كه به منابع انرژی هسته ای نیازمند است تلاش می كند تا از نگرانی افكار عمومی در این زمینه بكاهد.
در همین راستا، یك گروه از كارشناسان آتشفشانی در این زمینه به سازمان مقررات هسته ای ژاپن، مشاوره می دهند.
آنها اعلام كردند در حال حاضر هیچ تكنولوژی وجود ندارد كه بتواند زمان دقیق وقوع آتشفشان و میزان فوران آن را مشخص كند.
به اعتقاد این كارشناسان، پیش بینی زمان وقوع آتشفشان بسیار سخت است چرا كه فوران آن، هر 10 هزار سال یكبار صورت می گیرد.
بازگشایی مجدد نیروگاه های هسته ای در ژاپن به دلیل پیامدهای زیست محیطی با بحث و انتقادهای فراوانی روبرو است به گونه ای كه طی ماههای گذشته خبر راه اندازی مجدد این نیروگاه ها مردم ژاپن را بارها به خیابان ها كشاند.
در همین حال، شركت برق «كیوشو» ژاپن اعلام كرد: فوران آتشفشانی كوه «ساكوراجیما» خطری برای نیروگاه هسته ای سندای كه در 50 كیلومتری این كوه آتشفشانی واقع است، ندارد.
به گزارش تلویزیون «ان اچ كی»، با بالا رفتن میزان زمین لرزه های ناشی از آتشفشان، احتمال بروز خطر در نیروگاه هسته ای سندای نیز افزایش یافت.
شركت برق «كیوشو» جمعه گذشته كار انتقال برق تولید شده در راكتور شماره یك نیروگاه برق هسته ای سندای در استان «كاگوشیما» را كه بیش از چهار سال خاموش بود، آغاز كرد.
این نیروگاه در فاصله 50 كیلومتری كوه «ساكوراجیما» قرار دارد. این كوه از روز سه شنبه هفته پیش فعالیت آتشفشانی خود را از سر گرفت.
راه اندازی مجدد این نیروگاه در حالی صورت می گیرد كه مقامات ژاپنی هنوز از بابت برخی مسائل ایمنی از جمله فوران احتمالی آتشفشان در نزدیكی آن، نگران هستند.
برخی كارشناسان بر این باور هستند قرار گرفتن این نیروگاه در نزدیكی پنج دهانه آتشفشانی كه نزدیكترین آنها، 40 كیلومتر فاصله دارد، خطرناك است.
با این وجود، سازمان مقررات هسته ای ژاپن با نادیده گرفتن این تهدیدات اعلام كرد آتشفشان نزدیك این نیروگاه تا چندین دهه دیگر فوران عظیم نخواهد داشت.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز پیشتر گزارش داده بود كه آتشفشان «ساكوراجیما»، دو سال پیش فوران داشته كه خاكستر آن تا شعاع پنج كیلومتری پرتاب شده است.
دولت ژاپن كه به منابع انرژی هسته ای نیازمند است تلاش می كند تا از نگرانی افكار عمومی در این زمینه بكاهد.
در همین راستا، یك گروه از كارشناسان آتشفشانی كه به سازمان مقررات هسته ای ژاپن، مشاوره می دهد، اعلام كرد در حال حاضر هیچ فناوری وجود ندارد كه بتواند زمان دقیق وقوع آتشفشان و میزان فوران آن را مشخص كند.
به اعتقاد این كارشناسان، پیش بینی زمان وقوع آتشفشان بسیار سخت است چرا كه فوران آن، هر 10 هزار سال یكبار صورت می گیرد.
آساق*231**3077**1597**1545