دزفول - ايرنا - مدير عامل شركت بهره برداري از شبكه هاي آبياري ناحيه شمال خوزستان گفت:شبكه آبياري دز با آبياري 191 هزار هكتار از اراضي قابل كشت ، كشاورزي شمال خوزستان را متحول كرده است.

به گزارش ايرنا محمد اسلامي روز يكشنبه با حضور در دفتر ايرنا دزفول افزود: علاوه بر ۱۸ هزار باغدار و زارع، چهار شركت بزرگ كشت و صنعت منطقه شامل هفت تپه ، شهيد رجائي ، شهيد بهشتي و كارون نيز جزو مشتركان اين شركت مي باشند ضمن اينكه برخي از مصارف صنعتي نيز از ظرفيت آبي كانالهاي شبكه بهره مند مي شوند.
وي در خصوص غرق شدن تعدادي از همشهريان در كانال هاي آبياري كشاورزي گفت:بي احتياطي شهروندان و شنا در كانالهايي كه داراي تابلوي هشدار دهنده مي باشند منجر به مرگ عده اي شده ضمن اينكه دستگاه هاي اجرايي هيچ گونه دخل و تصرفي در بروز اين اتفاقات ناگوار نداشته و لازم است افراد به تابلوهاي هشدار دهنده توجه كنند.
اسلامي افزود:از سال 92 تا كنون بمنظور جلوگيري از حوادث ناگوار در كانالهاي آبياري 160 تابلوي فلزي،24 تابلوي بتني بزرگ،40 تابلوي سه گوش كوچك و 315 كليشه در بدنه كانالها و نقاط حادثه خيز با مضامين شنا كردن ممنوع،خطر سقوط و تردد ممنوع نصب شده است اما همچنان شاهد شنا و آبتني افراد زيادي در اين كانالها هستيم كه بايد در اين خصوص فرهنگ سازي شود.
وي در ادامه ضمن تاكيد بر ضرورت بهينه سازي مصرف آب در بخش كشاورزي گفت:ميزان تلفات آب در بخش كشاورزي در كانالهاي انتقال كمتر از 10 درصد مي باشد در صورتي در مزارع كشاورزي تلفات به 60 درصد نيز مي رسد و اين ميزان تلفات آب تا زماني كه فروش آب بصورت هكتاري و سطحي است همچنان ادامه دارد.
مدير عامل شركت بهره برداري از شبكه هاي آبياري ناحيه شمال خوزستان افزود:در حال حاضر فروش آب در شمال خوزستان به كشاورزان به صورت سطحي يا هكتاري و به صنايع به صورت حجمي صورت مي گيرد لذا برنامه ريزي شده براي كاهش تلفات آب در بخش كشاورزي فروش آب به كشاورزان نيز به صورت حجمي و طبق زمانبندي خاص انجام شود.
وي با اشاره به فراهم كردن تجهيزات لازم براي فروش حجمي آب به بخش كشاورزي اظهار كرد:براي فروش حجمي آب كشاورزي مشكلي از نظر تجهيزات و تحويل آن وجود ندارد ولي بستر فروش حجمي آب بايد از همه لحاظ فراهم شود.
اسلامي همچنين به راه اندازي سامانه پيامكي شبكه آبياري دز نيز اشاره كرد و افزود: با راه اندازي اين سامانه ضمن بهره گيري از نظرات و پيشنهادات كشاورزان به سوالات آنها در كمتر از 24 ساعت پاسخگويي مي شود ضمن اينكه با راه اندازي اين سامانه كشاورزان مي توانند سرقت تجهيزات آبياري را در اسرع وقت گزارش دهند.
وي در خصوص مشكل آبياري اراضي كشاورزي پاي پل كرخه در شهرستان شوش نيز گفت: بدليل برخي محدوديت هاي منابع آبي در تابستان امسال، امكان تامين آب اراضي اين منطقه وجود نداشت.
شركت بهره برداري از شبكه هاي آبياري شمال خوزستان در سال۱۳۷۰ به منظور بهره برداري از شبكه عظيم آبياري دز تاسيس شد و از سال ۸۹ با واگذاري مديريت سد تنظيمي انحرافي كرخه به اين شركت، بهره برداري از شبكه آبياري كرخه شمالي شامل دشت اوان و دشت هاي پاي پل و نيز شبكه آبياري لور به مديريت اين شركت اضافه شد.
شبكه آبياري دز نقش مهمي در توليد بيش از 4.5 ميليون تن انواع محصولات زراعي و باغي شامل حدود 100 نوع محصول در منطقه شمال استان خوزستان دارد.
7278/6068