تهران- ايرنا- دبير اولين جشنواره علم و عامه با اعلام زمان برگزاري اين جشنواره از 16 تا 22 آبان ماه سال جاري همزمان با هفته بزرگداشت علم، از آخرين مهلت ارسال آثار به بخش هاي مختلف اين رويداد علمي هنري تا 15 شهريورماه خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، صونا آقابابايي روز دوشنبه در نشست مطبوعاتي با تشريح جزييات برگزاري اولين جشنواره علم و عامه اظهار كرد: برگزاري جشنواره هاي علمي ويژه عامه مردم از ايده ادينبورگ اسكاتلند در سال 1989 آغاز شد و به دنبال آن در ديگر كشورهاي اروپايي و آمريكا رونق گرفت.
وي ادامه داد: در حال حاضر آلمان تنها كشوري است كه به طور خاص و مشخص جشنواره بين المللي جنگ هاي علمي را برگزار مي كند كه تاكنون 2 دوره جشنواره ملي شوهاي علمي را در برمن توسط مركز علم universum برگزار كرده است و امسال اولين جشنواره بين المللي خود را از دوم تا پنجم اكتبر 2015 برگزار خواهد كرد.
آقابابايي با ابراز تاسف از اينكه فرهنگ بازديد از موزه هنوز در كشور ما و در ميان خانواده ها هنوز به خوبي جا نيافتاده است، تصريح كرد: با توجه به همين موضوع سعي كرديم موضوعات علمي و فناوري را به صورت جشنواره كه جذابيت بيشتري براي مردم دارد، ارايه كنيم از همين رو برگزاري جشنواره علم و عامه در دستوركار موزه علوم و فناوري قرار گرفت.
وي گفت: علاقمندان تا 15 شهريورماه فرصت دارند آثار خود را در محورهاي اصلي شامل ساخت ابزاري براي آموزش و نمايش مفاهيم علمي، طراحي و اجراي يك جنگ علمي، ساخت يك كليپ علمي، اجراي يك تئاتر علمي، عكاسي از پديده هاي علمي، نقاشي و ارايه آثار هنري با موضوع خورشيد را در آيين ها و فرهنگ هاي مختلف به دبيرخانه جشنواره ارسال كنند.
به گفته دبير اولين جشنواره علم و عامه هيچ محدوديتي اعم از سن، تحصيلات و تخصص براي شركت در اين جشنواره وجود ندارد و آثار برگزيده علاوه بر جايزه نقدي از حمايت هاي معنوي موزه علوم و فناوري همچون انعقاد قرارداد همكاري به منظور برپايي نمايشگاه يا فراهم كردن زمينه اجراي آثار هنري همچون تئاترهاي منتخب در محل موزه برخوردار خواهند شد.
آقابابايي به برپايي نمايشگاه هاي عكاسي علمي و ابزارهاي علمي دست ساخته مبتكران ايران در حاشيه برگزاري اولين جشنواره علم و عامه در محل برج ميلاد تهران اشاره كرد و گفت: دريافت جزييات بيشتر در مورد اين همايش و برنامه هاي آن از طريق مراجعه به نشاني الكترونيكي http://irstm.ir امكان پذير است.
علمي(3)**1055**1834