به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، دوره متوسطه اول شامل پایه های هفتم، هشتم و نهم است كه از مهرماه امسال پایه نهم به این دوره اضافه می شود.
عظیم محبی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینكه تا پیش از این، دوره متوسطه اول بر اساس دو پایه تحصیلی اجرا می شد، افزود: برای این منظور 54 ساعت دوره آموزشی برای 13 هزار معلم در راستای برنامه تعالی مدیریت مدرسه ارایه شد.
وی خاطرنشان كرد: برای اول مهر تمام معلمان پایه نهم آموزش دیده اند و با هماهنگی های انجام شده، و در مدارس شاهد تلاش این قشر زحمتكش خواهیم بود.
محبی، اقدامات اساسی دفتر آموزش دوره متوسطه را در 14 بند توصیف كرد و گفت: در این راستا آمار دانش آموزان دوره اول متوسطه از 2 میلیون و 800 به سه میلیون و تعداد كلاس ها از 86 هزار به 112 هزار كلاس خواهد رسید.
وی با اشاره به اینكه تعداد مدارس دوره اول متوسطه از مهرماه از 22 هزار به 25 هزار مدرسه افزایش خواهد یافت افزود: آمار معلمان كه تا پیش از این 130 هزار نفر بود به 150 هزار معلم افزایش می بابد.
مدیركل دفتر اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش به مهمترین وظیفه این سازمان علاوه بر كارهای اجرایی اشاره كرد و گفت: هماهنگی در استقرار نیرو در متوسطه اول مهمترین وظیفه این سازمان است و برای اینكه بتوان نیاز معلمان را تامین كرد باید بخشنامه ساماندهی نیروی انسانی را مطالعه و معلمان مازاد دوره دوم متوسطه را به دوره های متوسطه اول و ابتدایی تفكیك كنیم.
محبی تصریح كرد: برای استقرار پایه نهم كلاس های مدرسین كشوری برگزار خواهد شد و در این راستا چهار هزار مدرس كشوری تربیت شده اند كه بخش عمده آن برعهده سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و مركز نیروی انسانی است.
مدیركل دفتر متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: مركز نیروی انسانی كه متولی آموزش ضمن خدمت معلمان است برای معلمانی كه دوره خاصی را سپری نكره اند این فرصت را فراهم كرده تا در دوره های آموزشی ضمن خدمت شركت كنند.
محبی با اشاره به اینكه یكی از پروژه های ملی آموزش و پرورش بر اساس سیاست مدیریت آموزشگاهی و به دستور شخص وزیر طراحی شده افزود: اكنون در سطح كشور این برنامه در پنج هزار و 900 مدرسه در حال اجرا است و در همین راستا سال گذشته برای 400 نفر دوره مدرس كشوری برگزار شد.
وی با بیان اینكه برنامه تعالی مدیریت مدرسه برای تمامی دوره ها است افزود: وزیر آموزش و پرورش، رییس ستاد برنامه ریزی برنامه تعالی مدیریت را برعهده دار و تاكنون چند كمیته تخصصی این برنامه از سوی معاونت ها تشكیل شده و دبیر آن مدیركل آموزش متوسطه است.
محبی با اشاره به اینكه برای معلمان در پنج هزار و 900 مدرسه مجری برنامه تعالی مدیریت ، 54 ساعت دوره آموزشی برگزار كرده ایم، گفت: اكنون با این برنامه آموزشی 13 هزار معلم در سطح كشور در قالب كتابچه برنامه تعالی مدیریت مدرسه توانمند شدند.
وی ادامه داد: در كتابچه برنامه تعالی مدیریت مدرسه شاخص ها با استانداردهایی مشخص شده كه مدیر مدرسه بر اساس آنها راهبرد باید حركت كند.
محبی با اشاره به اینكه هدف ارتقاء كیفیت و استانداردسازی مدرسه است اضافه كرد: بر اساس راهكار 7-1 سند تحول بنیادین، برنامه تعالی مدیریت مدرسه شاخص های كیفیت ساز دارد كه توسط تیم ارزیابی مورد بررسی قرار می گیرد.
وی گفت: یكی از برنامه هایی كه سندتحول بنیادین پیش رو دارد همین تحقق برنامه تعالی مدیریت مدرسه بر اساس سیاست مدیریتی وزیر آموزش و پرورش است.
مدیركل دفتر آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: بر اساس سند تحول بنیادین برای پایه متوسطه اول پوشش 100 درصدی دانش آموزان در نظر گرفته شده و این در حالی است كه پوشش تحصیلی میانگین كشوری 94 درصد و این پوشش در دوره ابتدایی بالای 98 درصد است.
** مدارس شبانه روزی
وی در خصوص مدارس شبانه روزی نیز گفت: سه هزار و 336 مدرسه شبانه روزی با 409 هزار دانش آموز در دوره متوسطه اول و دوم داریم كه به گفته رییس سازمان نوسازی مدارس كشور امسال برای امور بهداشتی این مدارس هفت میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
** برگزاری جشنواره
مدیركل دفتر اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری جشنواره خیرین مدرسه شبانه روزی گفت: در سطح تهران با برگزاری این جشنواره كمك خیرین را برای مدرسه داری و فرهنگ سازی وقف جذب خواهیم كرد.
وی به برگزاری جشنواره نوجوان خوارزمی در مشهد اشاره كرد و گفت: این جشنواره بر چهار محور پژوهش، دست ساز، آزمایشگاه و ادبیات بنا شد و فردا 27 مردادماه روز اختتامیه جشنواره است.
** طرح كاشف
محبی در زمینه كارآفرینی و طرح كاشف توسط دانشكده كار آفرینی تهران گفت: این طرح برای سنجش و پایش ویژگی دانش آموزان است كه برای 2 میلیون دانش آموز برگزار شد. در ادامه این موضوع به هر دانش آموز كارنامه كار آفرینی ارایه می شود.
وی تصریح كرد: در ساماندهی نیروی انسانی مشاوران مناطق، آئین نامه ای به استان ها ابلاغ می شود كه دوره متوسطه دوم از یك مهرماه 3 پایه شده و هنرستان ها نیز بر این اساس سه پایه می شوند.
** ارزشیابی تحصیلی
وی در خصوص ارزشیابی تحصیلی نیز گفت: این موضوع در سند تحول بنیادین در متوسطه اول و دوم به صورت تلفیقی است كه مبنای آئین نامه آن به استان ها ابلاغ خواهد شد.
محبی در خصوص ساماندهی نیروی انسانی در دوره متوسطه اول و دوم افزود: حدود30 هزار نیرو در دوره متوسطه اول كمبود داریم.
به گفته وی همچنین 16 تا 18 هزار كلاس در دوره متوسطه اول كمبود هست كه تا اول مهرماه از نظر نیرو و فضای انسانی این كمبود ها مرتفع می شود.
فراهنگ **1417**1027
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۸
تهران - ایرنا - مدیركل دفتر آموزش دوره متوسطه وزارت آموزش و پرورش از اضافه شدن پایه نهم از سال تحصیلی آینده به متوسطه اول خبر داد.