تهران - ايرنا - معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، از تدوين سند راهبردي توسعه خدمات باند پهن در روستاها خبر داد و گفت: هيچگونه محدوديت اعتباري براي پيشبرد طرح‌هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات(ICT)روستايي وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادي ايرنا، علي اصغر عميديان روز دوشنبه در سخناني در نخستين همايش ملي خدمات عمومي الزامي فناوري اطلاعات و ارتباطات در مناطق روستايي و كمتر توسعه يافته، اظهار داشت: توسعه خدمات ارتباطات طبق الزام نهادهاي بين المللي تخصصي مانند اتحاديه بين المللي ارتباطات دور(ITU) و پست(UPU) و اسناد بالادستي كشور از جمله سند چشم انداز 20 ساله نظام وظيفه وزارت ارتباطات است.
وي افزود: با توجه به اين الزام ها و تحقق ماده 3 قانون وظايف و اختيارات وزارت ارتباطات مبني بر توسعه، ترويج و ايجاد ارتباطات و فناوري اطلاعات در كشور و تامين شبكه و زيرساخت هاي مورد نيازبراي دسترسي همه مردم به خدمات ICT، كميسيون تنظيم مقررات نيز به عنوان تنها نهاد حاكميتي مقررات گذار در حوزه ICT، دستورالعمل اجرايي خدمات عمومي الزامي ارتباطات و فناوري اطلاعات را تصويب كرد.
عميديان، فراهم كردن امكان مشاركت اقتصادي بخش عمومي غيردولتي، بخش هاي تعاوني و خصوصي در پروژه هاي USO را از جمله اهداف اين دستورالعمل اجرايي و مصوبه كميسيون تنظيم مقررات عنوان كرد.
وي خاطرنشان كرد: سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي بعنوان بازوي اجرائي كميسيون، با استفاده از ظرفيت بخش خصوصي و تعاوني، پروژه هاي USO را از سال 90 تاكنون، در كشور طراحي و پياده سازي كرده است.
وي با اشاره به برخي از مصوبات كميسيون تنظيم مقررات در خصوص اجراي طرح خدمات عمومي الزامي ارتباطات و فناوري اطلاعات(USO)، افزود: با اجراي اين طرح تامين تلفن خانگي براي روستاهاي 20 خانوار به بالا با پوشش تلفن همراه از طريق رومينگ با اپراتور هاي موجود در 900 روستاي كشور، تامين حداقل يك ارتباط(تلفن) عمومي براي روستاهاي زير 20 خانوار فاقد هرگونه ارتباط مخابراتي در 400 روستا، دسترسي به اينترنت پرسرعت در 25 هزار روستاي داراي تلفن خانگي پيش بيني شده كه بايد تا پايان سال جاري محقق گردد.
عميديان با اشاره به ساير اهداف پيش بيني شده در حوزه USO از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي است، تصريح كرد با همكاري اپراتورها پوشش تلفن همراه در تمام روستاهاي بالاي 20 خانوار در سراسر كشور و پوشش تلفن همراه در جاده هاي منتهي به روستاهاي بالاي 100 خانوار نيز دنبال مي شود و در حال اجراست.
رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديوئي با اشاره به تلاش براي ايجاد برخي تسهيلات براي روستاهاي پرجمعيت، ادامه داد: ايجاد دفاتر ICT روستائي (پيشخوان) در روستاهاي بالاي 70 خانوار فاقد امكانات و حمايت از دفاتر ICT موجود در روستاها شامل بازسازي و تعمير دفاتر 400 روستا، تهيه و تجهيزات مورد نياز براي اتصال به شبكه اينترانت در دفاتر ICT 2000 روستا و تجهيز 1500 دفتر ICT روستائي براي ارائه خدمات پست بانك، از ديگر اهداف اجراي طرح USO است.
وي با اشاره به ساير بخش هاي ديگر طرح USO اظهار داشت: توسعه ICT در مراكز دانشگاهي و مدارس مناطق محروم، تامين تلفن همگاني و اينترنت پرسرعت در اماكن عمومي مانند بيمارستانها و پاركهاي اين مناطق از ديگر بخش هاي اين طرح است كه در مرحله تدوين و پيگيري است.
معاون وزير ارتباطات با تاكيد بر اينكه هيچ محدوديت اعتباري براي پيشبرد طرح‌هاي ICT روستايي وجود ندارد، خاطرنشان كرد: ما در ابتدا با عقد قراردادي اوليه با يكي از پيمانكاران كار را پيش برده ايم اما دست ما در اين موضوع براي اختصاص اعتبارات بيشتر باز است و هر آنچه طبق USO الزام شده است را مهيا خواهيم كرد.
وي در ادامه، دستاوردهاي اجراي طرح USO را توسعه زيرساختهاي مورد نياز براي ارائه خدمات الكترونيكي در حوزه هاي مختلف كسب و كار، توسعه خدمات الكترونيكي در حوزه هاي مختلف از قبيل آموزشي، سلامت، كشاورزي، گردشگري، توانمندسازي زنان و قشركم درآمد در مناطق روستائي و كمتر توسعه يافته عنوان كرد.
اقتصام(2) 1836**1558