قرار است رژه بزرگ نظامي اين كشور به مناسبت پايان جنگ جهاني دوم و تسليم ژاپن در اين جنگ، روز سوم سپتامبر (12 شهريور ماه) در شهر پكن و در ميدان بزرگ «تيان آنمن» برگزار شود.
به گزارش ايرنا، ديدگاه سياسي شدن اين مراسم از زماني مطرح شد كه خبرگزاري كيودو ژاپن گزارش كرد آمريكا از «پارك گئون هي» رييس جمهور كره جنوبي خواسته است در اين مراسم شركت نكند.
چين براي گراميداشت هفتادمين سالگرد جنگ مقاومت مردمي بر ضد ژاپن مراسم مختلفي در اين ماه و ماه آينده از جمله برگزاري يك رژه بزرگ در نظر گرفته و قرار است «شي جين پينگ» رييس جمهور اين كشور نيز در مراسم ياد شده سخنراني كند.
چين به همين منظور از سران كشورهاي بزرگ درگير در جنگ جهاني دوم و حتي «شينزو آبه» نخست وزير ژاپن براي حضور در اين مراسم دعوت كرده تا اين مراسم هر باشكوهتر برگزار شود.
هر چند روابط پكن و توكيو سالهاست به دليل مسائلي كه چين از آن به عنوان شكست ژاپن در جبران اشغال بخشهايي از اين كشور پيش از جنگ جهاني دوم و پس از آن ياد ميكند، تيره و تار است.
چين مي گويد كه هدف از برگزاري اين مراسم در تاريخ ياد شده (12 شهريور) اين است كه نشان دهيم، چين و مردم جهان ظرفيت و اراده دفاع از صلح جهاني را دارند و اين ظرفيتي نيست كه همه داشته باشند.
دولتمردان پكن همچنين اميدوارند كه اين بزرگداشت به يادآوري صلح در ميان مردم جهان كمك كند و باعث گردد تا آنان براي جلوگيري از تكرار چنين تراژدي تلخ و ناگواري با هم متحد شوند.
تارنماي «يي سي ان» چين در گزارشي به كارشكني هاي آمريكا در اين خصوص پرداخته و مي نويسد: با اينكه چين نيت خود را از برگزاري اين مراسم اعلام كرده اما آمريكا مي كوشد با طرح برخي مسائل بي ارزش آن را زير سووال ببرد.
تنها نكته قابل تامل اينجاست كه پس از انتشار گزارش كيودو مبني بر اينكه آمريكا از رييس جمهور كره جنوبي خواسته است در اين مراسم شركت نكند، نه دولت آمريكا و نه سئول اين مساله را تكذيب نكرده اند.
روزنامه «چاينا ديلي» مي نويسد: كره بايد بداند كه فارغ از مداخله جويي هاي آمريكا براي اهميت دادن به مبارزه با تجاوزات ژاپن و همچنين اعلام تقويت روابط كره و چين در عرصه هاي سياسي بهتر است كه رييس جمهور كره در اين مراسم رژه شركت كند.
گزارش در اين باره تاكيد مي كند كه تصميم رييس جمهور كره جنوبي مي تواند تبعات ديگري هم داشته باشد مبني بر اينكه «شينزو آبه» نخست وزير ژاپن و حتي «كيم جونگ اون» رهبر كره شمالي به دنبال وي حاضر به شركت در مراسم مذكور در چين باشند.
«چاينا ديلي» ادامه مي دهد: اگرچه رييس جمهور كره جنوبي قرار است در ماه آينده از چين ديدار كند اما چنانچه او در مراسم رژه هم حضور يابد تصميم خوبي گرفته است.
اين روزنامه در عين حال تاكيد مي كند كه عدم حضور مقام ارشد كره اي در مراسم رژه چيزي از ارزشهاي روابط دو كشور نمي كاهد چرا كه پكن و سئول شريك تجاري بزرگ يكديگر محسوب مي شوند و مشتركات زيادي با هم دارند.
گزارش خاطرنشان مي كند كه از ديدگاه چين اين مراسم براي پيشبرد روحيه صلح، صلح خواهي و نيز پرهيز از جنگ در جهان برگزار مي شود و نبايد آن را سياسي كرد.
همچنين تحليلگران در اين رابطه مي گويند كه «شوراي» اتحاديه اروپا به دستور آمريكا قصد دارند مراسم پكن را ناديده گرفته و آن را سياسي جلوه دهند.
«پيتر گايك» مشاور سابق رييس جمهور چك مي گويد: «تلاش ها براي بايكوت كردن يادبود جشن جنگ جهاني دوم در چين خنده دار به نظر مي رسد. امروز نه تنها بين ژاپن و چين، كه بين آمريكا و چين و حتي در تمام جهان تنش ها بيشتر مي شود. بنابراين آيا ما بايد اين عوامل را با يادآوري جنگ جهاني دوم و قربانيان آنها تحت كنترل بگيريم؟.
«جيا چينگ گوا» تحليلگر و استاد دانشگاه پكن نيز معتقد است: سياسي كردن اين موضوع به نفع آمريكا و هم پيمانان اين كشور نيست. حتي خود آمريكايي ها هم در شرايط كنوني در حال ارزيابي اين موضوع هستند كه چه كسي را و در چه مقامي به اين مراسم اعزام كنند.
آساق*231*1597
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۵
پكن - ايرنا - رسانه هاي گروهي چين و تحليلگران اين كشور بر اين باورند كه غرب و در راس آن آمريكا مي كوشد تا رژه بزرگ ارتش اين كشور در پكن را كه قرار است در ماه آينده ميلادي برگزار شود، سياسي و كم اهميت جلوه دهد.