به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، علی لاریجانی در آغاز جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی با یادآوری 28 مرداد ماه سالروز كودتای آمریكایی و انگلیسی در سال 1332 اظهارداشت: این اتفاق در تاریخ روابط ایران با آمریكا و انگلیس یك نقطه بسیار تاریك خواهد بود و هیچگاه ملت ایران رفتار این دو كشور را از حافظه تاریخی خود حذف نمیكنند.
وی تصریح كرد: اگر در ادوار مختلف پس از انقلاب اسلامی، امام(ره) تاكید میكردند كه مجلس در راس امور است به خاطر شواهد تاریخی بود.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر رهبر معظم انقلاب در یكی، دو روز گذشته در مورد نفوذ آمریكا در بخشهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی هشدار میدهند به خاطر این واكاوی تاریخی گذشته ایران است.
لاریجانی افزود: ملاحظه كردید چه در نیروهای مسلح، چه در بین سیاسیون، چه در بین فرهنگیان و چه در بین اقشار اقتصادی كشور شبكههای نفوذ ایجاد كرده بودند بنابراین باید هشدار رهبر معظم انقلاب را یك هشدار واقعبینانه و دقیق دانست كه در همه شرایط افراد جامعه باید نسبت به آن حساس باشند.
وی تاكید كرد: مساله هستهای و مذاكرات یك چیز است اما ما نمیتوانیم از تاریخ گذشته مغفول شویم.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما روشهای نفوذ آمریكا در بخشهای مختلف را دیدهایم و اقدامات آنها را نسبت به اراده ملت و ستیز با آن مشاهده كردهایم لذا هشدار رهبر معظم انقلاب یك هشدار به موقع و سنجیده بود كه باید همه افراد مورد توجه قرار دهند.
این سخنان لاریجانی با شعار مرگ بر آمریكا و مرگ بر اسرائیل نمایندگان همراه شد.
به گزارش ایرنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز دوشنبه در دیدار علما، صاحبنظران و میهمانان اجلاس مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام و اجلاس اتحادیه رادیو تلویزیون های اسلامی، مبارزه با نقشه های استكبار در منطقه را مصداق بارز جهاد فی سبیل الله خواندند و با اشاره به مقابله قاطع با «تلاش امریكا برای سوءاستفاده از نتایج مذاكرات هسته ای و نفوذ اقتصادی سیاسی و فرهنگی در ایران»، افزودند: نقشه نظام سلطه در منطقه بر دو پایه ایجاد اختلاف و نفوذ استوار است كه باید با نقشه های صحیح هجومی و دفاعی به مبارزه هوشیارانه و بی وقفه با آن پرداخت.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تلاش واشنگتن برای سوءاستفاده از نتایج مذاكرات هسته ای افزودند: امریكایی ها می خواهند از توافقی كه هنوز نه در ایران و نه در امریكا تكلیفش و رد یا قبول شدنش معلوم نیست، وسیله ای برای نفوذ در ایران بسازند اما ما این راه را قاطعانه بسته ایم و با همه توان بالای خود، اجازه نفوذ اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا حضور سیاسی در ایران را به امریكایی ها نمی دهیم.
** دو عامل در كودتای 28 مرداد وجود داشت
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: درباره كودتای 28 مرداد كتابها، مقالات زیادی نوشته و اظهارات سیاسی زیادی بیان شده است و برخی كشورها نیز اسناد و مداركی در مورد كودتای 28 مرداد به خاطر مرور زمان منتشر كردهاند كه به بهتر شناختن ابعاد این حادثه بسیار غمانگیز بسیار كمك میكند.
لاریجانی افزود: شاید در یك دستهبندی بتوان گفت كه دو عامل در كودتای 28 مرداد وجود داشت؛ كه یكی عوامل خارجی بودند كه عمدتا آمریكا و انگلیس محور آن قرار داشتند.
وی خاطرنشان كرد: همچنین یك سری عوامل داخلی كه در آن زمان در داخل كشور بر اثر بیتوجهیها، بدفكریها و كجاندیشیها و اختلافات بهوجود آمد، باعث شد دولت ملی مصدق سرنگون شود.
عضو شورای عالی امنیت ملی همچنین به نفوذ آمریكاییها و انگلیس در بخشهای مختلف جامعه پس از ملی شدن صنعت نفت اشاره كرد و این عوامل را دلیلی برای كودتای 28 مرداد دانست.
سیام ** 9254 ** 3053** 1336
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۲
تهران - ایرنا - رییس مجلس شورای اسلامی، هشدار رهبر معظم انقلاب درباره نفوذ آمریكاییها را یك هشدار واقعبینانه و دقیق دانست كه در همه شرایط افراد جامعه باید نسبت به این مساله حساس باشند.