زاهدان- ايرنا- رييس هيات تجاري پاكستان در سومين نشست كميته مشترك تجارت مرزي ايران و پاكستان گفت: بندر چابهار فرصت بسيار مناسبي براي تجار پاكستاني است و بزودي با هياتي از تجار و بازرگانان از اين بندر ديدن خواهيم كرد.

به گزارش ايرنا سعيد خان جدون روز چهارشنبه در اين نشست كه در سرسراي اجتماعات اتاق بازرگاني و صنايع و معادن سيستان و بلوچستان برگزار شد، افزود: به منظور تسهيل در فعاليتهاي تجاري در آينده بانك پاكستان در چابهار ايجاد و راه اندازي خواهد شد.
در سومين نشست كميته مشترك تجارت مرزي ايران و پاكستان كه صبح امروز بين دو هيات تجاري پاكستاني به رياست سعيد خان جدون و هيات ايراني به رياست نادر ميرشكار در اتاق بازرگاني سيستان و بلوچستان برگزار شد طرفين پس از ساعت ها مذاكره خواستار برخي اقدامات به منظور تسهيل و ارتقاي روابط تجاري شدند.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت سيستان و بلوچستان و رييس هيات ايراني در اين نشست اظهار داشت: يكي از خواسته هاي ايران توسعه هرچه بيشتر بازارچه هاي مرزي و جلوگيري از تجارت غير قانوني به منظور بهبود وضعيت معيشت مردم مرزنشين دو كشور است زيرا جمهوري اسلامي ايران برنامه هاي جدي و منظمي براي قانونمند كردن تجارت مرزي دارد.
نادر ميرشكار با تاكيد بر آزاد بودن تجارت از ايران به پاكستان ادامه داد: كليه اجناس به جز اقلام حرام و ممنوعه مي تواند به راحتي در اين مرز رد و بدل شود.
وي با اشاره به وجود بارانداز و انبار در سيستان و بلوچستان خاطر نشان كرد: ما از تاسيس بارانداز و انبار توسط دولت پاكستان در ميرجاوه به منظور آسايش تجار خود استقبال كرده و در صورت تمايل فضاي لازم را در اختيار سرمايه گذاران قرار مي دهيم.
وي تصريح كرد: با توجه به اينكه بندر چابهار و گوادر در نزديكي يكديگر قرار دارند با برنامه ريزي هاي مشخص مي توان از توان و ظرفيت دو بندر در صيد و صيادي به طور مشترك استفاده كرد.
وي اظهار داشت: يكي ديگر از مسايل مهم، الكترونيكي كردن بخش عمده تجارت در مرزها به منظور كاهش كاغذ بازي و سو استفاده برخي افراد است.
رييس هيات ايراني از هيات پاكستاني دعوت كرد تا به منظور مشاهده وضعيت تجاري چابهار از اين بندر مهم ديدن كرده و پس از بررسي در صورت تمايل در زمينه سرمايه گذاري و تجارت اقدام كنند.
رييس گمرگ ايالت بلوچستان و رييس هيات پاكستاني نيز در اين نشست گفت: براي تشكيل بازارچه هاي مرزي نقاطي در نزديكي گمرك هاي خود را در نظر گرفته ايم و براي بازديد از بازارچه هاي مرزي سيستان و بلوچستان نيز آمادگي خود را اعلام مي كنيم.
سعيد خان جدون با استقبال از بازديد از منطقه آزاد تجاري صنعتي چابهار ادامه داد: بندر چابهار فرصت مناسبي براي توسعه تجارت است و تا يك ماه آينده با هماهنگي هاي لازم اين ديدار انجام خواهد شد كه در اين بازديد از بخش خصوصي كشور خود نيز دعوت مي كنيم.
وي خاطر نشان كرد: هم اينك دو بانك پاكستاني در تهران فعال هستند كه با رفع تحريم ها، بانك هاي ديگري در ساير شهرها از جمله چابهار ايجاد خواهيم كرد تا بتوان از اين طريق مشكلات مربوط به پول نقد را براي تجار پاكستان حل كرد.
در اين نشست همچنين بر افزايش امنيت راه ها در پاكستان براي كاميون هاي ايراني، تسهيل و بهبود صدور رواديد، اشتراكات تجاري بين مناطق آزاد تجاري چابهار در ايران و گوادر در پاكستان، ايجاد يك باجه مركزي در گمرك به منظور رفت و آمد راحت تجار دو طرف و افزايش دريچه هاي مرزي بين دو كشور گفت و گو شد.
اين هيات عصر امروز با حضور در اتاق بازرگاني سيستان و بلوچستان تفاهمنامه سومين نشست مشترك تجارت مرزي ايران و پاكستان را امضا خواهد كرد.
7311 / 6081/1772