استاد يار دانشگاه شيراز كه خوديكي ازمحققاني است كه درنگاشتن اين مقاله مشاركت داشته است با بيان اين مطلب ، چهارشنبه درگفت و گو با ايرنا اظهار داشت:اين مقاله با همكاري سيد احمدفاضل زاده استاد دانشگاه شيرازو هاشم رفيعي تباراستاد دانشگاه
علوم پزشكي شهيد بهشتي و پژوهشگاه دانش هاي بنيادي ايران نگاشته شده است.
اسمعيل قوانلوافزود:اين مقاله،پيرامون روشي كاربردي درشناسايي انواع نانوساختارهاست كه بااستفاده ازنتايج آن امكان شناسايي و تعيين برخي خواص مكانيكي نانوساختارهاي مختلف با صرف هزينه بسيار كم را امكان پذير مي سازد.
استاديار دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه شيراز افزود:امكان استخراج اطلاعات از نتايج آزمايش طيف سنجي زمان، ارائه يك الگوريتم (روشي گام به گام ) براي تعيين مشخصات ساختاري انواع نانو ساختارها را از ديگر دستاوردهاي اين مقاله بيان كرد.
قوانلو اضافه كرد:در سال هاي اخير توسعه نانوفناوري موجب ساخت انواع نانو ساختارها با هندسه و ساختار مختلف شده است.
اين محقق بيان داشت: يكي از مهم ترين دغدغه هاي محققان پس از توليد نانوساختارها، شناسايي و تخمين خواص آنهاست ، اما با توجه به ابعاد اين ذرات ، مشاهده و اندازه گيري خواص آنها با استفاده از روش هاي مستقيم، غيرممكن و بسيار سخت و هزينه بر است.
استاديار دانشكده مهندسي مكانيك دانشگاه شيراز افزود: دستاورد علمي محققان ايراني روشي كاربردي در شناسايي مواد نانو ساختار است كه نياز محققان و توليد كنندگان نانوساختارها به انجام آزمايش هاي متعدد و پرهزينه براي تعيين خواص را رفع مي كند.
به گفته وي، براساس گزارش پايگاه هاي استنادي معتبر جهاني اين اولين مقاله محققان ايراني است كه در اين مجله معتبر منتشر شده است.
قوانلو گفت:پيشتر يك مقاله به صورت مشترك با همكاري محققان ايراني و آمريكايي در مجله ياد شده به چاپ رسيده بود.
وي بيان داشت:اين مجله از سال 1956 در حال انتشار است و يكي از برترين و معتبرترين مجلات علمي – مروري دنياست كه همه پيشرفته هاي حوزه مواد نوين را به چاپ مي رساند.
اين محقق ادامه داد:باتوجه به اين كه همه مقاله هاي اين مجله به صورت مروري – تحليلي است، هرساله تعداد اندكي از محققان شناخته شده بين المللي براي تهيه مقاله دعوت مي شوند.
استاديار دانشگاه شيراز افزود: ارسال مقاله به اين مجله بدون دعوتنامه ميسر نيست و در مدت 60 سال كه از انتشار آن سپري مي شود تاكنون 344 مقاله در آن به چاپ رسيده است.
وي گفت: باتوجه به فعاليت گسترده اين گروه تحقيقاتي ايراني در حوزه ارتعاشات انواع نانوساختارها، اين مجله از اين محققان براي ارائه دستاوردهاي تحقيقاتي خود در اين اين حوزه دعوت كرد و مقاله ياد شده در در جلد شصتم سال 2015 اين مجله به چاپ رسيده است.
قوانلو ادامه داد: اين پژوهش با حمايت بنياد ملي نخبگان و در چارچوب برنامه هاي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در حوزه مرجعيت علمي و با هدف افزايش كيفيت مقاله ها و توليدات علمي انجام شده است.
6117 /6118
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۱
شيراز - ايرنا - نخستين مقاله علمي مستقل سه نفر از محققان ايراني در ارتباط با شناسايي انواع نانو ساختارها در مجله تخصصي International Materials Reviews كه يكي از معتبرترين مجله هاي علمي جهان است ، منتشر شد.