اراك - ايرنا - مديرعامل نيروگاه حرارتي شازند گفت: با حمايت مجموعه مديران دولت تدبير و اميد و نمايندگان مجلس، بيش از 99 درصد از سوخت مورد نياز اين نيروگاه در راستاي اهداف زيست محيطي در سال جاري به گاز تغيير يافته كه اين مهم در تمامي سال هاي فعاليت اين واحد بي سابقه است.

حميد بادرستاني روز پنج شنبه در جمع خبرنگاران استان مركزي افزود: نيروگاه حرارتي شازند در سالهاي 91 تا 93 به ترتيب سوخت گاز 40، 83 و 97 درصد را داشته و در ايام ديگر از سوخت مازوت استفاده مي كرد كه به دليل آلايندگي هواي اراك با پيگيري مسوولان شير مازوت اين مجموعه در سال جاري به كلي بسته شد.
وي گفت: كمتر يك درصد مصرف مازوت امسال مربوط به ايام تعميرات اساسي سالانه تجهيزات گاز مي باشد كه در روند برنامه هاي اين شركت اجتناب ناپذير بوده است.
مديرعامل نيروگاه حرارتي شازند بيان كرد: اين نيروگاه جزء بزرگترين نيرگاه هاي بخاري كشور است كه چهار درصد برق كشور را توليد مي كند و مسووليت تامين 50 دقيقه از مصرف انرژي الكتريكي در شبكه كشوري روزانه با اين واحد است.
بادرستاني اظهار كرد: سهميه نيروگاه حرارتي شازند براي توليد انرژي الكتريكي در سال جاري هفت ميليارد كيلووات ساعت است كه از ابتداي سال تاكنون 45 درصد پيش بيني توليد معادل سه ميليارد كيلووات ساعت آن محقق شده و در شبكه برق كشور قرار گرفته است.
وي بيان كرد: نيروگاه حرارتي شازند با چهار هسته توليد بيش از مصرف دو استان كشور توليد برق دارد.
مديرعامل نيروگاه حرارتي شازند خاطرنشان كرد: طرح توسعه اين نيروگاه با دو هسته توليد جديد پيش بيني شده كه پيگيري مجوزهاي زيست محيطي و تامين منابع نقدينگي براي ساخت آن در دست مطالعه و انجام است.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص آلايندگي نيروگاه حرارتي شازند گفت: هيچ صنعتي بدون آلايندگي نيست اما تحقيق علمي در خصوص نوع و سهم آلايندگي نيروگاه انجام نشده است.
بادرستاني بيان كرد: مسايل زيست محيطي به عنوان يكي از اولويت هاي نيروگاه حرارتي شازند هدفگذاري شده و علاوه بر اينكه در شرايط فعلي تمامي سوخت اين نيروگاه گاز است ، سرانه فضاي سبز در محوطه اين واحد سه برابر استاندارد تكليفي است.
وي اظهار كرد: نيروگاه حرارتي شازند بيش از دو هزار متر مربع گلخانه دارد و علاوه بر فضاي سبز موظفي در داخل محوطه، در كاشت ده هزار اصله در فضاي بيروني اين واحد نيز فعال بوده است و به تازگي نيز مشاركت در ايجاد دو هزار هكتار فضاي سبز اراك و شازند را نيز پذيرفته است.
مديرعامل نيروگاه حرارتي شازند افزود: اين نيروگاه در مقطعي براي مهار آلايندگي زيست محيطي بحث فيلتراسيون را پيگيري كرد كه با توجه به اينكه اين روش آلايندگي هوا را برطرف مي كرد اما با آلايندگي منابع پايه خاك و آب همراه بود، دنبال نشد.
بادرستاني اجراي طرح ماده افزودني مازوت را از ديگر برنامه هاي حوزه كاهش آلايندگي عنوان كرد كه به دليل هزينه بر بودن و نتايج اندك متوقف شده است.
وي اظهار كرد: به مدد حمايت هاي دولت تدبير و اميد هم اينك نيروگاه حرارتي شازند به هيچ وجه مصرف سوخت دوم مازوت را ندارد كه اميد است در سياست هاي كلان براي استمرار اين روش علاوه بر مهار مشكل آلودگي هوا، تاثيرات نامطلوب مازوت بر سيستم توليد اين واحد نيز كم باشد.
مديرعامل نيروگاه حرارتي شازند خاطرنشان كرد: متهم كردن نيروگاه به عنوان منشاء آلودگي هواي اراك درحاليكه بيش از 200 هزار خودروي موجود در اين كلانشهر خروجي آلايندگي به اندازه يك دودكش 32 متري دارند، صحيح نيست، ضمن آنكه سوخت گاز براي نيروگاه با راهبردهاي شركت گاز تنظيم مي شود.
وي در بخشي از سخنانش مسووليت اجتماعي و فرهنگي صنايع را يك تكليف دانست و گفت: نيروگاه حرارتي اگرچه در بعد تخصصي تامين بخشي از برق كشور را برعهده دارد اما مشاركت در برگزاري هفته فرهنگي شهرستان شازند، استفاده از 97 درصد نيروي بومي و مشاركت در حل معضل بيكاري را به عنوان يك مساعدت اجتماعي تكليف خود دانسته و در صدد است كه سهم خود را در توسعه فرهنگي و اجتماعي منطقه ادا كند.
بادرستاني گفت: نيروگاه شازند با وجود اثرگذاري در توليد برق كمتر در استان مركزي شناخته شده و اين واحد موفق به دريافت اولين جايزه ملي انرژي كشور، جايزه ملي مديريت مالي، بهترين كارفرما شده است.
نيروگاه حرارتي شازند در سال 79 در كيلومتر ۲۵ جاده شازند – اراك و در شرق پالايشگاه شازند تاسيس شده و يكي از نيروگاه‌هاي ايران از نوع حرارتي با ظرفيت توليد ۱۳۰۰ مگاوات است كه شامل ۴ واحد بخار ۳۲۵ مگاواتي دارد.ك/3
6013/6012