دكتر كبري طليعي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين تعداد در هفته سلامت به پايگاه هاي مربوطه مراجعه كرده اند ولي هنوز كارت اهداي عضو براي آنان صادر نشده است.
وي با تاكيد براينكه استان كرمانشاه در زمينه اهداي عضو از آماري اندك برخوردار است، اظهار كرد: واحد فراهم آوري و پيوند اعضا از مهر ماه سال گذشته در دانشگاه علوم پزشكي آغاز به كار كرده و از آن زمان تاكنون تنها دومورد اهداي عضو در اين استان انجام شده است.
به گفته طليعي، استان كرمانشاه همانند لرستان، سنندج و ايلام از آمار اندكي در زمينه رضايت و اهداي عضو در بيمار مرگ مغزي برخوردار است.
اين پزشك با تاكيد بر تفاوت كما با مرگ مغزي، اظهار كرد: اميدي براي بازگشت به زندگي در يك فرد مبتلا به مرگ مغزي وجود ندارد و در صورت سلامت جسمي بيمار رضايت به موقع ولي دم براي پيوند، مي تواند زندگي 10 الي 12 بيمار ديگر را نجات دهد.
** تنها كليه در استان پيوند زده مي شود
طليعي در زمينه عمل پيوند عضو در بيماران مبتلا به مرگ مغزي استان گفت: در استان كرمانشاه تنها كليه فردي كه به مرگ مغزي دچار شده پيوند زده مي شود و معمولا پيوند كبد، قلب و ريه در ديگر استان ها نظير تهران و شيراز انجام مي شود.
به گفته وي، پنج روز نخست پس از تاييد مرگ مغزي بهترين زمان براي اهداي عضو است و بايد ديد خانواده هاي كرمانشاهي به اين امرخداپسندانه تغيير كند و فرهنگ اين عمل نهادينه شود.
وي يادآور شد: ماهانه جوانان بسياري به دليل اختلال در كبد، ريه و قلب جان خود را از دست مي دهند كه اگر اين نگرش به اهداي عضو تغيير كند ديگر شاهد مرگ اين بيماران نخواهيم بود.
مسوول واحد فراهم آوري و پيوند اعضاي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه تصريح كرد: داوطلبان مي توانند در صورت تمايل و رضايت ولي دم به پركردن كارت اهداي عضو در سايت پرداخته و يا به صورت مراجعه حضوري اقدام كنند.
در بيماران مرگ مغزي فقدان عملكرد مغز و ساقه مغز برگشت ناپذيراست و تشخيص قطعي آن علاوه بريافته هاي مرگ مغزي (كوما، فقدان تنفس خودبخود و فقدان رفلكس هاي ساقه مغز) باتست آپنه يا آنژيوگرافي عروق مغزي تشخيص داده مي شود.
7460/8066 /1596
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۱
كرمانشاه - ايرنا - مسوول واحد فراهم آوري و پيوند اعضاي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه گفت: اسامي حدود 500 كرمانشاهي در سايت اهداي عضو درج شده است.