تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲

تهران - ایرنا - محققان دانشگاه كالیفرنیا در سان فرانسیسكو آمریكا چاقی، باریك شدن شریان كاروتید، سطح پایین تحصیلات، افسردگی، فشار خون بالا، عدم تحرك، استعمال دخانیات، ضعف بدنی، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع 2 را به عنوان مهمترین عوامل خطر ساز و ایجاد كننده آلزایمر برشمردند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، این مطالعه كه با بررسی بیش از 300 تحقیق صورت گرفته نشان می دهد كه برخی از عوامل، مسئول بیش از دو سوم موارد ابتلا به آلزایمر هستند.
در این تحقیقات آمده است كه بهترین روش برای محافظت مغز، رژیم غذایی سالم است. در این مطالعه رژیم غذایی مدیترانه ای كه سرشار از ماهی های چرب (حاوی امگا 3)، سبزیجات وغلات سبوس دار است، پیشنهاد می شود. همچنین ویتامین ها و هورمون هایی وجود دارند كه به كاهش احتمال آلزایمر كمك می كنند.
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است كه باعث اختلال در حافظه، تفكر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر كاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می كند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه كهولت سن نیست و عوامل ژنتیكی، سكته مغزی و شوك عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی اكنون آلزایمر مهمترین دلیل از كار افتادگی سالمندان در سراسر جهان است. هزینه نگهداری از بیماران مبتلا به آلزایمر در سراسر جهان حدود 605 میلیارد دلار است كه معادل یك درصد از تولیدات ناخالص داخلی كل جهان است. از هر 3 سالمند در سراسر دنیا، یك مورد بر اثر آلزایمر یا دیگر انواع زوال عقل جان خود را از دست می دهد.
بررسی های محققان مركز آلزایمر آمریكا نشان می دهد كه احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از 60 سالگی، دو برابر سرطان سینه است. در ادامه تحقیقات آمده است كه احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از 60 سالگی 1 به 6 است؛ در حالیكه این رقم در مردان 1 به 11 است.
نتایج این تحقیقات در نشریه Neurology, Neurosurgery & Psychiatry منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1599