تهران - ايرنا - محققان دانشگاه بريستول انگلستان دريافتند يخچال هاي طبيعي تامين كننده مواد اوليه موردنياز پلانكتون ها هستند.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، يخچال هاي طبيعي منبع اصلي سيليكوني است كه برخي از پلانكتون ها براي ساخت اسكلت شيشه اي خود به آن نياز دارند و تغييرات آب و هوا مي تواند در ميزان ورود اين ماده به طبيعت، نقش مهمي را ايفا كند.
پلانكتون موسوم به دياتوم، براي رشد خود به حالت اكسيد شده سيليكون كه با عنوان سيليكا شناخته مي شود، نيازمند است. اين پلانكتون ها بخش مهمي از دي اكسيد موجود در جو زمين را در فرآيند فتوسنتز خود تجزيه مي كنند و پس از مرگ، كربن حاصل را به اعماق اقيانوس مي برند و بدين ترتيب فرآيند طبيعي ته نشيني كربن را كامل مي كنند.
عامل اصلي ذوب يخچال هاي طبيعي، بستر سنگي است كه در اثر فعاليت هاي شيميايي، منجر به آزادسازي عناصر مختلف از جمله آهن در آب اقيانوس ها مي شود و زمينه را براي رشد پلانكتون ها فراهم مي كنند.
محققان معتقدند صفحات بزرگ يخي منبع اصلي سيليكا در مناطق قطبي هستند و سيليكاي موجود در رسوبات حبس شده در اين صفحات هنگام ذوب شدن آن ها، در اثر حل شدن رسوبات در آب شور اقيانوس، آزاد مي شود.
به اعتقاد محققان علت اصلي تراكم بسيار بالاي پلانكتون هاي دياتوم در آب هاي ساحلي گرينلند نيز همين آزادسازي سيليكا در آب است.
در حال حاضر نگراني اصلي محققان اين است كه تغييرات آب و هوايي كره زمين، آهنگ ذوب شدن يخچال ها را تغيير مي دهد و اين موضوع موجب تغييرات غيرقابل پيش بيني در اكوسيستم اقيانوس ها و فرآيند ته نشيني كربن خواهد شد.
علمي (6) ** 9259**1599