پله های اتاق خبر را كه دو تا یكی بالا آمد، از حركات سریع و لباس های اسپورتی كه بر تن داشت، معلوم بود كه ورزشكار است؛ قدرت و چابكی در اندام موزون اش نمایان بود و البته از عضلات حجیم ساختگی با آمپول و قرص خبری نبود.
74 كیلوگرم وزن و 184 سانتی متر قد اندامی كشیده و تر و فرز از وی درست كرده بود و این ویژگی ها، آینده روشنی برای احمد 30 ساله رقم می زد.
اگرچه در بدو ورود، فضای ایرنای مركز آذربایجان شرقی توجه اش را جلب كرده بود، اما امید و تلاش هدفمندش از سخنانش كه با اعتماد به نفس بیان می كرد، پیدا بود.
از آرزوهایش پرسیدم، آرزوهایی كه موجب شده تا احمد، كمر همت بسته و با تدبیر و امیدواری مسیر پیشرفت را از روستای داش آتان مراغه در استان آذربایجان شرقی تا برج میلاد طی كرده و اعتماد به نفس صعود به برج های بلند جهان را در وی زنده كند.
شاید آب و هوای كوهستانی زادگاه احمد در دامنه های جنوبی كوه سهند در آمادگی جسمانی وی بی تاثیر نباشد اما به نظر می رسد اراده قوی و آرمان های بلندش، اصلی ترین عامل برای صعود وی به برج های بلند جهان در آینده ای نزدیك باشد.
اما صعود به برج های بلند جهان نهایت آرمان هایش نیست؛ این دانشجوی رشته تربیت بدنی روند زندگی اش را طبق برنامه می داند. زبان خارجی یاد می گیرد و صعود به مرتفع ترین برج های جهان را نه فقط برای ثبت ركورد جهانی بلكه برای اثبات قابلیت هایش برای مربیگری بدنسازی فوتبال در سطح درجه یك دنیا به شمار می آورد.
وی شباهت پله نوردی ( tower raning) و بدنسازی فوتبال را در قابلیت های توام سرعتی و قدرتی می داند و پس از ثبت ركودهای جهانی در پله نوردی، ورودش به دنیای مربیگری بدنسازی فوتبال را در سر می پروراند.
**استعدادم پس از استخدام در ارتش شكوفا شد
احمد می گوید دوست داشتم همیشه روی پای خودم بیاستم و در سال 83 به استخدام نیروی زمینی ارتش در آمدم. وی كه در زمان حاضر در لشكر 21 حمزه تبریز خدمت می كند، كشف استعداد پله نوردی اش را مدیون خدمت در ارتش می داند. احمد می گوید از كودكی فوتبال را دوست داشتم اما دروازه بانی می كردم و فرصت دویدن، زیاد برایم فراهم نشده بود.
وی می گوید: در سال 89 در مسابقات نیروهای مسلح استان و در بخش صحرانوردی 5 كیلومتر، مقام اول را كسب كردم. با وجود این باز هم به ورزش قهرمانی فكر نمی كردم تا اینكه در مسابقات سراسری نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران مقام سوم را كسب كردم و یك ماه در اردوی تیم نیروی زمینی به تمرین دو و میدانی پرداختم و این سرآغاز برنامه ریزی هایم برای ادامه ورزش قهرمانی آن هم در رشته ای كه هم نیازمند قدرت و هم سرعت بود.
در پنجم اسفند 91 در اولین دوره مسابقات پله نوردی ایران با 10 دقیقه و 49 ثانیه اول شدم. در آخرین پله وقتی خبرنگاری از من پرسید كه چه حسی دارم آنقدر خوشحال بودم كه گفتم: می خواهم همین حالا برگردم ودوباره این همه پله را بالا بیایم. تا آن زمان نمی دانستم مسابقات رشته ورزشی پله نوردی در سطح جهانی برگزار می شود. پس از كمی مطالعه فهمیدم در 18 كشور دنیا مسابقات پله نوردی به صورت رسمی برگزار می شود.
**ركوردم از نفر اول پله نوردی جهان بالاتر است
احمد مدعی است در یكی از بزرگترین مسابقات جهانی پله نوردی، ركوردار، یك آلمانی است. این پله نورد یك هزار و 574 پله را در 10 دقیقه و 25 ثانیه صعود می كند. مقایسه ركوردها با توجه به تعداد پله ها نشان می دهد كه ركودم از نفر اول پله نوردی جهان بالاتر است.
وی می گوید هنوز فرصت حضور در مسابقات بین المللی را نیافته ام و در صورت حضور می توانم ركورددار این رشته در جهان باشم.
احمد به تمرینات تخصصی خود اشاره كرده و می گوید: تمرینات منحصر به فردی دارم كه توسط خودم طراحی شده است. به عقیده من این تمرینات بسیار كارساز بوده و عضلات ام را تا حدی تقویت كرده كه هیچ فشاری بر مفاصل زانوهایش در هنگام صعود حس نمی كنم.
احمد، عدم حضورش در مسابقات بین المللی را عاملی برای كاهش انگیزه اش می داند و می گوید: حدود 5 سال دیگر از عمر قهرمانی ام باقی است؛ در این مدت دوست دارم در یك مسابقه بین المللی شركت كنم و قابلیت هایم را در عرصه جهان به اثبات برسانم.
وی می گوید: دوست دارم پرچم كشورم را در بلندترین برج های جهان به اهتزار در آورم.
**پله های برج میلاد بیشتر از تعداد گفته شده است
درحالی كه مردم پله های برج میلاد را یك هزار و 693 پله می دانند و رسانه های ارتباط جمعی هم همین تعداد را اعلام می كنند، مرد پله ای ایران مدعی است كه بارها در این برج تمرین كرده و دو بار هم به صورت رسمی ركورد زده است و این برج یك هزار و 864 پله دارد؛ یعنی 171 پله بیشتر از آن چیزی كه مردم فكر می كنند.
به عقیده وی شمارش پله های این برج یكی از راه های تمركز وی برای صعود بوده و این شمارش بارها تكرار شده است. احمد می گوید اگر كسی شكی به تعداد این پله ها دارد می تواند یكبار همراه با وی به شمارش آنها اقدام كند.
**نمی خواهم پسرم در ورزش قهرمانی فعالیت كند
مرد پله ای ایران، پسری شش ساله دارد كه مانند خودش علاقه مند به ورزش است. احمد اسدی كه فردی خانواده دوست است، نمی خواهد پسرش در ورزش قهرمانی فعالیت كند.
وی می گوید: ورزش قهرمانی در ایران هنوز با جایگاه واقعی اش فاصله دارد و هر كسی وارد این حوزه شود، رنج زیادی تحمل می كند.
احمد خودش و برادر كوچك اش را كه قهرمان بوكس است، معیار قرار می دهد و دوست دارد پسرش برای سلامتی جسمانی ورزش كند. وی می گوید هرسال در ایام ارتحال حضرت امام خمینی (ره) از تبریز تا مرقد را می دود و با اینكار بیشتر از ركورد زدن و ورزش قهرمانی به آرامش روحی می رسد.
**به گذشته خودم غبطه می خورم
احمد اسدی می گوید به سال هایی كه خیلی سرسری به مدرسه می رفت، غبطه می خورد؛ به دورانی كه می توانست زبان های خارجی یاد بگیرد و در سطوح عالی ادامه تحصیل دهد.
وی می گوید تحصیل در رشته تربیت بدنی را خیلی دیر شروع كرده است؛ احمد معتقد است كه استعدادهای زیادی در تحصیل علم داشته و زمان را از دست داده است؛ استعدادهایی كه همچون استعداد پله نوردی اش هنوز بالقوه هستند. به همین خاطر دوست دارد پسرش تا می تواند یاد بگیرد. فردی تحصیل كرده باشد و پله های ترقی را یكی پس از دیگری طی كند. وی می گوید: زندگی یعنی تلاش و كوشش. تلاشی كه باید در جنبه های مختلف زندگی باشد.
مدیر كل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی نیز در مورد فعالیت های ورزشی اسدی و ركوردهای وی به ایرنا گفت: احمد اسدی از نوابغ كشوردر رشته پله نوردی می باشد كه ركوردهای قابل توجهی را در این رشته به ثبت رسانده است.
محمد شروین اسبقیان، فعالیت مردپله ای در این رشته ورزشی جدید را قابل تحسین دانست و نسبت به ثبت ركوردهای جدید توسط وی ابراز امیدواری كرد.
2340/518
گزارش از: علیرضا فولادی
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵
تبریز- ایرنا- حدود یك و نیم ماه پیش كه یك هزار و 693 پله برج میلاد را در 10 دقیقه و 41 ثانیه ركورد دوباره زد، برخی ها گفتند ' این یارو خبر نداره كه برج میلاد هم آسانسور داره ' و این كار احمد اسدی، مرد پله ای ایران را زیر سوال بردند؛ ولی پای صحبت احمد كه نشستم پی به آرزوهایش بردم آرزوهایی كه پله به پله وی را به سوی اهدافش در برج های بلند می كشند و در حقیقت این آرزوهای احمد است كه از پله ها بالا می روند.