يزد - ايرنا - رييس پارك علم و فناوري يزد ، ارزش صادرات فناوري شركت هاي اين مركز در سال گذشته را افزون بر دو ميليون و 450 هزار دلار اعلام كرد و گفت : اين رقم 10 درصد مجموع صادارت پاركهاي كشور تشكيل مي دهد.

به گزارش ايرنا ، داريوش پورسراجيان روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با بيان اينكه اين رقم در سال جاري به دو برابر افزايش خواهد يافت افزود : استان يزد در زمينه صادرات محصولات رتبه دوم كشور را بعد از خراسان رضوي دارد.
وي با اشاره به اينكه محصولات پارك علم فناوري يزد بيشتر به كشور هاي توسعه يافته صادر مي شود ، اظهار كرد : چين، هلند، مجارستان، آذربايجان، افغانستان، تركمنستان، عراق و امارات متحده عربي از جمله كشورهاي صادر كننده است.
رييس پارك علم و فناوري يزد اضافه كرد : اين محصولات بيشتر در حوزه نرم افزاري ، سخت افزاري و مواد نو بوده است.
*** برگزاري يازدهمين دوره جشنواره ملي ايده هاي برتر
رييس پارك علم فناوري يزد از برگزاري يازدهمين دوره جشنواره ملي ايده ها در سالجاري در استان خبر داد و گفت : اين جشنواره از سال 82 هر سال با هدف تكريم انديشه، ترويج و تشويق خلاقيت و نوآوري و شناسايي استعدادها و قابليتها موجود كشور برپا مي شود.
وي با اشاره به آغاز فعاليت مركز نوآوري پارك علم و فناوري از سال 82 افزود: تاكنون 92 مورد اختراع در اين مركز ثبت شده است.
پورسراجيان اظهار كرد : همچنين پارك علم و فناوري استان با ابلاغ وزارت علوم و تحقيقات و فناوري در سال 88 به عنوان مرجع منطقه اي جهت ارزيابي اختراعات انتخاب شد تاكنون 135 پرونده در اين بخش مورد ارزيابي قرار گرفت.
اين مسوول خاطرنشان كرد : از اين تعداد 49 پرونده تاييده علمي اختراعات از سوي اين مركز دريافت كردند.
رييس پارك علم و فناوري يزد با اشاره به حمايت اين مركز از ايده هاي مبتني بر نياز هاي منطقه تاكيد كرد : در اين زمينه هيچ نوع محدويتي نداريم.
*** 22 ميليارد تومان تسهيلات صندوق پژوهش فناروي
پور سراجيان با اشاره به فعاليت صندوق پژوهش فناروي استان در سال 83 گفت : اين صندوق از ابتداي تاسيس تاكنون 22 ميليارد تومان تسهيلات به يكهزار و 530 طرح پرداخت كرده است.
وي افزود : اين صندوق صندوق پژوهش و فناوري به استناد ماده 100 قانون برنامه سوم توسعه كشور و با هدف ايجاد زمينه هاي مشاركت و سرمايه گذاري و حمايت از فعاليت هاي پژوهشي، كاربردي، توسعه اي و فناوري تاسيس شد.
*** استقرار 250 شركت در پارك علم فناوري يزد
رييس پارك علم و فناوري يزد با بيان اينكه هم اكنون 250 شركت در مراكز رشد و تابعه استان مستقر هستند گفت : بيشتر شركت مربوط به مراكز يزد و ابركوه است.
اين مسوول با بيان اينكه 47 فعاليتهاي اين شركتها در حوزه ict است افزود: مابقي در حوزه بيوتكنولوژي و علوم انساني است كه تا كنون بيش از 500 محصول در پارك علم فناوري يزد تجازي سازي شده است.
پورسراجيان ارائه بيش از 20 مقاله تخصصي فناوري در كنفرانس هاي علمي بين المللي ، ايجاد مركز رشد علوم انساني در كشور، راه اندازي نخستين مركز رشد نساجي كشور، تجهيز هشت آزمايشگاه تخصصي و نيمه تخصصي در پارك و راه اندازي مركز رشد در تمام شهرستانهاي استان را از جمله فعاليتهاي پارك علم و فناوري استان در دوسال گذشته بيان كرد.
وي اظهار كرد : راه اندازي مركز توسعه فناوري آب، ساماندهي كاشي و سراميك، برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي پاركهاي علم و فناوري كشور ،راه اندازي مراكز نوآوري در سه دانشگاه و تشكيل مجمع خيرين حامي فناوري از ديگر فعاليتهاي پارك علم و فناوري استان است.
پور سراجيان ادامه داد : توسعه مراكز رشد فناوري مبتني بر نيازها و پتانسيل هاي منطقه اي ، كمك به توسعه متوازن منطقه با بهره گيري از ظرفيتهاي نخبگان و افزايش نقش صندوق پژوهش و فناوري استان در تامين منابع مالي مورد نيا از برنامه هاي پارك در سالجاري است.
پارك علم و فناوري يزد با اخذ مجوز از وزرات علوم و تحقيقات و فناوري در مردادماه 1380 بعد از شهرك علمي تحقيقاتي اصفهان در شهر يزد آغاز بكار كرد.
در سال گذشته مجموعا پاركهاي علم و فناوري كشور محصولات خود را به ارزش 24 ميليون دلار صادر كردند.
2088/8068