به گزارش ايرنا يدالله موحد روز سه شنبه در نشست شوراي حفظ حقوق بيت المال استان كرمان افزود: مقابله با زمين خواري و حاشيه نشيني نيز با جديت در استان كرمان مانند گذشته دنبال مي شود.
وي خاطرنشان كرد: استان كرمان با اراده جمعي كه در آن شكل گرفته در حوزه حفاظت و صيانت از انفال عمومي و حقوق بيت المال پيشگام بوده و عملكرد قابل قبولي دارد.
وي گفت: كارهاي سنگين، بسيار خوب و ارزشمندي در تمامي حوزه هاي مرتبط با صيانت از انفال و حقوق عمومي در استان كرمان انجام شده است.
رييس شوراي حفظ حقوق بيت المال استان كرمان افزود: اميدواريم با تجميع توانمندي ها و امكانات سازمان ها و نهادهاي مختلف بتوانيم اين روند را دنبال كرده و بيش از گذشته به وظايف قانوني خود در راستاي صيانت از اموال عمومي عمل كنيم تا جامعه بتواند بهره وري بهتري از اين منابع داشته باشد.
وي بر تعيين مرزهاي املاك دولتي و شخصي تاكيد كرد و گفت: بايد مرزهاي مبهم و نامشخص را از بين ببريم تا محاكم بتوانند براساس اين مرزها به پرونده هاي مربوط به اختلافات اراضي رسيدگي كنند.
موحد اظهار كرد: مسايل را بايد بصورت ريشه اي حل كنيم.
وي با تاكيد بر لزوم حفاظت و صيانت از بستر رودخانه گفت: غفلت از اين موضوع مي تواند خسارت هاي زيادي را به دنبال داشته باشد.
وي افزود: شناسايي و حفاظت از بستر و حريم رودخانه ها و مسيل ها در دستور كار شوراي حفظ حقوق بيت المال قرار دارد.
رييس كل دادگستري استان كرمان گفت: واقعيت اين است كه حوادث منتظر مطالعات نمي مانند و هر لحظه ممكن است اتفاقاتي رخ دهد كه قابل جبران نباشد و به همين دليل بايد با پديده رودخانه خواري نيز برخورد قانوني لازم صورت گيرد.
وي بيان كرد: وزارت نيرو مطالعاتي را در بستر و حريم رودخانه ها دنبال مي كند و با مشخص شدن حدود اين حريم و بستر مي توان از تصرف و تعرض به حريم و بستر رودخانه ها جلوگيري كرد.
موحد گفت: كميسيون فرعي بررسي مسايل بستر رودخانه ها را در شوراي حفظ حقوق بيت المال تشكيل مي دهيم.
معاون حفاظت امور اراضي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور هم گفت: شوراي حفظ حقوق بيت المال استان كرمان از شوراهاي فعال كشور در صيانت از اراضي ملي و حقوق بيت المال است.
مسعود منصور افزود: حفاظت از منابع طبيعي و جلوگيري از تخريب آنها از مباحث بسيار مهمي است كه از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي و دولت نيز مورد تاكيد قرار دارد.
وي گفت: شرايط كشور به لحاظ منابع طبيعي و محيط زيستي شرايط سختي است.
وي با اشاره به مصوبات جلسه شوراي حفظ حقوق بيت المال استان كرمان عنوان كرد: در اين جلسه درباره حريم شهرها كه حوزه عمل اداره كل راه و شهرسازي و جهاد كشاورزي است تعيين تكليف شد.
منصور گفت: همچنين در اين نشست درباره حرايم روستاها نيز راهكارهاي اساسي به بنياد مسكن و جهاد كشاورزي ارايه شد.
وي اظهار كرد: درباره جلوگيري از تصرفات بستر رودخانه ها نيز در اين نشست مصوباتي مصوب و قرار شد گشت مراقبت سازمان جنگل ها هرگونه تخلف و تعرض در اين زمينه را به مراجع مربوطه اعلام كند.
وي تصريح كرد: در اين نشست پلاك هاي اختلافي در رفسنجان و كوهپايه نيز مورد بحث قرار گرفت و راهكارهايي درباره آنها اتخاذ شد.
مديركل منابع طبيعي استان كرمان هم گفت: چهار هزار پرونده مربوط به تصرف اراضي در كرمان تشكيل شده و از اين تعداد دو هزار پرونده مورد رسيدگي قرار گرفته است.
مهدي رجبي زاده ادامه داد: در حال حاضر دو هزار پرونده مربوط به تصرف اراضي وجود دارد كه در مراحل مختلف رسيدگي قرار دارند و تاكنون منجر به صدور مبايعه نامه نشده است.
وي اظهار كرد: اين دو هزار پرونده، 104 هزار هكتار از اراضي را شامل مي شوند و اگر اين موارد رسيدگي شوند بخش زيادي از مشكلات اداره كل منابع طبيعي حل مي شود.
7440/3028
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۷
كرمان - ايرنا - رييس كل دادگستري استان كرمان گفت: شوراي حفظ حقوق بيت المال استان جلوگيري از تصرف اراضي دولتي و تغيير كاربري اراضي كشاورزي را با جديت دنبال مي كند.