تهران-ايرنا-محققان برزيلي موفق به ساخت نانوزيست‌حسگري براي شناسايي بيماري‌ها مختلف شدند كه مي‌تواند با دقت‌هاي نانومقياس وجود زيست‌مولكول‌هاي مختلف را شناسايي كند.

به گزارش ايرنا، پژوهشگران دانشگاه فدرال ساوكارلوس برزيل با همكاري محققاني از چند دانشگاه ديگر اين كشور اقدام به ساخت حسگري براي شناسايي فلزات سنگين و باكتري‌ها كرده‌اند.
فابيو دليما لايت ازمحققان اين پروژه گفت: شناسايي زودهنگام سرطان و برخي بيماري‌هاي عصبي نظيرMS مي‌تواند با ابزاري كه محققان به تازگي طراحي كرده‌اند انجام شود.
وي بيان كرد: اين حسگر ازحساسيت بالايي برخوردار بوده وبا همكاري آلبرتو لوئيس داريو ساخته شده است و در اين پروژه موفق به افزايش حساسيت اين حسگر و رساندن آن به مقياس نانومتري شده ايم.
لايت افزود: اين زيست‌حسگر از يك نانوپيمايشگرسيليكوني ساخته شده كه ثابت الاستيك آن در مقياس مولكولي است، اين نانوپيمايشگر قابليت جفت شدن با آنزيم، پروتيئن و ديگر مولكول‌ها را دارا است.
وي بيان كرد: زماني كه مولكول با هدف مورد نظر (آنتي‌بادي يا آنتي‌ژن) برخورد مي‌كند، پيمايشگر خم مي‌شود، با اين كار مي‌توان فرآيند تماس دو مولكول را رصد كرد.
لايت افزود:كار با شناسايي آفت‌كش‌ها و فلزات سنگين شروع شد، و اكنون به دنبال آزمايش اين دستگاه براي استفاده در شناسايي بيماري‌هاي عصبي هستيم.
اين محقق افزود: يكي از انگيزه‌هاي محققان براي حركت از شناسايي فلزات سنگين به سوي شناسايي آنتي‌بادي‌ها، وجود مشكلاتي در مسير شناسايي زودهنگام بيماري‌هايي نظير سرطان است، اين نانوابزار مي‌تواند به بيماران در شناسايي سريع بيماري كمك كرده و احتمال تشخيص غلط بيماري را كاهش دهد.
وي گفت: در اين روش بسيار ساده يك قطره از خون بيمار روي يك شيشه آزمايش قرار داده و با نانوزيست‌حسگر وجود بيماري مورد بررسي قرار مي‌گيرد، اگر بيماري MS در مراحل اوليه باشد مي‌توانيم آن را به خوبي مديريت كنيم، سهولت اين روش به دليل اساس و مكانيسم مورد استفاده در اين زيست‌حسگر است.
نتايج اين پژوهش در قالب مقاله‌اي در نشريه IEEE Sensors Journal منتشر شده است.
علمي (1) ** 9340**1440