شیراز - ایرنا - مدیران عامل شركت های آب و فاضلاب شهری و روستایی استان فارس روز چهارشنبه در یك میزگرد خبری ایرنا به بررسی دو سال عملكرد دولت تدبیر و امید در آبرسانی به مناطق شهری و روستایی این استان پهناور پرداختند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی استان فارس همزمان با هفته دولت و در راستای انعكاس عملكرد دولت تدبیر و امید با برگزاری میزگردهای خبری با حضور مدیران اجرایی به بررسی عملكرد دولت می پردازد.
در این نشست رسانه ای و میزگرد خبری كه در محل ساختمان ایرنا استان فارس انجام شد ، مهندس محمد علی قلندری مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان فارس و مهندس علی بوستانی مدی عامل شركت آب و فاضلاب روستایی استان فارس به بیان عملكرد دولت در این حوزه پرداختند.
مهندس محمد علی قلندری رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل شركت آبفا استان فارس همزمان با آغاز هفته دولت گفت : هفته دولت یا دآور خاطرات دولتمردان شهید رجایی و باهنر می باشد كه هر ساله دستگاه های مختلف اجرایی با افتتاح پروژه هایی این ایام را گرامی می دارند .
وی افزود : شركت آبفا استان فارس نیز به همین مناسبت 12 طرح و پروژه ی آبرسانی را در 11 شهر استان به بهره برداری خواهد رساند .
مهندس قلندری با بیان این مطلب كه پروژه های مذكور با صرف اعتباری بالغ بر 66 میلیارد ریال آماده ی بهره برداری شده اند ، تصریح كرد : حاصل زحمات شبانه روزی خادمان مردم در شركت آبفا استان فارس شامل : حفر و تجهیز 7 حلقه چاه آب شرب ، اجرای 6 كیلومتر خط انتقال و شبكه توزیع ، اجرای 26 كیلومتر اصلاح خط انتقال وشبكه ی توزیع و احداث 3 باب مخزن ذخیره آب شرب با ظرفیت مجموع 7 هزار متر مكعب می باشد كه با بهره برداری از این پروژه ها جمعیتی بالغ بر 26 هزار خانوار از شهروندان 11 شهر از مزایای آبرسانی آن بهره مند خواهند شد .
مدیرعامل شركت آبفا استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این موضوع كه خدمت گذاران مردم در شركت آب و فاضلاب استان فارس برای تامین آب شرب سالم و بهداشتی جهت استفاده ی مردم از هیچ تلاش و كوششی مضایقه نخواهند كرد تاكید نمود : ما برآنیم تا شهروندان استان با كمترین مشكل در شبكه های آبرسانی مواجه باشند .
مهندس قلندری در همین خصوص ادامه داد : از هم استانی های فهیم انتظار داریم تا با صرفه جویی در مصرف آب و استفاده ی بهینه از این نعمت الهی ما را در استمرار بخشیدن به خدمات مطلوب آبرسانی یاری رسانند . وی افزود : بدیهی است كه شما خبر نگاران نیز در اشاعه ی وضعیت منابع آب و بحران خشكسالی در سنوات اخیر و همچنین لزوم صرفه جویی در مصرف آب و تأثیر آن در حفظ منابع آب شرب برای نسل های آینده نقش اساسی و سازنده ای ایفا می كنید و مادر این مسیر دستان همكاری شما را به گرمی می فشاریم .
مدیر عامل شركت آبفا استان فارس كه با همراهی معاون مهندسی توسعه ی این شركت در میزگرد خبری خبر گزاری جمهوری اسلامی ایران حضور یافته بود در بیان اقدامات شركت آبفا استان فارس در دولت تدبیر و امید ، اظهار داشت: با لطف خداوند و حمایت های دولت كریمه ی تدبیر و امید ، در دو سال گذشته آبرسانی به شهروندان استان فارس را با كمترین تنش انجام داده ایم.
وی با ترسیم سیمایی كلی از شركت آبفا استان فارس اظهار داشت : شركت آب و فاضلاب استان فارس با دارا بودن 639 حلقه چاه ، 2275 كیلومتر خط انتقال ، 6766 كیلومتر شبكه ی توزیع و 525 هزار متر مكعب مخزن ذخیره ی آب شرب رسالت خطیر آبرسانی به شهروندان 82 شهر استان را در قالب 665 هزار مشترك یا به عبارتی یك میلیون و هفتصد هزار نفر ، بر عهده دارد.
وی با اشاره به عملكرد دو ساله ی این شركت در دولت تدبیر و امید ، تصریح كرد : مهمترین شاخصه ی عملكرد شركت آبفا استان فارس در دو سال گذشته این است كه با وجود خشكسالی های متوالی و چند ساله در استان ، كمبود نزول باران و بحرانی بودن وضعیت منابع آب شرب استان ، آبرسانی به شهروندان استان را با كمترین تنش و مشكل به انجام رساندیم كه بابت این توفیق الهی ، خداوند بزرگ را شاكریم.
مدیر عامل شركت آبفا استان فارس در ادامه با اشاره به این مطلب كه هم اكنون بالغ بر 50 پروژه بزرگ آب و فاضلاب در سراسر استان پهناور فارس در دست اجرا داریم، ادامه داد: با توجه به كمبود منابع مالی و رویكرد وزارت نیرو و شركت مهندسی آبفا كشور در این خصوص پس مطالعات علمی و تلاشهای مستمر در راستای تأمین منابع مالی غیر دولتی تفاهم نامه ی همكاری بانك توسعه ی اسلامی با جمهوری اسلامی ایران در خصوص پروژه های احداث تاسیسات فاضلاب در 6 شهر استان فارس ، شامل شهرهای داراب ، فسا ، فیروزآباد ، سپیدان ، نی ریز و آباده با مشاركت مالی 144 میلیون یورو و با هدف جمع آوری و تصفیه فاضلاب و ارتقای سطح بهداشت در این شهر ها امضا گردید كه به نوع خود در كشور كم نظیر می باشد.وی در همین خصوص ادامه داد: میزان مشاركت بانك توسعه ی اسلامی در این تفاهم نامه ی همكاری ، اجرای شش تصفیه خانه ی فاضلاب با حجم 64 هزار و400 متر مكعب در شبانه روز ، اجرای 529 كیلومتر شبكه ی جمع آوری و همچنین اجرای 18 كیلومتر خطوط انتقال فاضلاب در این 6 شهر می باشد كه مدت زمان اجرای این طرح چهار سال و عملیات اجرای آن از سال 1395 خواهد بود .
مهندس محمد علی قلندری در ادامه با بیان اینكه در همین راستا طی سال گذشته عملیات اجرایی طرح های فاضلاب شهرهای آباده و فیروزآباد آغاز شده است،اظهار داشت : واگذاری اجرای شبكه ی فاضلاب و تصفیه خانه ی فاضلاب شهر لار به روش بیع متقابل در شرف انجام و بخشهایی از طرح فاضلاب شهرهای فسا ، فیروزآباد، داراب ، اقلید و جهرم به همین روش در دست اجرا می باشد.
مدیر عامل شركت آبفا استان فارس در بیان پروژه های مهمی كه در دو سال گذشته عملیات اجرایی آن آغاز یا به پایان رسیده است تشریح نمود : در عمر دو ساله ی دولت كریمه ی تدبیر و امید ، به لطف خداوند و همكاری دولتمردان پر تلاش و تدبیرگر توانسته ایم عملیات اجرایی طرح های فاضلاب آباده و فیروز آباد را آغاز كنیم. پروژه ی آبرسانی به مسكن مهر لپویی را به اتمام رسانده و طرح فاضلاب این مسكن مهر از پیشرفت فیزیكی بالایی برخوردار است.
از اهم طرح های بزرگ و مهم آبرسانی كه در شهرهای استان به بهره برداری رسیده است می توان به طرح های بزرگ آبرسانی به ایزدخواست ، قطرویه ، خرامه ، كوار ، وراوی ، آبرسانی به شهر خوزی از خط انتقال طرح محرم ، طرح اصلاح خط انتقال آب حاجی آباد، ساخت و راه اندازی ساختمان اداری آبفا در 6 شهر استان، تحت پوشش قرار دادن 5 شهر جدید استان كه شامل شهرهای عمادده (لارستان) ، ضامنی و شوسنی (مصیری)، حسامی(بوانات)، علی آباد (مرودشت )، كوهنجان (سروستان) می باشد.
این مدیر استانی در ادامه سیمایی كلی از وضعیت بهره مندی شهرهای استان از تصفیه خانه و تأسیسات جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب ترسیم نمود و توضیح داد: هم اكنون در 12 شهر بزرگ استان طرح های فاضلاب در دست اجرا یا در حال بهره برداری می باشد كه در همین گذر تصفیه خانه فاضلاب جهرم ، اقلید و مرودشت در حال بهره برداری و تصفیه خانه ی فاضلاب شهر های استهبان ، نورآباد و كازرون در مراحل پایانی اجرا قرار دارند.
مهندس قلندری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خدمات شركت آبفا استان فارس در بخش خدمات مشتركین اظهار نمود: مراحل پذیرش مشتركین و ارباب رجوع در بخش مشتركین از ابتدای درخواست تاصدور انشعاب و نهایتأ صدور قبض آب بها بصورت سیستمی انجام می گیرد و از بدو حضور، مراجعه ارباب رجوع در سیستم ثبت و كلیه محاسبات و عملیات مورد درخواست نیز بصورت سیستمی انجام و قبوض مربوطه اعم از فروش انشعاب ، خدمات پس از فروش ، صدور قبوض درآمدی و آب بها بصورت سیستمی انجام می گیرد وكلیه سوابق مربوطه نیز نگهداری می شود كه این امر علیرغم گستردگی استان فارس و وجود 82 شهر در تمامی ادارات حتی ادارات كوچك مهیاست و متقاضی بدون نیاز به مراجعه به امورات و مراكز شهرستان می تواند ضمن مراجعه به اداره شهر محل اقامت خود ، جهت تامین كلیه خواسته های خود اقدام و حتی بدون مراجعه به بانك كلیه وجوه مورد پرداخت خود را نیز از طریق دستگاههای پوز مستقر در اداره پرداخت نماید .وی افزود: همچنین در راستای مشتری مداری با عقد قرارداد با دویست و هفتاد دفتر پیشخوان دولت وبرای انجام سی و هفت خدمت ، در سراسر استان متقاضیان حتی بدون مراجعه به اداره می توانند از طریق نزدیكترین دفتر پیشخوان كلیه درخواستهای مورد نیاز اعم از فروش و خدمات پس از فروش خود را تامین نمایند.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان فارس در خصوص فعالیت های بخش بهره برداری شركت و اقدامات انجام شده در راستای عبور از بحران طی دو سال گذشته نیز اظهار داشت :عمده فعالیت های تامین آب كه در راستای كاهش تنش و بحران آبی در استان طی دو ساله ی دولت تدبیر و امید انجام شده است به شرح زیر می باشند:
- حفر 27 حلقه چاه آهكی در شهرهای استان
- تجهیز 9 حلقه چاه و برقرسانی به 12 حلقه چاه در شهرهای تابعه
- اجاره یك دهنه چشمه و 5 حلقه چاه جهت شهرهای تابعه
- آبرسانی سیار و تانكری به مشتركین در شهرهای مشكل دار استان
- تعویض پمپ و انجام مهندسی مجدد پمپها و تاسیسات آب در 11 حلقه چاه موجود .
شایان ذكر است كه مجموع توان تولید آب ناشی از فعالیت های ذكر شده در مسیر عبور از بحران، در سطح استان حدود 200 لیتر در ثانیه بوده است.
وی افزود : در حوزه كنترل كیفیت نیز ضمن حفاظت و حراست از حرایم منابع و مخازن آب شرب استان، به راه اندازی سامانه ی گندزدائی به روش آب ژاول به عنوان طرحی نو در فرایند گندزدائی آب می توان اشاره كرد. راه اندازی سامانه كلرزنی به تعداد 11 سامانه و تعمیر و سرویس تعداد 85 مورد در سامانه های گندزدائی ، از فعالیتهای دو سال اخیرمی باشد.
بنا بر همین گزارش مهندس قلندری در بخش دیگری از سخنان خود با تأكید بر این مطلب كه جستجوی منابع آب جدید در استان فارس دیگر مقرون به صرفه نیست اضافه نمود : زنگ بحران كم آبی در استان فارس به صدا در آمده است و شكی نیست كه برای پوشش كمبود ها در حوزه ی آبرسانی دیگر نمی توان به سهولت منابع جدید آبرسانی را تعریف و تأمین كرد.
وی تصریح نمود رویكرد فعلی وزارت نیرو وشركت مهندسی آبفا كشور به سمت مدیریت مصرف و تقاضا می باشد . بی تردید باید با بهره گیری از اقدامات فرهنگی مصارف آب شرب را مدیریت و فرهنگ صرفه جویی را در اذهان عمومی نهادینه كرد .
وی در همین خصوص به انعقاد سه تفاهم نامه با دستگاه های مختلف برای نهادینه كردن اصولی مصرف آب اشاره و اظهار داشت : نخستین تفاهم نامه با شورای سیاست گذاری ائمه جمعه فارس منعقد شد تا با استفاده از ظرفیت جایگاه نماز جمعه و جماعات استان، بر صرفه جویی در مصرف آب از سوی شهروندان تاكید شود . یك تفاهم نامه دیگر نیز با آموزش و پرورش منعقد خواهد شد تا از این طریق بتوانیم فرهنگ صرفه جویی را در میان قشر دانش آموزان ، نهادینه كنیم .
وی ادامه داد : همچنین انعقاد یك تفاهم نامه را با سپاه و بسیج در دستور كار داریم تا بتوانیم از ظرفیت این نهادها در ترویج فرهنگ مصرف بهینه ی آب به خوبی استفاده كنیم .

*** در ایام هفته دولت، 35 پروژه آبرسانی به ارزش 254 میلیارد ریال،در روستاهای استان فارس به بهره‌برداری می‌رسد.
مهندس علی بوستانی مدیر عامل شركت آب و فاضلاب روستایی استان فارس نیز در این میزگرد خبری به بیان چالش ها و فرصت های ایجاد شده در حوزه آبرسانی روستایی پرداخت و گفت : در هفته دولت با بهره‌برداری از 35 پروژه، 114 روستا در فارس با جمعیتی بیش از 92 هزار نفر از آب شرب بهداشتی بهره‌مند خواهند شد.
مهندس بوستانی اضافه كرد: برای آماده‌سازی این پروژه‌ها، 12 حلقه چاه حفر و تجهیز و 13كیلومتر شبكه برق، 70 كیلومتر شبكه انتقال، 85 كیلومتر شبكه توزیع و 1350 متر مكعب مخزن ذخیره آب احداث شده است.
بوستانی همچنین با بیان اینكه در استان فارس چهار هزار و 200 روستا و آبادی وجود دارد، جمعیت تحت پوشش آبفای روستایی این استان را 1 میلیون و 475 هزار نفر اعلام و اضافه كرد: این شركت 385 هزار مشترك دارد كه آب آشامیدنی آنان از 1800 منبع در سطح 29 شهرستان تامین می‌شود.
وی با اشاره به وجود 18 هزار و 500 كیلومتر خط انشعاب و توزیع شبكه‌های آب، صعوبت و دشواری كار سقائی در سطح محدوده تحت مدیریت آبفا روستایی فارس را مد نظر قرار داد و تاكید كرد: یكی از شاخص‌های مهم استان فارس، متوسط عمق چاه‌های آب در این استان است.
او ادامه داد: عمق برخی از چاه‌های آب در استان فارس و در محدوده خدمتی آبفا روستایی، به 510 متر نیز می‌رسد.
بوستانی در خصوص خدمات ارائه شده از سوی آبفای روستایی فارس طی دو سال اخیر، گفت: حفر و تجهیز 21 حلقه چاه، احداث 26 كیلومتر شبكه برق‌رسانی، اجرای 148 كیلومتر شبكه انتقال آب، احداث 173 كیلومتر شبكه توزیع آب، ایجاد 1650 مترمكعب مخزن ذخیره آب، طی دو سال اخیر با اعتباری بالغ بر 350 میلیارد ریال انجام شده است.
وی با یادآوری اینكه در برخی از روستاهای استان فارس آب قبلا جیره‌بندی بود یا با تانكر به محل منتقل می‌شد، خاطرنشان كرد: با بهره‌برداری از طرح‌های هفته دولت، تمام روستاهای استان، از نعمت آب آشامیدنی بهره‌مند هستند.
بوستانی حجم خدمات انجام شده طی دو سال اخیر در آبفای روستایی فارس را در مقایسه با گذشته بیش از 3 برابر اعلام و اضافه كرد: یكی از اقدامات برجسته انجام شده، طراحی و تدوین و شروع به اقدام طرح جامع آب شرب روستاهای فارس است.
وی ادامه داد: ویژگی این طرح ایجاد امكان تدوین برنامه مدون و اولویت‌بندی شده برای تمام روستاهای استان است كه می‌توان براساس آن به برنامه‌های كوتاه مدت، میان‌مدت و بلند مدت دست‌یافت.
این مقام مسئول همچنین از اصلاح و بازسازی شبكه‌های فرسوده توزیع آب روستایی و خطوط انتقال به‌عنوان یكی از اقدامات شاخص آبفای روستایی فارس یاد و اضافه كرد: طی 2 سال اخیر 437 كیلومتر شبكه بازسازی و اصلاح و زمینه صرفه‌جویی آب به‌میزان شش حلقه چاه، امكان‌پذیر شده است.
او یادآور شد: هر یك چاه با دبی 15 لیتر بر ثانیه در 24 ساعت 90 لیتر بر ثانیه آب‌دهی دارد كه صرفه جویی با اجرای طرح‌های اصلاح و بازسازی شبكه، در صرفه‌جویی مصرف بسیار تاثیرگذار است.
بوستانی با بیان اینكه هنوز آب رسانی به 750 روستا در استان فارس با تانكر انجام می‌شود، گفت: آب توزیع شده در روستاها با استفاده از تانكر، دارای استانداردهای بالای آب شرب بوده و می‌توان آن را در حد آب معدنی ارزیابی كرد.
به گفته او یكی دیگر از اقدامات انجام شده در راستای صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب، شناسایی 10 هزار و 800 انشعاب غیرمجاز در سطح روستاهای استان بوده است كه معادل 3 حلقه چاه، صرفه‌جویی در پی خواهد داشت.
بوستانی همچنین گفت: طی دو سال اخیر 15 هزار و 800 كنتور معیوب نیز شناسایی و تعویض یا رفع عیب شده است.
مدیر عامل آبفای روستای استان فارس گفت: یكی از چالش‌های شركت‌های آبفا، قیمت بسیار نازل آب است، به‌طوریكه قیمت آب توزیع شده در سطح روستاها، حدود یك ریال به‌ازای هر یك لیتر بوده و از قیمت یك بطری آب معدنی بسیار بسیار پائین‌تر است.
میزگردهای خبری ایرنا برای بیان و بررسی عملكرد دولت تدبیر و امید تا پایان هفته دولت ادامه دارد و شهروندان می توانند با طرح پرسش های خود با رایانامه shiraz@irna.ir پرسشهای خود را برای طرح در این میزگردها ارسال نمایند.ك/3
6113/ 5054