تهران - ایرنا رییس دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: نام 10 داروساز ایرانی میان دانشمندان برتر جهان می درخشد كه این داروسازان از اعضای هیات علمی دانشكده داروسازی این دانشگاه به شمار می آیند.
به گزارش خبرنگار ایرنا ازدانشگاه علوم پزشكی تهران، علی جعفریان این اظهارت را به مناسبت گرامیداشت پنجم شهریور سالروز ولادت زكریای رازی، روز داروساز عنوان كرد.
بر پایه این گزارش ، دانشگاه علوم پزشكی تهران براساس گزارش ماه جولای نظام رتبه بندی ESI با داشتن 17 عضو هیات علمی در جمع دانشمندان برتر پر استناد جهان در رشته موضوعی مربوطه در صدر فهرست برترین دانشگاه های علوم پزشكی كشور قرار گرفت.
نتایج نظام رتبه بندی (ESI (Essential Science Indicators براساس میزان استناد به مقالات مجلات منتخب در بانك اطلاعاتی ISI Web of Science و طی دوره 10 سال و چهار ماه (از اول ژانویه 2005 تا پایان اپریل 2015) محاسبه شده است.
بنا بر اعلام گروه علم سنجی، مركز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، 31 دانشمند برتر علوم پزشكی كشور در فهرست یك درصد دانشمندان برتر پراستناد دنیا در رشته موضوعی مربوطه قرار گرفته اند كه 17 تن از این شمار ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران هستند.
دكتر جعفریان اظهارداشت كه از شمار 17 دانشمند دانشگاه علوم پزشكی تهران ، 10 تن آنان داروساز هستند.
وی، نقش داروسازی را از دو جنبه علمی به معنای تولید دارو و ارایه خدمات دارویی در كیفیت سلامت مردم مؤثر دانست.
جعفریان افزود: ایران در زمینه تولیدات دارویی طی سالهای گذشته پیشرفت های خوبی داشته است و مركز رشد فراوردههای دارویی دانشگاه بیش از 10 سال است كه توانسته است بعضی از داروهای گران قیمت بایوتكنولوژی را در كشور تولید كند.
رییس دانشگاه علوم پزشكی تهران ، صرفهجویی ارزی و دسترسی بیشتر مردم به فراوردههای دارویی را نتیجه تولیدات داخلی دارو خواند و افزود: مركز رشد علوم دارویی دانشگاه بر اساس برنامه خود هرسال تولید تعدادی داروی جدید را در دستور كار قرار داده است و این امر در سایر مراكز كشور نیز وجود دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشكی تهران در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: دانشكده داروسازی از دانشكده های برجسته این دانشگاه است و بیشترین سرانه تولید مقاله به ازای هیات علمی را دارد. همچنین در 11 رشته تخصصی، دانشجویان مقطع PhD را در سطح بالایی تربیت میكند.
وی افزود: این گروه، هم از بعد آكادمیك كه مربوط به فعالیت های آموزشی و پژوهشی است و هم از بعد ارایه خدمت جز گروه های برجسته دانشگاه به شمار می آید.
جعفریان با اشاره به نقش حرفه داروسازی خارج از محیط های علمی گفت: داروسازان به طور مستقیم با مردم سروكار دارند ؛ بنابراین ارایه خدمت درست و واقعی همراه با مشاوره و راهنمایی لازم، قسمت مهمی از كار داروسازی است.
وی اظهارداشت: در واقع داروخانه صرفاً محل فروش دارو نیست بلكه محیطی است كه باید نسبت به مسائل علمی مرتبط با ارایه دارو به مردم، نظارت و توجه داشته باشد و درصورت نیاز مردم را راهنمایی كند.
علمی **1354**1776
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۳