تهران - ايرنا- پژوهشگران انگليسي موفق به توليد جوهر گرافني شدند كه از آن مي‌توان براي چاپ سه بعدي باتري‌ها استفاده كرد.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا از اعلام روز پنجشنبه ستاد ويژه توسعه فناوري نانو،اين ساختار سه بعدي داراي مساحت سطحي بالايي است و براي توليد ادوات ذخيره‌سازي انرژي مناسب به شمار مي آيد.
پژوهشگران دانشگاه متروپوليتن منچستر در حال ساخت ابرباتري سه بعدي با استفاده از جوهر گرافني هستند.
اين گروه تحقيقاتي روش چاپي ارايه كرده اند كه در آن مي‌توان لايه‌هاي گرافن را به گونه اي خشك كرد كه باتري ابرخازن يا ديگر ادوات ذخيره‌سازي انرژي ساخته شود.
كرايكز بانكز از محققان اين پروژه كه سه سال و نيم روي آن كار كرده است، مي‌گويد: در حال توليد جوهري هستيم كه بتواند خم شود و انعطاف‌پذير باشد. اين جوهر بايد قابليت چاپ سه بعدي را داشته باشد و در نهايت بتواند ساختارهاي سه بعدي ايجاد كند.
بانكز مي‌افزايد: سيستم‌هاي ذخيره‌سازي انرژي براي ممانعت از تغييرات آب و هوايي بسيار مهم هستند. در حال حاضر امكان توليد انرژي پاك از منابع مختلف وجود دارد اما بايد بتوان آن را به شكلي كارا ذخيره‌سازي كرد. در زمان حاضر باتري‌ها و ابرخازن‌هاي حاوي ليتيم و يون سديم گزينه مناسبي هستند. در اين پروژه سعي كرديم از گرافن براي اين كار استفاده كنيم.
وي گفت: با تركيب هدايت الكتريكي گرافن و طبيعت ساختار سه بعدي مي‌توان كانال‌هاي متخلخل و ساختارهاي سلسله مراتبي ايجاد كرد كه مساحت سطحي بالايي داشته باشند و هم خواص الكتريكي مناسبي ارائه كنند.در كنار استفاده از جوهر گرافني، فرآيند چاپ سه بعدي بايد به گونه‌اي اصلاح شود كه بتوان از اين جوهر در آن استفاده كرد، در حال حاضر يك لايه از گرافن بايد با سپري شدن يك ساعت، خشك شود تا لايه ديگر روي آن قرار گيرد.
محققان اين پروژه معتقدند بايد اين سرعت افزايش يابد كه استفاده از تابش فرابنفش يك راهكار مي‌تواند باشد.
بانكز مي‌گويد: در حالت ايده‌آل، ما بايد سيستمي ارايه كنيم كه تنها با فشار يك دكمه، دستگاه، خودش كار چاپ را بدون دخالت انسان انجام دهد.
علمي **1354**1776