به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، این مطلب را امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت روز دهم شهریور روز پدافند هوایی عنوان كرد.
وی افزود: این دو رادار بومی و راهبردی، در دو نقطه متفاوت كوهستانی و دشت و هموار كشور نصب می شوند.
به گفته اسماعیلی، این دو رادار به خاطر برخورداری از خاصیت های تكنولوژیكی، در منطقه كم نظیر هستند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص)، برد بالا، دقت بسیار خوب در سمت و كشف اهداف ریز پرنده و موشك های كروز را از ویژگی های این دو رادار برشمرد.
وی ادامه داد: امروز هفت سال است كه از تشكیل قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) میگذرد و افتخار داریم كه در این مدت، اقدامات را در حوزه های مختلف بویژه سامانه های دفاع هوایی در شبكه ای یكپارچه پدافند هوایی تشریح كرده و از برخی دستاوردهای قرارگاه رونمایی كنیم.
امیرسرتیپ اسماعیلی با بیان اینكه در بخش كشف و شناسایی، قرارگاه پدافند هوایی در هفت سال گذشته به دستاوردهای قابل توجهی دست یافته، از رونمایی رادار «فتح 14» از دستاوردهای جدید این قرارگاه خبر داد و گفت: این رادار كه از فناوری نیمه هادی بهره می برد، یك رادار كاملا بومی است كه از سوی كاركنان متخصص و متعدد قرارگاه بصورت كاملا بومی طراحی و تولید شده و با برد و ارتفاع بسیار بالا در یكی از نقاط پدافند هوایی كشور مستقر شده است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) در تشریح ویژگی های این سامانه راداری افزود: این سامانه راداری دو منظوره است كه هم برای كشف و هم برای اتصال به سامانههای موشكی طراحی شده است.
وی رونمایی از سامانه موشكی تلاش را یكی دیگر از دستاوردهای این قرارگاه در طی هفت سال گذشته از تاسیس این قرارگاه پدافندی عنوان كرد و توضیح داد: سامانه موشكی تلاش، یك سامانه موشكی برای رهگیری و درگیری با اهداف ارتفاع متوسط و بالا بطور توامان است كه این ویژگی توامانی رهگیری و درگیری در ارتفاع متوسط و بالا از قابلیتهای فنی و پیچیده این سامانه موشكی كاملا بومی است كه از سوی كاركنان پدافند هوایی و با كمك وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طراحی و تولید شده است.
امیر سرتیپ اسماعیلی همچنین رونمایی از سامانه همیار رهگیر را یكی دیگر از سامانههای پدافند هوایی عنوان كرد و افزود: این سامانه همان اتوماسیون سیستم های شنود الكترونیكی است كه قابلیت آن در سایتهای اطلاعات شناسایی الكترونیكی برای ثبت، تطبیق، اصلاح و همچنین همپوشانی اطلاعات در سراسر كشور جمهوری اسلامی ایران بكار میرود.
وی توضیح داد: برای احراز یك اشراف اطلاعاتی منسجم در سامانه پدافندی نیازمند یك سامانه هوشمند بودیم كه به لطف خدا این اتوماسیون طراحی و تولید و به شبكه یكپارچه پدافند هوایی كشور وارد شد كه از ویژگیهای آن به عنوان نمونه میتوان به قابلیت رهگیری و جابجایی اندكی از ناوهایی كه حامل هواپیما و یا ناوهای بالگردبر به اندازه ایكس درجه اشاره كرد كه میتواند آنها را ثبت و ضبط كرده و در اشراف اطلاعاتی قرارگاه كمك كند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) از رونمایی سامانه حلقه بیدار كه یك سامانه شنود و تحلیلگر اطلاعاتی بومی است كه توسط مهندسین مجرب و متعهد این قرارگاه طراحی و ساخته شده خبر داد و گفت: از قابلیتهای این سامانه غیرقابل كشف بودن آن است.
وی تاكید كرد: امروز(شنبه) از چند پروژه در راستای فرماندهی و كنترل كه پیچیده هم هستند، رونمایی میشود كه به علت امنیتی بودن مساله، از بیان آنها خودداری میكنیم. این پروژه ها لایههای پنهان قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) هستند.
امیر سرتیپ اسماعیلی همچنین از تعامل با بخشهای لشكری، تعامل بیشتر با نیروی هوافضای سپاه و پدافند هوایی سپاه پاسداران و تمامی یگانهای پدافند هوایی نیروهای مسلح كه در كنترل عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) هستند، خبر داد و خاطر نشان كرد: در این حوزه میتوان به ورود اطلاعات رادارهای بردبلند قدیر و رزونانس و نیز رزمایشهای موشكی كه با برادران پاسدار در سپاه و سایر نیروهای پدافند هوایی و حتی نیروهایی كه رزمایش مستقل انجام میدهند، اشاره كرد.
وی همچنین از برگزاری رزمایش پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) در اواخر پاییز امسال خبر داد و گفت: در این رزمایش، نیمی از كشور بصورت مستقل و تمام كشور به صورت غیرمستقیم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و از قابلیتهای این رزمایش این است كه تمامی دستاوردهایی كه امروز از آنها نام بردیم در آن استفاده می شود و از تاكتیكهای جدیدی بصورت مستقل، نیرویی و مشترك با نیروهای دیگر، بهره میبریم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) تاكید كرد: این قرارگاه همیشه بیدار، رو به جلو و آماده دفاع است و تمامی دستاوردهایی كه امروز برای رونمایی از آنها نام بردیم، به ثبات، صلح، امنیت و آرامش در منطقه كمك میكند.
وی گفت: عملكرد این قرارگاه نشان میدهد كه برابر قوانین بینالمللی هوایی، هیچ هدف پرندهای نباید به مرزهای هوایی جمهوری اسلامی ایران قصد تجاوز داشته باشد و این قانون فراگیر در كل دنیاست و ما هم از آن تبعیت میكنیم و حق دفاع را برای خود مجاز میدانیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) با بیان اینكه تمامی دستاوردهای این قرارگاه طی این هفت سال مستقر و در سه هزار و 600 نقطه پدافندی گسترش داده شده، افزود: این دستاوردها در فضای تحریم و تهدید حاصل شده اما این دستاوردها هیچ تهدیدی برای كشورهای منطقه ندارد زیرا ایكائو آسمان جمهوری اسلامی ایران را امنترین آسمان در بین كشورهای خاورمیانه اعلام كرده است.
اجتمام ** 7029 ** 3053 ** 1071
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۲
تهران - ایرنا - فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص)، از رونمایی رادارهای «بینا» و «نظیر» همزمان با دهم شهریور ماه روز پدافند هوایی خبر داد.