مهری فرشاد روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار كرد: در سال جاری سه بیمار مرگ مغری به تعدادی بیمار نیازمند جان تازه ای بخشیده اند.
وی افزود: در سال 93 اعضای بدن 9 بیمار مرگ مغری و در سال 92 نیز اعضای بدن شش بیمار اهدا شده بود.
وی با بیان اینكه از نظر اهدای عضو در سال گذشته نسبت به سال 93 رشد داشته ایم افزود: اما این امر مهم نیازمند اطلاع رسانی و آگاه بخشی بیشتر در جامعه است.
وی همچنین اهدای عضو در سال های 87، 88 ،89، 90 و 91 را به ترتیب چهار، سه، پنج، چهار و شش مورد عنوان كرد.
وی گفت: پارسال یك هزار و 500 نفر از شهروندان این استان به صورت داوطلبانه كه بیشتر قشر دانشجو، راننده و جوان نیز هستند كارت اهدای اعضای بدن دریافت كردند.
وی با بیان اینكه تمامی بیماران دیالیزی به اهدای عضو نیاز دارند افزود: 226 نفر بیمار دیالیزی در این استان داریم كه بیش از 70 درصد آنان نیازمند پیوند كلیه هستند كه هم اكنون در فهرست انتظار قرار دارند.
وی افزود: متاسفانه در این استان بخش پیوند نداریم به همین علت نیز بیمارانی كه نیاز به پیوند قلب، كبد و ریه و سایر موارد دارند در استان های همجوار در فهرست انتظار قرار دارند.
وی گفت: به جز پیوند كلیه سایر پیوندها از افراد بیمار مرگ مغری باید عضو بدن دریافت شود.
وی اظهار كرد: برخی از شهروندان تفاوت بین بیمار مرگ مغزی و كما را نمی دانند كه این امر نیز مانع اهدای عضو خواهد شد.
وی گفت: بیمارانی كه به كما می روند شانس بهبودی دارند اما مرگ در بیماران مرگ مغزی حتمی است كه بین یك هفته تا 10 روز طول می كشد.
وی افزود: زمان اهدای عضو در بیماران مرگ مغزی نیز مهم است كه با از دست رفتن زمان اعضا تخریب و شانس پیوند نیز كمتر خواهد شد.
وی بر فرهنگ سازی توسط رسانه ها و دستگاه های مسوول تاكید كرد و گفت: به علت آگاه نبودن خانواده ها با مرگ مغزی و یا اعتماد نكردن آنان به گروه پزشكی بعضا با اهدای عضو مخالفت می كنند.
وی افزود: تمامی ارگان های اصلی و نسوج یك بیمار مرگ مغزی برای بیماران نیازمند استفاده می شود كه یك بیمار مرگ مغری می تواند جان چندین بیمار را نجات دهد.
وی گفت: قلب، كلیه، كبد، مردمك چشم، پوست و برخی از اعضای دیگر یك بیمار مرگ مغزی می توان جان تعداد زیادی از افراد را نجات دهد كه این امر باید مورد توجه خانواده های بیماران مرگ مغزی قرار گیرد.
طبق آمار در ایران سالانه 400 مورد اهدای عضو اتفاق می افتد و اكنون رقم اهدای عضو به 7.5 مورد در هر یك میلیون نفر رسیده است.
این رقم در دنیا 20 مورد در هر یك میلیون نفر است.
خراسان شمالی 867 هزار نفر جمعیت دارد.ك/3
3007/6042
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۳
بجنورد- ایرنا- مسوول فراهم آوری اعضا در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكی خراسان شمالی گفت: از سال 87 تاكنون اعضای بدن 40 بیمار مرگ مغزی در این استان به بیماران نیازمند اهدا شده است.