بيرجند - ايرنا - رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي از صدور 93 فقره پروانه بهره‌برداري صنعتي با سرمايه‌گذاري 4 هزار و 437 ميليارد ريال طي دولت يازدهم در استان خبر داد و گفت: اين تعداد نسبت به مدت مشابه دولت قبل 43 درصد رشد داشته است.

سيد نعمت اله حقيقي روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار كرد: سال گذشته سهم بخش صنعت، معدن و تجارت از رشد 3 درصدي اقتصاد در كشور 1.7 درصد بوده است.
وي با بيان اينكه افق اميد بخشي در مسير توسعه استان وجود دارد، افزود: دولت بنا دارد براي جلوگيري از ايجاد تورم در بازار تجارت داخلي منابع مالي بازگشتي در دوران پسا تحريم را به توليد و اشتغال سوق دهد و اميدواريم از اين فضا بتوانيم منابع تسهيلاتي را كه براي واحدهاي توليدي استان لازم است فراهم كنيم.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي با اشاره به عملكرد مقايسه اي سازمان صنعت معدن و تجارت در دولت تدبير و اميد، گفت: از ابتداي اين دولت تعداد 235 فقره جواز تاسيس صنعتي در سطح استان صادر شده است.
حقيقي ادامه داد: پيش بيني مي‌شود در صورت اجراي اين جواز تاسيس‌ها در مجموع 14 هزار و 900 ميليارد ريال سرمايه گذاري در استان انجام شود و 4 هزار و 915 فرصت شغلي ايجاد خواهد شد.
به گفته وي، اين عملكرد در مقايسه با مدت مشابه قبل از آن از نظر تعداد 64 درصد و از نظر سرمايه گذاري 195 درصد و اشتغال پيش بيني شده 70 درصد رشد را نشان مي دهد.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي افزود: اين آمار نشان مي‌دهد صنعتي شدن در اين استان به سمت واحدهاي بزرگ سوق پيدا مي‌كند.
وي با اشاره به ايجاد شركت مادر تخصصي براي اجراي طرح‌هاي اقتصادي در استان، گفت: براساس تفاهم نامه‌اي كه بين سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با سازمان توسعه و نوسازي معادن و منابع معدني كشور منعقد شده، مقررشد شركتي با نسبت سرمايه گذاري 80 درصد بخش خصوصي و 20 درصد ايميدرو در استان تشكيل شود.
رييس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبي خاطر نشان كرد: در اين راستا هر سرمايه گذاري اقتصادي مرتبط با صنايع معدني كه در استان توجيه اقتصادي داشته باشد سازمان ايميدرو متعهد به سرمايه گذاري مشترك خواهد بود.
حقيقي با بيان اينكه 21 هزار كيلومتر مربع از مساحت استان به صورت پهنه در اختيار شركت تهيه و توليد مواد معدني كشور، سازمان ايميدرو و شركت معدني كوثر قرار گرفته، تصريح كرد: اين شركت‌ها بايد طي مدت يكسال با اكتشافات سيستماتيك معادن فلزي استان را شناسايي كنند.
معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي هم در اين ديدار گفت: طي دوسال فعاليت دولت تدبير و اميد در حوزه اصناف تعداد 6 هزار و 368 فقره پروانه كسب با پيش بيني اشتغال حدود 9 هزار و 747 نفر صادر شده كه اين ميزان در مقايسه با دوره مشابه قبل از آن از نظر تعداد و اشتغال 33 درصد رشد داشته است.
مهدي ماهگلي از صدور تعداد 20 هزار و 391 فقره كارت مبادلات مرزي از ابتداي فعاليت دولت تدبير و اميد در استان خبر داد و افزود: همچنين در اين مدت تعداد 84 فقره كارت بازرگاني و تعداد 154 فقره كارت پيله وري صادر شده است.
وي با اشاره به صدور يك هزار و 395 پروانه كسب صنفي طي پنج ماهه امسال در استان، بيان كرد: از اين تعداد 245 پروانه توليدي، 685 پروانه توزيعي و 465 پروانه خدماتي بوده است.
وي اظهار كرد: با صدور اين پروانه كسب ها تعداد 2 هزار 105 نفر در سطح واحدهاي صنفي مشغول كسب و كار شدند.
معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي از فعاليت 26 هزار و 100 واحد صنفي داراي پروانه در سطح استان خبر داد و افزود: نسبت به جمعيت شهرستان بيرجند به ازاي هر 15 نفر يك واحد صنفي وجود دارد.
ماهگلي با بيان اينكه 51 هزار و 547 خانوار از جمعيت استان در چهار شهرستان مرزي خراسان جنوبي سكونت دارند، عنوان كرد: تاكنون از اين تعداد 35 هزار و 215 خانوار كارت مرزنشيني دريافت كردند و نيز 18 هزار و 290 خانوار در تعاوني‌هاي مرزنشين استان ثبت نام كردند.
وي از برگزاري همايش ملي فرش دستباف خراسان جنوبي و نيز چهارمين همايش دوسالانه علمي و هنري دانشجويان و دانش آموختگان صنعت فرش كشور به ميزباني دانشگاه بيرجند در مهر ماه امسال خبر داد.
معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي در خصوص اعزام و پذيرش هيات‌هاي تجاري در استان عنوان كرد: از ابتداي امسال تاكنون دو هيات تجاري افغان در استان پذيرش داشته‌ايم و تا پايان امسال نيز يك هياتي تجاري از خراسان جنوبي به كشور افغانستان براي اجرايي كردن تفاهم‌نامه‌ها اعزام مي شود.
6054