به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر باقرشهنی زاده روز یكشنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری دهمین كنگره انجمن دندانپزشكان عمومی ایران اظهار كرد: همچنین براساس این آمار سال گذشته افراد بین 33 تا 48 سال بیش از13 درصد پوسیدگی دندان دارند.
وی با بیان اینكه این آمار مربوط به سال گذشته است افزود: مناطقی مانند سیستان و بلوچستان، بندر بوشهر و بندرعباس دارای بالاترین میزان پوسیدگی دندان هستند.
وی در مورد میزان پوسیدگی دندان در بین كودكان نیز اظهار كرد:كودكان 4 ساله تهرانی بالاترین میزان آمار پوسیدگی دندانی را در بین كودكان درایران دارند.
وی علت میزان بالای پوسیدگی كودكان تهرانی را مصرف زیاد شكلات به ویژه در میان وعده های غذایی دانست و افزود : برای پیشگیری از بروز این گونه پوسیدگی ها باید به كودكان آموزش داد كه پس از هر بار مصرف شكلات مسواك بزنند و به خانواده ها توصیه كرد كه میزان كمتری شكلات برای كودكان خود تهیه كنند .
شهنی زاده گفت: افرادی دارای درآمد بالا میزان پوسیدگی دندانی بیشتر و افراد زیر خط فقر دارای تعداد پوسیدگی های شدید یا دندان های كشیده شده بیشتر به دلیل فقر تغذیه ای هستند.
وی با تاكید بر لزوم توجه بیشتر در امر پیشگیری از پوسیدگی های دندانی اظهار كرد: سربازان اصلی در امر پیشگیری از پوسیدگی های دندانی دندانپزشكان عمومی و بهداشت كاران دهان و دندان هستند كه می توان بر اساس برنامه ریزی یك طرح جامع از سطح مهد كودك ها و مدارس معاینات لازم را برای كودكان انجام داد و مانع از بروز پوسیدگی در دندان ها در سنین بالاتر آنان شد.
شهنی زاده همچنین تاثیر تبلیغات نقش رسانه های جمعی را در امر پیشگیری از بیماری های دندانی را بسیار موثر دانست و گفت: رسانه ها به ویژه رسانه ملی در كنار تبلیغات در زمینه برخی مواد غذایی كه منجر به بروز پوسیدگی های دندانی می شود لازم است در زمینه پیشگیری نیز اطلاع رسانی لازم را به عموم مردم ارایه دهند.
***رژیم غذایی نرم سبب پوسیدگی دندانی می شود
رییس هیات مدیره انجمن دندانپزشكان عمومی ایران همچنین گفت: یكی از راه های حفظ سلامت دندان خوردن و جویدن غذا است و در صورتی كه افراد رژیم غذایی نرم بگیرند، زمینه پوسیدگی دندان ها فراهم می شود.
دكتر شهنی زاده اظهاركرد:افرادی كه دندان پوسیده دارند و به علت پوسیدگی دندان غذاهای نرم مصرف می كنند و دندان خود را درمان نمی كنند پوسیدگی دندانی در آنها گسترش می یابد و به دندان های دیگر نیز سرایت می كند.
وی با تاكید بر پیشگیری از پوسیدگی دندان ها گفت: در بین جامعه ایرانی در كنار افزایش آگاهی های عمومی مردم و آموزش افراد در زمینه راه های پیشگیری از پوسیدگی دندان باید به افزایش سطح بهداشت دهان و دندان و همچنین افزایش توانایی خرید مواد غذایی پروتئینی به ویژه برای خانواده های زیر خط فقر باید توجه شود.
وی در مورد اهمیت جرم گیری دندان ها اظهاركرد: به طور متوسط افراد باید سالی یك بار وضعیت سلامت دندان های خود را مورد بررسی قرار دهند و جرم گیری كنند؛ میزان آسیبی كه جرم به دندان ها وارد می كند بسیار بیشتر از جرم گیری غیر اصولی دندان است كه گاهی افراد با آن مواجه می شوند.
وی اظهاركرد: جرم گیری اگر به وسیله وسایل استاندارد انجام شود و پس از آن دندانپزشك با مواد و برس های مخصوص خلل های ایجاد شده را پر كند بهترین كار اصولی است كه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها می توان انجام داد.
رییس هیات مدیره انجمن دندانپزشكان عمومی در مورد خمیردندان ها اظهاركرد: خمیردندان های ایرانی در حد برندهای خارجی هستند و نوع خمیردندان در پیشگیری از پوسیدگی دندان ها تاثیری ندارد.
شهنی زاده همچنین در مورد بهترین نوع مسواك اظهاركرد: نوع مسواك براساس میزان پوسیدگی های دندانی باید انتخاب شود؛ افرادی كه پوسیدگی های بیشتری دارند باید مسواك هایی با برس های زبرتر استفاده كنند و سایر افراد می توانند از مسواك های نرم تر را انتخاب كنند.
وی همچنین در مورد استفاده از نخ دندان تاكید كرد و گفت: بیشترین میزان پوسیدگی ها در قسمت مابین دندان ها رخ می دهد كه با مصرف نخ دندان می توان از بروز آن پیشگیری كرد.
دهمین كنگره انجمن دندانپزشكان عمومی ایران از 10 تا 13 شهریورماه با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی در برج میلاد برگزار می شود.
علمی**1834**1085**1599
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۰
تهران- ایرنا- رییس هیات مدیره انجمن دندانپزشكان عمومی ایران گفت: بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی هر ایرانی به طور متوسط دارای 6 دندان كشیده، پر كرده یا پوسیده است.