صعده پرس به نقل از 'احمد رشید' نویسنده مقاله ای با عنوان 'برای چه به القاعده نیاز داریم' در مجله 'نیویورك ریویو آو بوكز' افزود: آیا كار به جایی رسیده كه گروهی مثل القاعده كه طی سال های طولانی گذشته به عنوان خونخوارترین گروه تروریستی در جهان پدیدار شده، باید با آمریكا و هم پیمانان او در منطقه خاورمیانه هم پیمان شود؟
در این مقاله آمده است: واشنگتن و پایتخت های جهان عرب نسبت به شرایط كنونی و آینده نامعلوم گروه القاعده در وضعیت بغرنج و مضطربی قرار دارند؛ كارشناسان معتقدند كه گروه تروریستی داعش بسیار وحشی تر و خون ریزتر از گروه القاعده است و برخی می گویند گروه تروریستی القاعده در سوریه و یمن در حال گسترش است و به فكر ماوا گرفتن در پاكستان و افغانستان برای مقر فرماندهی است و این برای كشورهای غربی خطری بزرگ محسوب می شود.
احمد رشید افزود: حوادث جنوبی منطقه خاورمیانه باعث شد تا كشورهای غربی مواضع متناقضی در سیاست های خود اتخاذ نمایند، مثلا آمریكا مواضع جبهه النصره كه شاخه ای از گروه القاعده است را مانند گروه داعش بمباران می كند در حالی كه برخی كشورهای همپیمان آمریكا مثل تركیه و عربستان با مال و سلاح از آن حمایت می كنند.
در این مقاله آمده است: آمریكا یك سال است كه با هواپیماهای بدون سرنشین خود مواضع گروه القاعده را در یمن بمباران می كند و بطور مثال در یك حمله موجب كشته شدن ناصر الوحیشی فرمانده این گروه در این منطقه شد، این در حالی است كه بیشتر كشورهای عربی كه در قالب كشورهای ائتلاف به رهبری سعودی به یمن حمله كرده اند دوشادوش گروه تروریستی القاعده علیه ارتش و جنبش انصارالله یمن می جنگند و این گروه همه تلاش خود را به افزایش قدرت و سیطره بر شهرهای یمن و جذب هزاران نیرو از كشورهای غربی معطوف كرده است.
این مجله آمریكایی می افزاید: حقیقت این است كه گروه القاعده پس از كشته شدن اسامه بن لادن رهبر این گروه بطور چشمگیری گسترش یافت و به ظهور گروه داعش انجامید و به رغم حملاتی كه از سوی 60 كشور عضو ائتلاف مبارزه با داعش به سركردگی آمریكا صورت گرفته، این گروه (از بیش از 10 كشور) از تونس گرفته تا مركز آسیا و پاكستان نیرو جذب كرده است و موجب بروز جنگ های گسترده و خطرناكی بین قبایل سنی و شیعی شده و جهان اسلام را به دو دستگی كشانده كه اثرات آن تا دهها سال دیگر ادامه خواهد یافت.
'اگر چه گروه القاعده رو به تضعیف است اما همچنان در سوریه، عراق و یمن از طریق شاخه های خود حضوری فعال و آشكار دارد و به جذب نیرو از كشورهایی مثل پاكستان، آسیای میانه و افغانستان پرداخته و با گروه داعش در كشورهایی مثل سوریه و یمن دارای اهداف استراتژیك و مشترك می باشد.'
این مجله با طرح سئوالی می پرسد: اگر گروه القاعده تغییر ماهیت داده، این تغییرها چیست كه موجب جلب حمایت برخی كشورهای عربی شده است؟، چرا كشورهای عربی در جبهه جنگ علیه القاعده در سوریه، عراق، لیبی و یمن حضور ندارند و حتی حمایت اطلاعاتی هم نمی كنند؟.
در حالی كه تركیه و كشورهای عربی منطقه مثل عربستان، امارات، اردن و مصر همگی علیه سوریه هستند برخی كشورهای دیگر مورد حمایت ایران در منطقه علیه گروه های تروریستی می جنگند و كشورهای عربی بطور آشكارا از حمله به گروه النصره و القاعده در سوریه و یمن خودداری كرده بلكه آنها را مورد حمایت مالی و تسلیحاتی خود نیز قرار می دهند.
این هم پیمانی و كمك های كشورهای عربی از این گروه ها به این دلیل است كه اهداف اعلام شده از سوی این گروه های تروریستی با اهداف كشورهای عربی یكسان است و اختلافی ندارد.
این مواضع كشورهای عربی با موضع آمریكا برای مدت های طولانی است كه تفاوت دارد. باراك اوباما رییس جمهور و جان كری وزیر خارجه این كشور همچنان معتقدند كه شاخه های القاعده در یمن و سوریه با گروه تروریستی داعش تفاوتی ندارند و هر دو خون ریز و وحشی هستند اما كشورهای عربی با همراهی با گروه القاعده كمك می كنند تا بر شهرهای سوریه و یمن مستولی شود.
گروه النصره از هدف اصلی خود كه بركناری دولت بشار اسد و شكست حزب الله بود بازماند و گروه القاعده نیز در یمن با مقاومت جنبش انصارالله روبرو شده است بنا بر این، شرایط این دو گروه با اهداف كشورهای عربی همسو شده است.
نویسنده مقاله ادامه می دهد: گروه النصره بر خلاف گروه داعش كه از مردم مناطق تحت سیطره خود می خواهد بطور كامل تسلیم شده یا كشته خواهند شد، با گروه های مخالف دولت بشار اسد همكاری می كند. هر دو گروه القاعده و داعش در عمل علیه شیعه هستند اما گروه القاعده اخیرا موضع معتدل تری در این زمینه اتخاذ كرده و اسامه بن لادن در سال 1998 نیروهای خود را از كشتار بی رویه شیعیان در افعانستان برحذر داشت.
این مجله آمریكایی نوشت: نزدیكی بین رهبران عرب با گروه القاعده در حقیقت از شكست سیاست های آمریكا حكایت دارد، خصوصا پس از اینكه واشنگتن با ایران بر سر برنامه هسته ای به توافق رسید، تعدادی از رهبران عرب به شك افتادند كه آمریكا آنها را رها كرده است.
گروه های النصره و القاعده با استفاده از كمك های مالی كشورهای عربی قدرت خود را افزایش داده و به فكر تاسیس دولت های محلی در منطقه خاورمیانه افتاده اند.
احمد رشید می افزاید: غربی ها باید بدانند كه شرایط در منطقه خاورمیانه به سرعت در حال تغییر است و بهار عربی نزدیك است كه به زمستان اسلامی تبدیل شود، حال چه غربی ها این را بخواهند یا نخواهند و دولت آمریكا بهای سنگینی را در چشم پوشی از بركناری بشار اسد با از دست دادن حمایت اعراب در چهار سال گذشته متحمل خواهد شد.
وی در پایان می نویسد: ما نباید شگفت زده شویم از اینكه گفت وگوهای رسمی بین گروه القاعده و كشورهای عربی در ماه آینده برگزار شود و اگر آمریكا تنها غایب این میز مذاكره باشد.
خاورم**1653**1275
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۳
تهران - ایرنا - پایگاه صعده پرس یمن روز یكشنبه به نقل از یك مجله آمریكایی نوشت: 'نیاز به القاعده' بیشتر كشورهای بزرگ عربی را به هم پیمانی با گروه تروریستی القاعده در یمن مجبور كرده است.