سنندج- ايرنا- مديركل دامپزشكي استان كردستان گفت: بار ميكروبي نمونه هاي شير استان در حد استاندارد كشوري است.

دكتر كامران زيباكردار روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: 50 واحد گاوداري صنعتي و سنتي، 25 مركز جمع آوري شير و شش كارخانه شير استان مورد آزمايش قرار گرفت در مجموع دو هزار و 220 مورد آزمايش بر روي نمونه هاي شير انجام پذيرفت.
وي با اشاره به اينكه افلاتوكسين يكي از شاخص هاي بسيار مهم در ارزيابي سلامت شير محسوب مي شود گفت: در آزمايشات انجام شده 100 درصد نمونه هاي استان پاك و عاري از افلاتوكسين بوده است.
او با اشاره به اينكه از نظر بررسي بارميكروبي در چند سال اخير ميزان بار ميكروبي شير كاهش چشمگيري داشته است گفت: 60 درصد نمونه ها، بار ميكروبي در حد استاندارد كشور داشته اند و هيچ كدام از نمونه هاي شير استان بارميكربي بيش از ميانگين كشوري نداشته است.
وي عدم وجود تقلبات شير را از نكات قابل توجه نتايج آزمايشات دامپزشكي استان دانست و گفت: طبق آزمايش هاي به عمل آمده توسط كارشناسان آزمايشگاه مركزي اداره كل دامپزشكي استان، مشخص شد تقلبات شير مانند افزودني هاي غيرمجاز شامل آب پنير، آب، اوره، شكر، چربي، نشاسته، آب اكسيژنه، فرمالين، سديم بي كربنات، نمك، هيپوكلريت و شير خشك است بجز يك مورد نمك افزودني هاي غيرمجاز در نمونه هاي شير استان مشاهده نشد.
وي اظهاركرد: 96 درصد نمونه هاي شير استان از حيث آنتي بيوتيك كاملا پاك است و شير خام توليدي استان فاقد هر گونه تقلب و عوامل بيماريزا از جمله افلاتوكسين است.
به گفته وي اين اداره كل بر اساس برنامه اي مشخص و مدون هر ساله در دو مقطع شش ماهه اقدام به پايش شير خام توليدي استان در گاوداري هاي صنعتي و سنتي و كارخانجات شير استان مي نمايد.ك/3
7352/1904