سرهنگ هوشنگ وحيد دستجردي رييس شهرباني، سرورالديني معاون وزير كشور، كلاهدوز قائم مقام سپاه و عبدالحسين دفتريان مدير مالي نخست وزيري يك طرف ميز بودند.
در طرف ديگر ميز تيمسار شرفخواه معاون نيروي زميني، سرهنگ وحيدي معاون هماهنگي ستاد مشترك، سرهنگ وصالي فرمانده عمليات نيروي زميني و سرهنگ صفاپور فرمانده عمليات ستاد مشترك قرار دارند.
كشميري ضبط صوت بزرگي را كه مخصوص ضبط جلسات است، درست نزديك رييس جمهوري و نخست وزير قرار مي دهد و بعد از اينكه مانند هميشه براي حاضران چاي مي آورد، به سرعت از جلسه خارج مي شود.
او پيش از خروج كيف بزرگي را كه هميشه همراه داشته، با پا به نزديكي صندلي رئيس جمهور هدايت مي كند.
كشميري كه پس از چندين سال پنهان كاري و با حمايت سازمان مجاهدين خلق (منافقين) و برخي ديگر از افراد به دفتر نخست وزير راه يافته است، به همراه تيم محافظش به سرعت در هياهوي پايتخت گم مي شود.
همزمان صداي انفجار شديدي ساختمان نخست وزيري و منطقه را مي لرزاند؛ مطابق نظر كارشناسان بمب از نوع خاص 'تخريبي – آتش زا' بوده كه از حدود 2 پوند تي- ان- تي و مقداري منيزيم تشكيل و در يك كيف دستي جاسازي شده است.
پيامدهاي اين انفجار تروريستي بسيار هولناك است؛ مردم و مقامات بلند پايه جمهوري اسلامي ايران هنوز در شوك انفجار 2 ماه پيش و ترور رييس قوه قصاييه به همراه 72 وزير، معاون وزير و نماينده مجلس هستند.
آيت الله سيدمحمد حسيني بهشتي، چهار وزير و 27 نماينده مجلس از قربانيان انفجار هفت تير بودند، 41 نفر باقيمانده هم از شخصيتهاي ارشد و شناخته شده كشور.
همگان در فاصله اين عمليات تروريستي تا 8 شهريور نيز شاهد قرباني شدن دهها نفر از بزرگان سياسي و ديني كشور بودند اما ترور رييس جمهوري و نخست وزير كه پس از فرار رييس جمهور سابق (ابوالحسن بني صدر) حسابي در دل مردم جا باز كرده بودند، باوركردني نبود؛ آن هم در يك عمليات وحشيانه.
شدت انفجار به اندازه اي بود كه تعيين هويت پيكر سوخته شهيدان رجايي و باهنر امكانپذير نبود تا اينكه همسرانشان از روي روكش دندان، آنان را شناسايي كرده بودند.
علاوه بر رجايي و باهنر، دفتريان و وحيد دستجردي، رئيس شهرباني و مدير مالي نخستوزيري هم در اين عمليات تروريستي به شهادت رسيدند.
بقيه اعضاي جلسه جان سالم به در بردند اما اكثرا دچار سوختگي شدند.
اين روز تلخ در تاريخ و قلب مردم ايران براي هميشه به يادگار ماند و در تقويم جمهوري اسلامي 'روز مبارزه با تروريسم' نامگذاري شد.
اينكه كشميري چگونه به دفتر نخست وزيري راه پيدا كرد و چه شخصيتهاي حامي او بودند و چه سرنوشتي پيدا كرد، موضوعي جداگانه است اما با تداوم ترورها اين واقعيت روشن شد كه سايه شوم تروريسم قصد دور شدن از انقلاب نوپاي ايران را ندارد.
بنابر گزارش خبرگزاري فرانسه، سازمان مجاهدين خلق بعد از انفجار 8 شهريور، در اطلاعيه اي كه از انگلستان صادر كرد، مسووليت اين عمليات تروريستي را پذيرفت.
سازمان مجاهدين كه بعدا به 'منافقين' مشهور شد از مخالفان رژيم پهلوي بود به همين دليل پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران ادعاي سهم خواهي كرد.
سران اين سازمان رابطه تنگاتنگي با ابوالحسن بني صدر داشتند اما پس از عزل وي از رياست جمهوري، دست خود را از قدرت سياسي خالي ديدند و تصميم گرفتند، مخالفت با جمهوري اسلامي را وارد فاز نظامي كنند.
* آغاز ترورها با ترور حضرت آيت الله خامنه اي
آنان با ترور آيت الله سيدعلي خامنهاي، رييس جمهوري وقت ايران شروع كردند.
فرداي آن ترور، آيت الله بهشتي و 72 مقام ارشد ايران را هدف گرفتند تا اينكه در روز 8 شهريور نوبت به رييس جمهوري و نخست وزير رسيد.
سازمان منافقين همچنين مسئوليت ترور نمايندگان ولي فقيه در شهرهاي تبريز، كرمان، شيراز، يزد و باختران و نيز يك استاندار، سرپرست زندان اوين، تني چند از قضات دادگاههاي انقلاب، تعداد زيادي از نمايندگان مجلس، مقامات پايين رتبه دولتي و اعضاي سازمانهاي انقلابي را هم رسما پذيرفت.
*دست دوستي به صدام
اين گروه حتي از اين هم فراتر رفت و آشكارا دست دوستي به 'صدام حسين' داد و رسما بخشي از عمليات هاي نظامي عراق عليه ايران در جنگ هشت ساله را به عهده گرفت.
تشكيل يك ارتش زير نظر ارتش رژيم بعث عراق با عنوان 'ارتش آزاديبخش' از جمله كمك هاي منافقين به صدام بود.
آنان در طول حمله صدام به ايران، بيش از يكصد عمليات نظامي عليه جمهوري اسلامي انجام دادند.
ترور شخصيت هايي همچون امير سپهبد علي صياد شيرازي، فرمانده نيروي زميني ارتش در دهه هفتاد و كمك اطلاعاتي و عملياتي به سرويس هاي اطلاعاتي اسرائيل و آمريكا در ترور دانشمندان هسته اي جمهوري اسلامي از ديگر اتهامات اين گروه تروريستي به شمار مي رود.
برخي از رسانههاي مطرح آمريكا از جمله انبيسي، نيويورك تايمز و نشريه نيويوركر در گزارشهايي در سال 2012 ميلادي گفته اند كه دولت اسرائيل با همكاري سازمان مجاهدين خلق در ترور دانشمندان هستهاي در ايران دست داشته است.
*هديه آمريكا به منافقين
مقر اين سازمان تا زمان روي كارآمدن دولت نوري مالكي در عراق، در 'اردوگاه اشراف' بود كه از صدام حسين هديه گرفته بودند اما دولت عراق كه سازمان منافقين را متهم به همكاري با صدام در سركوب و قتلعام كردها و شيعيان اين كشور مي داند، آنان را از اردوگاه اشرف اخراج كرد و بسياري را هم از كشور راند.
سران اين گروه از مقامات آمريكايي مي خواهند كه با توجه به توافقنامه دوطرف، در حفظ امنيت و اسكان مناسب سازمان منافقين دست بكار شود.
اين سازمان در سال 1391 از ليست سياه آمريكا خارج شد و واشنگتن مجوز تاسيس دفتر و فعاليت در نيويورك را هم به آنان داده است.
سازمان منافقين از طريق لابيها و آكسيونهاي برنامهريزي شده و صرف هزينههاي هنگفت، سعي در جلب شخصيتهاي پرنفوذ سياسي براي خروج نام اين گروه از فهرست گروههاي تروريستي در ايالات متحده آمريكا كرد و موفق هم شد.
شوراي وزيران اتحاديه اروپا هم روز 7 بهمن 1387 نام سازمان مجاهدين خلق را از ليست تروريستي اين اتحاديه خارج كرده است.
سازمان منافقين گرچه بزرگترين گروه تروريستي فعال عليه جمهوري اسلامي ايران بوده است اما تنها گروه نيست.
در 35 سال گذشته ايران زخم هاي زيادي از گروه هاي تروريستي ديگري همچون حزب توده، گروهك دمكرات، گروه جندالله(معروف به ريگي)، گروهك پژاك، كومله، تندر، تروريست هاي سازماندهي نشده در استان خوزستان و... خورده است.
به عنوان نمونه، چند برابر افرادي كه گروهك پژاك در استان هاي غربي ايران(كردستان، آذربايجان غربي و كرمانشاه) ترور كرده، قرباني عملياتهاي تروريستي گروهك جندالله در شرق كشور در استان هاي سيستان و بلوچستان و كرمان شده اند.
*عبور ترورها از مرز 17 هزار نفر
البته تلاش شبانه روزي سازمان هاي اطلاعاتي ايران اجازه عمليشدن بسياري از برنامههاي ترور را نداده و تاكنون صدها تروريست را در دام انداخته است اما حمايت هاي گسترده تجهيزاتي، اطلاعاتي و مالي از اين تروريست ها آنقدر زياد بوده است كه هنوز هم عضويت در آنها براي افراطيون جذابيت دارد.
عبدالمالك ريگي موسس گروهك جندالله پس از آنكه در دام نيروهاي اطلاعاتي ايران افتاد، اعتراف كرد دولت آمريكا حامي اصلي او و گروهش بوده و كمك هاي زيادي به آنان كرده است.
نتيجه اين همه ترور در سه دهه اخير، بيش از 17 هزار و 180 نفر شامل مقامات ارشد، مياني و مردم عادي ايران بوده كه رقمي تكان دهنده است.
اين جداي از شهدايي است كه در جريان انقلاب مردم ايران، به دست رژيم پهلوي شهيد شدند و يا شهدايي كه در جريان حمله صدام حسين به ايران، در راه دفاع از وطن خود جان دادند.
عبدالله الماسي خبرنگار ايرنا مركز كرمانشاه
7444/8066
تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴
كرمانشاه - ايرنا - ساعت 15 روز هشتم شهريور 1360، جلسه شوراي امنيت ملي ايران؛ محمدعلي رجايي رييس جمهوري، محمد جواد باهنر نخست وزير و مسعود كشميري جانشين دبير شوراي امنيت بالاي ميز جلسه نشستهاند.