به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي ساينس، طبق نتايج يك مطالعه جديد از دانشگاه ايست آنجليا (UEA) در انگليس، مصرف غذاهاي مملو از آمينو اسيد براي سلامت قلب به اندازه ترك سيگار و يا ورزش كردن مفيد است.
اين مطالعه جديد كه امروز منتشر شده است نشان مي دهد افرادي كه سطوح بالايي از برخي آمينو اسيدهاي يافت شده در پروتيين هاي پايه گوشتي و يا گياهي را مصرف مي كنند فشار خون پايين تري دارند و سختي رگ ها در آنها كمتر است.
همچنين شدت اين ارتباط در افرادي كه پيش از اين عوامل خطرسازي شيوه زندگي مانند مصرف نمك، فعاليت فيزيكي، مصرف الكل و سيگار كشيدن را گزارش داده بودند، مشابه بود.
محققان تاثير هفت آمينو اسيد را بر روي سلامت قلب در ميان تقريبا دو هزار زن با شاخص جرم بدني سالم بررسي كردند.
اطلاعات مورد استفاده در اين مطالعه از TwinsUK بزرگترين پايگاه ثبت نام دوقلوها در انگليس گرفته شده است.
محققان در اين مطالعه رژيم غذايي اين دوقلوها را بررسي كردند و آن را با اندازه گيري هاي باليني فشار خون و سختي و نرمي رگ هاي خوني مقايسه كردند.
محققان مدرك قوي در اين زمينه بدست آوردند مبني بر اينكه افرادي كه بيشترين مقدار آمينو اسيدها را مصرف مي كنند، فشار خون و سختي رگ ها در آنها پايين تر است.
با اين حال پژوهشگران همچنين متوجه شدند كه منابع غذايي نيز مهم است بطوريكه مصرف زياد آمينو اسيدها ناشي از منابع پايه گياهي با فشار خون پايين تر و مصرف بيشتر اين آمينواسيدها از منابع حيواني با سطوح پايين تر سختي رگ ها ارتباط دارد.
دكتر امي جنينگز از دانشكده پزشكي UEA's Norwich اعلام كرد: اين تحقيق اثر محافظتي چند آمينو اسيد را بر روي سلامت قلب و عروق نشان مي دهد.
بر اساس اين مطالعه ، مصرف روز افزون غذاهاي مملو از پروتيين هايي مانند گوشت، ماهي ، محصولات لبني، لوبيا، عدس، بروكلي و اسفناج مي تواند يك روش مهم و قابل دست يافتن براي كاهش خطر بيماري هاي قلبي و عروقي باشد.
علمي(6)**2038**1599
تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۵
تهران-ايرنا- نتايج يك مطالعه نشان مي دهد كه غذاهاي پر پروتيين به اندازه ترك سيگار و يا ورزش كردن سلامت قلب و عروق را افزايش مي دهند.