تهران-ايرنا- نتايج يك مطالعه در سوئد نشان مي دهد، احتمال اضافه وزن پيدا كردن و يا چاق شدن در دختر اول خانواده در بزرگسالي، بيشتر از دختر دوم است.

به گزارش ايرنا از پايگاه ساينس ديلي، يافته هاي ناشي از اين مطالعه از نتايج يك تحقيق مشابه در زمينه ترتيب تولد در پسران خانواده حمايت مي كند.
محققان در اين مطالعه جديد به بررسي اين موضوع پرداختند كه آيا ترتيب تولد دختران يك خانواده همانند ترتيب تولد در پسران يك خانواده بر قد و وزن آنها در بزرگسالي تاثير دارد.آنها در اين مطالعه، از اطلاعات مركز ثبت نام تولد در سوئد را استفاده كردند.
محققان محور توجه خود را بر دوره زماني ميان سال هاي 1991 و 2009 و در مورد زناني قرار دادند كه در زمان اولين بارداري خود دست كم 18 سال سن داشتند و از مادراني متولد شده بودند كه بطور مشابه در زمان بارداري دست كم 18 ساله بودند.آنها متذكر شدند كه دوقلوها در اين مطالعه مورد بررسي قرار نگرفتند.
اين مطالعه نشان داد كه وزن دختران اول در هنگام تولد اندكي كمتر از خواهران دومي آنها است اما در بزرگسالي و در جريان سه ماهه اول بارداري، شاخص جرم بدن آنها (BMI) اندكي (2.4 درصد) بيشتر از خواهران دومي آنها مي شود.
همچنين احتمال اضافه وزن در دختران اول خانواده در بزرگسالي 29 درصد و احتمال چاقي در آنها 40 درصد بيشتر از خواهران دوم آنها بود.
همچنين دختران اول خانواده اندكي (1.2 ميلي متر) بلندتر از خواهران دوم خود هستند.
محققان مي گويند، شمار فرزندان يك خانواده با شاخص جرم بدن و يا احتمال اضافه وزن پيدا كردن و يا چاق شدن آنها ارتباط ندارد اما داشتن خواهر و يا برادر بيشتر با كوتاه تر شدن قد و يا كم شدن احتمال بلندي قد ارتباط دارد.
با اين حال محققان متذكر شدند كه اين يك مطالعه نظري است و هيچ نتيجه گيري قطعي نمي توان در مورد دلايل علت و معلولي اين موضوع ارائه داد.همچنين در اين مطالعه تنها زنان جوان مورد بررسي قرار گرفتند.
با اين وجود محققان متذكر شدند كه نتايج اين مطالعه تاييدي است بر نتايج تحقيق مشابه اي كه در مورد اثر ترتيب تولد در پسران اول يك خانواده انجام شد.
بر اساس آن تحقيق، خطر ابتلا به مشكلات سلامتي از قبيل ديابت و فشار خون بالا در سال هاي بعدي زندگي در پسران اول خانواده بيشتر از برداران بعدي آنهاست.
اين مطالعه در مجله Epidemiology & Community Health منتشر شده است.
علمي(6)**2038**1599