شیراز- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: برای دستیابی به افق روشن در اقتصاد دانش بنیان باید دریابیم كه سرمایه گذاری در عرصه دانش و فناوری، سودآورتر از ساخت و ساز، خرید و فروش زمین، سوله و دلار است.

به گزارش ایرنا سورنا ستاری، دوشنبه در جمع فعالان اقتصادی استان فارس در شیراز اظهار داشت: این كار بخش خصوصی است كه ایده ها را شكار كند و با حمایت از جوانان صاحب ایده، تفكری جدید در عرصه اقتصاد ایران پی ریزی كند.
وی با اشاره به گسترش آموزش عالی در سراسر كشور گفت: انتظار نیست كه دانشگاه ها، قالیبافان را از كنار دار قالی به سوی خود بكشانند و قالیبافی را تعطیل كنند بلكه انتظار این است كه فناوری نانو به یاری بهبود رنگ قالی بیاید و علوم انسانی و هنر باید به ارتقای نقش قالی كمك كند نه این كه به وسیله دانش، مزیت های بومی را تعطیل كنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان این كه روش های قدیمی همانند پل و سد سازی اشتغال ایجاد نمی كند، اظهاركرد: باید در مسیر اقتصاد دانش بنیان، متكی بر ایده های جوانان گام برداشت و از بیل گیتس های ایرانی حمایت كرد كه با 27 سال سن هم اینك شركت هایی با 250 نفر پرسنل را اداره می كنند و همزمان سركلاس درس دانشگاه حاضر می شوند.
رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: متاسفانه برخی از بانك ها در ایران سوله و زمین و ... را به عنوان ارزش اقتصادی می بینند اما ارزش مغزها و استادان دانشگاه را درك نكرده اند همچنان كه امروز از محاسبه ارزش برخی شركت های حوزه علوم انسانی مبتنی بر فناوری اطلاعات همچون فیسبوك و ... ناتوان هستند.
ستاری با اشاره به شكل گیری صندوق حمایت از نوآوری و شكوفایی برای حمایت از نخبگان و شركت های دانش بنیان گفت: اعتبارات این صندوق برای ارایه تسهیلات تا پایان سال 94 به 20 هزار میلیارد ریال می رسد.
وی با بیان این كه صندوق پژوهش فناوری در استان فارس صندوقی كم كار است، اظهار كرد: با وجود سرمایه گذاری معاونت علمی فناوری رییس جمهوری، همچنین وجود صندوق نوآوری و شكوفایی و صندوق پژوهش فناوری در استان فارس برای ما جای شگفتی است كه برخی شركت های دانش بنیان اظهار می كنند، نتوانسته ایم وام بگیریم.
رییس بنیاد ملی نخبگان بیان كرد: این صندوق هیچ مشكلی از نظر منابع مالی برای پرداخت تسهیلات به شركت های دانش بنیان ندارد و اگر شركتی در گرفتن وام موفق نشده باشد، اشكال در مجراهای ارتباطی است.
وی اظهار كرد: این صندوق پرداخت تسهیلات لیزینگ (اجاره اعتباری) با تعرفه هشت درصد، تسهیلات تقریبا قرض الحسنه كمتر از سه میلیارد ریال و پرداخت تسهیلات با چهار درصد تخفیف سود و كارمزد نسبت به شبكه بانكی به شركت های دانش بنیان را در دستور كار دارد.
ستاری ادامه داد: در یك سال گذشته برای یك هزار و 500 شركت از یك هزار و 700 شركت دانش بنیان كشور معافیت مالیاتی به مدت 15 سال اعمال شده است.

** فارس نیازمند طرح های علمی مبتنی بر تجاری سازی است
استاندار فارس نیز در این نشست گفت:این استان نیازمند اجرای طرح های علمی ، تحقیقاتی و پژوهشی مبتنی بر تجاری سازی است و با توجه به این كه هر حرف و سخن نو كه امكان تجاری سازی آن فراهم باشد مورد حمایت دولت قرار می گیرد از این رو ضروری است در این مسیر حركت كنیم.
سیدمحمدعلی افشانی افزود: این سخن درستی است كه طرح های برپایه مزیت های استان فارس باید ارایه شود اما امروز فارس با جایگاه واقعی خود فاصله دارد و انتظار است برای دستیابی به جایگاه واقعی خود دست كم برای چند سال از حمایت های بیشتری برخوردار شود.
وی ادامه داد: روزگاری كه سنگ بنای پتروشیمی در فارس نهاده شد، این صنعت مجهز به آخرین فناوری بود اما امروز صنایع فارس فاصله زیادی با فناوری روز دارند و از این رو باید برای ارتقای فناوری آنها گام برداشت.
در این نشست، شماری از فعالان بخش خصوصی و برخی مدیران دستگاه های اقتصادی استان فارس به ارایه دیدگاه و گزارش وضعیت این استان پرداختند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در سفر یك روزه خود به شیراز كه امروز (دوشنبه) انجام شد از شركت صا ایران بازدید كرد و در آیین امضای قرارداد طرح ساخت سكوی ملی حفاری حضور یافت و با روسای دانشگاه ها ، مراكز آموزش عالی و جمعی از استادان و اعضای هیات علمی استان فارس نیز دیدار كرد.ك/2
2027 /6118/1772