تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۹

تهران - ايرنا - روزنامه جمهوري اسلامي در سرمقاله خود نوشت: فهمي هويدي، نويسنده معاصر مصري، اخيراً نوشته است: «حال و روز جهان عرب اكنون به گونه‌اي است كه نمي‌دانيم بخنديم، يا گريه كنيم».

اين مقاله كه روز شنبه انتشار يافته در ادامه آورده است؛ وي در اين باره افزود: «در كنفرانس هرتزليا كه اخيراً در تل‌آويو برگزار شد، اسرائيلي‌ها از افزايش فشار اروپا به رژيم صهيونيستي ابراز نگراني مي‌كنند، اما همزمان بنيامين نتانياهو نخست‌وزير اسرائيل به تقويت همپيماني با جهان عرب به ويژه سعودي‌ها دل بسته است».
هويدي، اين مقاله را كه در روزنامه لبناني «السفير» به چاپ رسيده، اينگونه ادامه داد: «اين تغييرات در جهان عرب زماني نگران كننده‌تر مي‌شود كه به ياد آوريم طرف عربي روزي فلسطين را محور اصلي سياستهاي خود مي‌دانست و اسرائيل را دشمن نخست خود معرفي مي‌كرد.»
وي با استناد به گزارش روزنامه انگليسي اكونوميست كه معتقد است اسرائيل و جهان عرب وارد مرحله همكاري و تفاهم شده و اكنون به يك همپيمان اعلام نشده تبديل شده‌اند، مي‌نويسد: «سعودي‌ها و اسرائيلي‌ها هم اكنون نه تنها در كنار هم نشسته و درباره يك سياست مشترك سخن مي‌گويند بلكه علناً توطئه تجزيه كشورهاي عربي مانند، عراق، سوريه، يمن و ليبي را دنبال مي‌كنند.»
اين تحليلگر مشهور مصري سپس در تشريح همسوئي سياستهاي عربستان با اسرائيل و نمايندگي آل‌سعود از طرف رژيم صهيونيستي براي اجراي توطئه‌هاي صهيونيست‌ها معتقد است: «اولويت‌هاي عربستان آنچنان دچار تحول و دگرگوني شده كه سياستهاي رياض و تل آويو بر يكديگر منطبق گرديده، آنگونه كه به جاي تشكيل ارتش مشترك عربي براي مبارزه با اسرائيل، سران عرب تصميم گرفته‌اند يك ارتش مشترك تاسيس كنند كه هدف آن، اجراي توطئه‌هاي اسرائيل در خاورميانه و قتل عام مردم يمن، ليبي و سوريه است».
واقعيت اينست كه تحولات اخير منطقه كه در قالب جنگهاي مستقيم و يا نيابتي در كشورهايي مثل عراق، سوريه، يمن و ليبي دنبال مي‌شود هدفي جز تضعيف، تخريب و در نهايت، تجزيه كشورهاي مسلمان و از هم پاشيدگي كامل آنها را دنبال نمي‌كند و اين درست همان هدفي است كه سالها آمريكا و رژيم صهيونيستي با سازوكارهاي نظامي و امنيتي، آن را دنبال مي‌كردند اما حمايت‌هاي بي‌دريغ آنها و همپيمانان عربي‌شان از گروههاي تكفيري و تروريستي و اظهارات صريح مقامات آمريكايي و اسرائيلي مبني بر ضرورت تجزيه كشورهاي اسلامي كه از عراق و سوريه آغاز شده و به سرعت در حال پيشروي به سوي ديگر كشورهاست، اثبات مي‌كند كه اين طرح اكنون مستقيماً توسط عربستان سعودي دنبال مي‌شود.
برنامه‌اي كه براي مقابله با انقلاب‌هاي مردمي يا «بهار عربي در منطقه به اجرا گذاشته شد، هر چند به ظاهر توسط گروههاي افراطي و تكفيري در سوريه كليد خورد ولي در واقع توطئه‌اي كاملا صهيونيستي بود كه با حمايت مالي، تسليحاتي و سياسي عربستان و مرتجعين عرب فعال گرديد و به تدريج نمادهاي مشابه آن در ديگر كشورها تكرار شد و اكنون نوبت به يمن رسيده است، اما توطئه جنگ يمن كه 5 ماه پيش آغاز شد به دليل پيچيدگي‌هاي خاص جغرافيايي و مقاومت مثال‌زدني مردم اين كشور، همانند نمونه‌هاي قبلي قابل واگذاري به گروههاي تروريستي و اداره آن به صورت نيابتي نبود لذا عربستان به همراه همپيمانان عرب مشخصاً مسئوليت اين تجاوز را بر عهده گرفته و آنرا دنبال كردند.
نگاهي به عملكرد جنايت‌بار آل سعود و كشورهاي همپيمانش در يمن نشان مي‌دهد عليرغم بمباران وحشيانه و نسل‌كشي مردم اين كشور، تنها چيزي كه از اين جنگ 5 ماهه عايد آنها شده، شكست در رسيدن به اهدافشان بود و بس! به عبارت ديگر، موفقيت ائتلاف تحت رهبري آل‌سعود و حاميان منطقه‌اي آنان در جنگ عليه يمن چيزي بالاتر از صفر نبوده و آنها به شدت به دنبال راهكاري براي تغيير موازنه به نفع خود هستند. آنها توطئه تجزيه يمن را در قالب واگذاري اداره دو استان «حضرموت» و «عدن» به شوراي همكاري خليج فارس مطرح كردند. «ضاحي خلفان» يك مقام امنيتي اماراتي نخستين بار در صفحه تويتر خود از اين طرح رويايي عربستان خبر داد كه مي‌تواند زمينه‌ساز تجزيه يمن باشد.
يك پايگاه خبري يمني نيز از امضاي نامه‌اي پرده برداشت كه 95تن از شيوخ قبايل يمني كه سالها در عربستان زندگي مي‌كنند مجبور شده‌اند بنويسند و در آن از ملك سلمان پادشان عربستان بخواهند، دو استان حضرموت و عدن را ضميمه خاك اين كشور كند. اين قبيل اقدامات نشان مي‌دهد اكنون كه عربستان پس از 5 ماه تجاوز به يمن و ريختن هزاران تن بمب بر سر مردم اين كشور و صرف ميلياردها دلار هزينه و دادن تلفات قابل توجه، دستاوردي نداشته و نتيجه‌اي عايدش نشده، به دنبال تحقق آرزوهاي ديرين خود براي انضمام بخش‌هاي ديگري از يمن به خاك خود و تجزيه اين كشور است.
سعوديها از ديرباز يمن را حياط خلوت خود دانسته و در آرزوي بلعيدن بخش‌هايي از آن بوده و از اين جهت شكل‌گيري يك حكومت مقتدر و مستقل را در اين كشور خطري براي منافع خود تلقي مي‌كردند. از اين جهت همواره طرح‌هايي را در دستور كار داشته‌اند، از جمله آنكه سه استان يمن شامل استان‌هاي «عسير»، «نجران» و «جيزان» را از گذشته به تصرف خود در آورده و عليرغم آنكه قرار بود در سال 1337 آنها را به يمن بازگردانند، همچنان از بازگرداندن اين مناطق حاصلخيز و نفت‌خيز شمال يمن خودداري كرده و عملا آن را ضميمه خاك خود نموده‌اند.
رژيم سعودي همچنين 10 جزيره حساس يمني را در درياي سرخ و درياي عرب در تصرف دارد و حاضر نشده آنها را پس بدهد. اين واقعيت‌ها نشان مي‌دهند كه سعوديها از قبل به دنبال ضميمه كردن بخشهايي از يمن بوده و اكنون نيز كه به شكست دادن نيروهاي انقلابي يمن موفق نشده‌اند، درصدد هستند بخش‌هايي از اين كشور را عملا تجزيه و ضميمه خاك خود كند.
در اين ميان آنچه مايه ننگ آل سعود و همپيمانان مرتجع آنان است اينست كه كشوري كه به دليل مهد ظهور اسلام بودن و برخورداري از حرمين شريفين بايد مظهر مقابله با رژيم اشغالگر صهيونيستي باشد، اكنون دست در دست صهيونيستها در حال اجراي نقشه آمريكا و صهيونيسم براي تضعيف و تجزيه كشورهاي اسلامي و كشتار مسلمانان است، واقعيت تلخي كه ملتهاي مسلمان علت آن را در ماهيت وابسته آل‌سعود و فاصله داشتن آن از تعاليم اسلام و امت اسلامي جستجو مي‌كنند.
* منبع: روزنامه جمهوري اسلامي
** اول ** 1337