تهران-ايرنا-فضاپيماي نيوهورايزنز ناسا كه اخيرا عبوري تاريخي از كنار پلوتو (از اجرام دور افتاده منظومه شمسي) انجام داد، اكنون راهي مقصد جديدي شده است.

به گزارش ايرنا از اسپيس،سازمان فضايي آمريكا اكنون پيش از آنكه تمديد ماموريت نيوهورايزنز را رسمي كند، يك بار ديگر طرح بازديد از اين جرم تازه را مرور خواهد كرد.
2014 ام يو 69 يكي از دو جرم آسماني شبيه به دنباله دارها است كه دانشمندان مسئول اين ماموريت زير نظر داشتند.
نيوهورايزنز در ماه ژوئيه از فاصله 12500 كيلومتري سطح پلوتو گذشت.
كاوشگر در آن گذر علاوه بر گرفتن عكس از سطح اين سياره كوتوله داده هاي زيادي در مورد آن و اقمارش شارون، استيكس، نيكس، كربروس و هادرا جمع آوري كرد.
مقصد تازه حدود يك و نيم ميليارد كيلومتر وراي پلوتو است. قطرش 45 كيلومتر است و تصور مي شود يكي از مصالح اوليه اي باشد كه سيارات كوتوله اي مثل پلوتو از آن تشكيل شدند.
اين شيء در ناحيه اي در كرانه هاي دور منظومه شمسي موسوم به كمربند كايپر قرار دارد. اين كمربند شامل بقاياي يخ زده اي است كه از 4.6 ميليارد سال قبل كه منظومه ما تشكيل مي شد به يادگار مانده اند.
جان گرانسفلد مدير ماموريت علمي ناسا گفت:‌ با دور شدن نيو هورايزنز از پلوتو و نزديك شدن آن به كمربند كايپر، و درحالي كه داده هاي هيجان انگيز آن از پلوتو به زمين مخابره مي شود، نگاه ما به مقصد بعدي اين كاوشگر متهور است.
وي گفت:انتظار دارد كه هزينه ماموريت از اين پس خيلي كمتر باشد.
اين فضاپيما حامل سوخت هيدرازين كافي براي يك گذر ديگر است، و دانشمندان مي گويند مي تواند تا اواخر دهه 2020 يا وراي آن به كار ادامه دهد.
الن استرن محقق اصلي اين ماموريت، انتخاب ناسا براي فرستادن كاوشگر به 2014 ام يو 69 را يك گزينه عالي خواند.
اين يكي از پنج جرم آسماني است كه در تابستان سال 2014 با استفاده از تلسكوپ فضايي هابل در مسير پرواز نيو هورايزنز كشف شدند.
با اين حال فضاپيما تا ژانويه 2019 به آن نخواهد رسيد.
علمي **1354**1440