به گزارش نشریه اقتصادی'فاینانشال تایمز'، چین كه بزرگترین وارد كننده مواد اولیه از كشورهای آفریقایی محسوب می شود، تحت تاثیر كاهش جهانی بهای نفت و ركود اقتصادی ناشی از آن در تابستان سال جاری حجم واردات خود از آفریقا را نسبت به زمان مشابه در سال گذشته 40 درصد كاهش داده است.
كاهش واردات چین از آفریقا موجب شده كه اقتصاد كشورهای این قاره نیز دستخوش ركود شود.
در ادامه گزارش فاینانشال تایمز آمده است: كاهش قمیت نفت و فلزات بر اقتصاد كشورهای نیجریه و آنگولا نیز كه بزرگترین اقتصادهای آفریقا محسوب می شوند تاثیر منفی داشته است.
نیجریه و آنگولا بزرگترین صادر كنندگان نفت خام از قاره آفریقا محسوب می شوند.
از سوی دیگر اقتصاد كشور آفریقای جنوبی نیز تحت تاثیر كاهش بهای نفت به شدت آسیب دیده است. این كشور بزرگترین شریك تجاری چین در آفریقا از سال 2009 میلادی محسوب می شود ؛ از این رو كاهش رشد اقتصادی چین تاثیر منفی بر اقتصاد آفریقای جنوبی داشته تا حدی كه رشد اقتصادی آفریقای جنوبی و واحد پولی این كشور نیز كاهش یافته است.
روند كاهش رشد اقتصادی آفریقای جنوبی، نیجریه و آنگولا به عنوان اقتصادهای بزرگ آفریقا بلافاصله اقتصاد دیگر كشورهای این قاره را نیز تحت تاثیر قرار داده است به گونه ای كه كنیا و سنگال نیز با خطر افزایش تورم مواجه هستند.
نشریه فاینانشال تایمز به نقل از برخی كارشناسان نوشت: نجات اقتصاد كشورهای آفریقایی در عدم وابستگی به اقتصاد چین است ؛ زیرا اقتصاد این كشور تحت تاثیر عوامل مختلف سیاسی، تجاری و فرهنگی هرازگاهی دچار فراز و نشیب می شود و همین پدیده تاثیر منفی بر اقتصاد كشورهای آفریقایی دارد.
خاورم**1583**1586
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۵
تهران- ایرنا- كاهش قمیت جهانی نفت موجب شده است كه اقتصاد كشورهای آفریقایی نیز از تاثیرات منفی آن در امان نباشد و این روند حجم مبادلات تجاری و نیز ارزش واحد پول این كشورها را كاهش داده است.