تهران-ايرنا-محققان چيني با استفاده از نانوذرات، موفق به ارائه روشي براي از بين بردن سلول‌هاي سرطاني با كمك گرما شدند كه در اين روش امواج ماكروويو موجب گرم شدن ذرات شده و سلول‌هاي سرطاني را از بين مي‌برند.

به گزارش ايرنا از ستاد توسعه فناوري نانو ، هايپرترميا، يك روش درماني است كه در آن به بافت گرما داده مي‌شود. اين روش براي درمان بيماري‌هايي نظير سرطان به دليل حساسيت بالاي سلول‌هاي سرطاني نسبت به گرما مناسب است. افزايش دما به 40 درجه سانتيگراد براي از بين بردن سلول‌هاي سرطاني كافي است.
هايپرترميا مبتني بر ماكروويو يكي از مهمترين روش‌هاي گرمادرماني است كه مزاياي زيادي دارد. اين روش غير مخرب با نفوذ به اعماق بافت‌ها، مي‌تواند بدون نياز به داروهاي شيمي‌درماني سلول‌هاي سرطاني را از بين ببرد.
اعمال گرما به بدن كاري دشوار است به ويژه گرم كردن بخشي از بدن بسيار چالش برانگيز است.
در اين روشً بافت‌هاي اطراف سلول سرطاني نيز گرم شده و پيامدهاي ناخوشايندي براي بيمار به همراه دارد.
محققان مؤسسه فناوري فيزيك و شيمي چين با استفاده از نانوذرات اقدام به ارائه روشي كارا براي از بين بردن سرطان كرده و براي اولين بار آن را روي موجود زنده آزمايش كردند.
زيانوي منگ از محققان اين پروژه مي‌گويد: تحقيقات ما نشان مي‌دهد كه با اين روش مي‌توان رشد تومور را در مدل‌هاي حيواني كنترل كرد.
وي مي‌افزايد:ميكروكپسولي كه ما ساختيم داراي هسته‌اي از جنس محلول كلريد سديم بوده و تركيب زيست‌سازگار سديم آلژينات نيز در آن قرار دارد. با اعمال امواج ماكرويو، انرژي پرتوهاي ماكرويو جذب شده و به انرژي سينتيكي و داخلي يون انتقال مي‌يابد و در نهايت به‌صورت انرژي گرماي ژول در يون نمك تبديل مي‌شود. با اين كار دما بالا مي‌رود.
با توجه به خواص عالي امواج ماكرويو و سميت پايين آن، محققان با كارايي 86/97 درصد موفق به از بين بردن سلول‌هاي سرطاني شدند. پژوهشگران با استفاده از شبيه‌ساز كامپيوتر سازوكار اين روش را در توليد گرما تأييد كردند.
در قدم بعد، از نانوذرات ZrO2 براي توليد ماده توليدكننده گرما استفاده كردند.
نتايج اين پژوهش در قالب مقاله‌اي با عنوان 'Insights into a microwave susceptible agent for minimally invasive microwave tumor thermal therapy'در نشريه Biomaterials منتشر شده‌است.
علمي **1354**1440