سنندج- ایرنا- مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان كردستان گفت: اكنون دو هزار و 106 تعاونی در زمینه های مختلف خدمات، صنعت ، معدن و فرش دستباف در استان فعالیت می كنند.

به گزارش ایرنا احمد رشیدی روز سه شنبه در نشست خبری در جمع رسانه های جمعی استان ضمن گرامیداشت هفته تعاون افزود: تاكنون زمینه اشتغالزایی 22 هزار و 500 نفر در تعاونی های سطح استان فراهم شده است.
وی گفت: بخش تعاون و تشكل های تعاونی، نقش مهمی در تولید ناخالص داخلی و توسعه كشور دارند.
رشیدی یكی از سیاست های كلی اصل 44 قانون اساسی را كاهش تصدی گری دولت و واگذاری برخی امور به بخش تعاون در راستای توسعه بخش تعاون عنوان كرد.
وی افزود: طبق قانون اساسی بخش تعاون موظف است بسترهای مناسب برای كار و فعالیت اقتصادی آحاد جامعه با پرداخت وام بدون بهره یا كم بهره فراهم كند.
او با اشاره به اینكه بخش تعاون دومین بخش اقتصادی كشور است گفت: با ایجاد تشكل های تعاونی می توان زمینه اشتغال جوانان و حل معضل بیكاری استان را حل كرد.
وی میزان اعتبارات جذب شده استان از محل صندوق اعتبارات ملی به تشكل های تعاونی در سال گذشته را 38 میلیارد تومان عنوان كرد و گفت: در سال جاری نیز تاكنون پنج میلیارد تومان اعتبار برای تشكل های تعاونی جذب شده است.
رشیدی اظهاركرد: سال گذشته بر تعاونی های استان 750 مورد نظارت شده است امسال نیز تاكنون 134 مورد بازدید بعمل آمده است.
به گفته وی از تعداد 322 هزار اعضای تعاونی در كردستان حدود 109 هزار و 251 نفر را بانون تشكیل می دهند.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان كردستان ترویج فرهنگ تعاون، توسعه مدیریت و توانمند سازی منابع انسانی، تحكیم تعاملات شبكه ای، تقویت همكاری بین دستگاهی، تامین مشوق ها و منابع مالی، توسعه بازار تعاونی ها و بدنه تعاونی و تعمیم نظارت بر تعاونی و ارتباط با تعاونی ها و اتحادیه ها را از راهبردهای وزارت تعاون در راستای توسعه این بخش عنوان كرد.
وی ترویج فرهنگ كار گروهی، ایجاد روحیه كار آفرینی و معرفی توانمندی های بخش تعاون به جامعه را ضروری دانست و گفت: جوانان جویای كار و فارغ التحصیلان دانشگاهی در قالب تعاونی می توانند مشكل اشتغال آنها را حل كرد.
او گفت: توسعه مشاركت های مردمی، تحقق عدالت اجتماعی و جلوگیری از كارفرمایی مطلق دولت، پیشگیری از انحصار و احتكار تورم، ارتقا كارایی بنگاه های اقتصادی، افزایش رقابت پذیری در اقتصاد ملی، پیشگیری از انحصار و احتكار تورم از اهداف تعاون است.
رشیدی یكی از مشوق های تعاون را تخفیف 20 درصدی بیمه به اعضای تعاونی ها عنوان كرد و گفت: بسیاری از اعضای تشكل های تعاونی از جمله تعاونی كارگری، كارمندان، تعاونی صیادان و تعاونی دانشجویان از پرداخت مالیات معاف اند.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان كردستان اظهاركرد: در سال های گذشته با ادغام سه وزارتخانه تعاون، كار و رفاه اجتماعی بخش تعاون تضعیف شد ولی هم اكنون این بخش نیازمند بازنگری است.
رشیدی توسعه بخش تعاون را نیازمند همكاری و مشاركت سایر ادارات استان دانست و گفت: این بخش به تنهایی نمی تواند به موفقیت دست یابد.
او گفت: طبق قانون بخش تعاون مقرر شده است كه در هر شهرستانی تعاونی تشكیل شود و نیم درصد جمعیت شهرستان عضو تعاونی باشند.
وی یكی از معضلات مشكلات سرمایه گذاران و شركت های تعاونی را تضمین اعتبارات دانست و گفت: بانك توسعه تعاون در كلیه شهرستان ها فعال است و این بانك مكلف است 70 درصد تسهیلات را به تشكل های تعاونی پرداخت كند.
رشیدی با اشاره به اینكه دهمین جشنواره تعاونی های برتر 16 شهریور سال جاری در تهران برگزار می شود گفت: تعاونی های برتر استان مانند تعاونی 1041 سیمان، تعاونی پلاستیك و سیمان، تعاونی 1562 كابل كنترل سپهر بیجار، تعاونی 1018 مرزنشینان بانه، تعاونی 1805 بانه، تعاونی مصرف فرهنگیان قروه و تعاونی اعتبار در این جشنواره معرفی خواهند شد.
دیدار تعاونگران با نماینده ولی فقیه، گردهمایی ترویجی در روستای گاوشله و دزلی، غبار روبی مزار شهدا، سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه، همایش تقدیر از تعاونی های برتر و بازید از تعاونی های نمونه از برنامه های هفته تعاون در استان است.
از یازدهم تا هفدهم شهریور به عنوان هفته تعاون نامگذاری شده است.ك/2
7352/1904