به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا به نقل از خبرگزاری های رویترز و آسوشیتدپرس، در بخش مسابقه جشنواره فیلم امسال 21 فیلم شركت دارند و جوایز 12 سپتامبر (21شهریور) به برندگان اهدا می شود.
در بخش غیرمسابقه نیز 15 فیلم حضور دارند كه می توان به فیلم های توده سیاه محصول آمریكا و به كارگردانی اسكات كوپر، اورست و بعد از ظهر محصول تایوان و به كارگردانی تای می لیانگ و زمستان در آتس محصول اوكراین ساخته رومكا اشاره كرد. همچنین 13 فیلم كوتاه نیز در جشنواره امسال شركت كرده اند.
** رقابت فیلم جلیلوند
جشنواره فیلم ونیز بخشی را به كارگردانانی اختصاص داده است كه برای اولین بار فیلم ساخته اند كه به نام افق ها نامگذاری شده است. در این بخش نیز 18 فیلم شركت دارند كه فیلم چهارشنبه 19 اردیبهشت ساخته وحید جلیلوند از ایران نیز در بخش افق ها پذیرفته شده است و با پنج نمایش در روزهای 15 و 17 شهریور مهمان مخاطبان جشنواره فیلم ونیز است.
** بخش مسابقه
در جشنواره ونیز مانند دیگر جشنواره های مهم سینمایی مهم ترین بخش، بخش مسابقه است كه برنده اصلی جایزه شیر طلایی را به خانه می برد، آلفونسو كوران كارگردان مكزیكی سازنده فیلم جاذبه (2015) و برنده چندین جایزه مختلف اسكار رییس هیات داوران این بخش معرفی شده است.
فیلم های مطرح در این بخش شامل دختر دانماركی محصول مشترك آمریكا و انگلیس ساخته تام هوپر، یاد آور محصول مشترك فرانسه و كانادا ساخته اتوم اگویان و جانوارن بی ملت محصول آمریكا ساخته كری فوكوناگا است.
اسكات راكس برو، منتقد فیلم و گزارشگر مجله هالی وود ریپورتر می گوید: جشنواره فیلم ونیز در سال های اخیر بسیار خوب برگزار شده است. این جشنواره به بزرگی جشنواره تورنتو كانادا نیست و از تبلیغات و اهمیت جشنواره های كن یا برلین برخوردار نیست؛ محدودتر است اما برگزاركنندگان به خوبی می توانند تعداد معدودی فیلم را انتخاب كنند كه بعدا نام آنها در جشنواره هایی مانند اسكار و دیگر جشنواره شنیده می شود.
برگزار كنندگان جشنواره فیلم ونیز در بخش هفته منتقدان و بررسی آینده سینما نیز را به بررسی شبكه نتفلیكس اختصاص داده اند. نتفلیكس كه امكان ارائه آثار صوتی و تصویری را برای مشتركان خود فراهم می آورد از طریق اینترنت فراهم می آورد، بعد از تهیه آثار مستند در سال جاری اولین فیلم داستانی خود را به نام جانوران بی ملت تهیه كرد كه قرار است در ماه اكتبر (مهر/آبان) به نمایش درآید.
اقدامی كه پخش كننده های فیلم و مالكان شركت های سینمایی را نگران كرده است اما باربرا می گوید سینما در حال تغییر است و جشنواره ها باید به این روند واكنش نشان دهند.
جشنواره فیلم ونیز كه از سال 1932 آغاز به كار كرد، قدیمی ترین جشنواره فیلم در جهان است و به همراه جشنواره فیلم كن فرانسه و فیلم برلین آلمان جزء مهم ترین جشنواره های فیلم در اروپا شناخته می شود.
این جشنواره بخشی از دوسالانه ونیز است كه در سال 1895 توسط شورای شهر ونیز پایه گذاری شد. دوسالانه ونیز اكنون شامل رویدادهای مختلف هنری از جمله جشنواره بین المللی موسیقی معاصر و نمایشگاه آثار هنری می شود.
فیلم آغازین در جشنواره فیلم ونیز همواره از اهمیت زیادی برخوردار بوده است. فیلم بردمن كه جوایز بسیاری را پیش از نمایش در این جشنواره گرفته بود سال گذشته به عنوان فیلم شب افتتاحیه به نمایش در آمد و امسال فیلم اورست در شب اول نمایش داده می شود.
این فیلم به كارگردانی بالتاسار كورماكور كه كارگردان ناشناخته ایسلندی است حتی در بخش اصلی مسابقه برای دریافت شیر طلایی جشنواره امسال شركت ندارد، اما به عنوان فیلم آغازگر جشنواره انتخاب شده است.
اورست فیلمی مهیج با استفاده از فناوری سه بعدی است كه بر اساس حوادث واقعی صعود به قله اورست در سال 1996 ساخته شده و هنرپیشه های مشهوری از جمله كی یرا نایتلی هنرپیشه شناخته شده انگلیسی در آن به ایفای نقش می پردازند.
آلبرتو باربارا مدیر جشنواره فیلم ونیز همواره نشان داده فیلم آغازین جشنواره باید توانایی زیادی برای جذب مخاطب داشته باشد.
وی گفت: دشوارترین موضوع انتخاب فیلم شب آغازین است زیرا باید نوع خاصی از فیلم باشد. باید به اندازه كافی قدرت جذب بصری داشته باشد، زیاد خشن نباشد زیرا بینندگان شب آغازین با بقیه روزهای جشنواره متفاوت هستند.
باربارا ادامه داد: مهمانان جشنواره در شب اول شامل نمایندگان نهادهای عمومی و مقامات هستند كه با طرفداران جدی سینما فرق دارند بنابراین باید سلیقه های مختلف را در نظر گرفت.
فراهنگ**9157 ** 1569
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۹
تهران- ایرنا- هفتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز از امروز (چهارشنبه) با رقابت 21 فیلم بخش مسابقه برای دریافت جایزه اصلی (شیر طلایی) آغاز شد.