روسیه نسبت به پیامدهای عضویت گرجستان در "ناتو" هشدار داد ........................................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 21/12/86 خارجی.سیاسی.ناتو.روسیه.گرجستان.
نماینده روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت: درصورت آغاز فرایند عضویت گرجستان در ناتو، این امر سرآغاز تجزیه گرجستان و جدایی مناطق استقلال طلب آن خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، "دمیتری روگوزین" در گفت وگویی با این خبرگزاری گفت: مناطق "آبخازیا" و "اوستیای جنوبی" اکنون نیز امورشان را خود اداره می کنند اما تلاش گرجستان برای عضویت در ناتو می تواند جدایی طلبی این مناطق را استحکام بخشد و احتمال این که کشورهای خارجی استقلال جدایی طلبان را به رسمیت بشناسند، بیشتر خواهد شد.
مسکو به شدت با عضویت گرجستان در ناتو مخالف است و این هشدار مقام روس سه هفته پیش از برگزاری اجلاس ناتو در رومانی مطرح شده است. انتظار می رود در اجلاس آتی ناتو موضوع آغاز فرایند عضویت گرجستان در ناتو مورد بحث قرار گیرد.
روگوزین در گفت وگویی تلفنی با رویترز از بروکسل گفت: آبخازیا و اوستیای جنوبی قصد ندارند در ناتو عضو شوند، آنها دیدگاه کاملا متفاوتی دارند.
وی افزود: "میخاییل ساآکاشویلی" رییس جمهوری گرجستان این موضوع را می داند و دقیقا به همین دلیل است که درهمه جا بجز اوستیای جنوبی و آبخازیا همه پرسی درمورد عضویت در ناتو برگزار کرد.
سفیر روسیه در ناتو تصریح کرد: این تصمیم یک "اشتباه تاریخی" بود زیرا او شخصا با این اقدام، آبخازیا و اوستیای جنوبی را از گرجستان جدا کرد.
روگوزین تاکید کرد: به محض این که چشم انداز روشنی برای عضویت در ناتو پیش روی گرجستان قرار گیرد، از روز بعد از آن فرایند جدایی واقعی این دو منطقه از گرجستان آغاز خواهد شد.
وی با بیان این مطلب تلویحا گفت که روسیه ممکن است از تلاش این مناطق برای شناسایی بین المللی حمایت کند. دورنمای این موضوع متحدان غربی گرجستان را نگران می کند.
"جیمز آپاتورای" سخنگوی ناتو در واکنش به اظهارات روگوزین گفت: ناتو هیچ تصمیمی درباره ارائه طرح عملی عضویت در این سازمان به کشور گرجستان، اتخاذ نکرده است.
وی با این حال تاکید کرد: اعضای ناتو در هر شرایطی به طور کامل و با قدرت از تمایت ارضی گرجستان حمایت می کنند.
آبخازیا و اوستیای جنوبی در نبردهای دهه 1990 از حکومت گرجستان خارج شدند اما هنوز جامعه بین المللی آنها را به رسمیت نشناخته است. روسیه به این مناطق کمک می کند و بیشتر جمعیت آنها گذرنامه روسی دارند.
اتحادیه اروپا در این هفته ابراز نگرانی کرد که روسیه ممکن است در تدارک به رسمیت شناختن آبخازیا باشد.
مسکو در ماه جاری اعلام کرد که محدودیت های تجاری رسمی برضد آبخازیا را لغو خواهد کرد. این اقدام که بیشتر حالت نمادین دارد، حاکی از حمایت روسیه از جدایی طلبان آبخازیا است.
اما "جیمز نیکسی" تحلیلگر مسائل روسیه و اوراسیا در موسسه "چاتم هاوس" انگلیس، گفت: سابقه تفلیس در مورد دمکراسی و حقوق بشر مهم ترین مانع عضویت این کشور در ناتو است.
به گزارش ایرنا، پارلمان آبخازیا در این هفته با صدور بیانیه ای از سازمان ملل متحد و روسیه خواست تا استقلال این جمهوری جدایی طلب از گرجستان را به رسمیت بشناسند.
روسیه طبق مصوبه سال 1996 میلادی جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع، تحریم های اقتصادی علیه آبخازیا اعمال کرده بود ولی وزارت امورخارجه روسیه روز جمعه گذشته اعلام کرد که با شرایط جدید پیش آمده، مسکو به این تحریم ها پایان می دهد.
جمهوری خودخوانده آبخازیا به دنبال فروپاشی شوروی از کنترل گرجستان خارج شد.
دولت روسیه باتوجه به این که اکثر ساکنان آبخازیا تابعیت روسی دارند، بر حل و فصل اختلافات این منطقه با گرجستان از طریق مذاکره و باتوجه به منافع دو طرف اصرار دارد.
"اوستیای جنوبی" جمهوری خودخوانده دیگر گرجستان نیز هفته گذشته رسما از روسیه خواستار به رسمیت شناختن استقلال خود از گرجستان شد.
مترجمام **1078** 1396 شماره 229 ساعت 19:53 تمام