به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني بازار سرمايه (سنا)، مهدي طحاني درباره اهميت صندوق تثبيت بازار سرمايه، افزود: دربازار سرمايه ركن بازارگردان رسمي كه بخواهد حضور فعال داشته باشد، وجود ندارد لذا اين صندوق شكل گرفته تا در زمان بحراني و زمان هايي كه بازار با مسائلي روبه رو مي شود، از بورس حمايت كند.
وي با اشاره به آنكه پيش از به تصويب رسيدن اين صندوق در هيأت دولت، صندوق حمايت از بازار سرمايه با يك سازو كار ابتدايي راه افتاده بود، اظهار داشت: صندوق حمايت از بازار سرمايه به صورت فردي تصميم گيري هايي داشت كه فلان سهام خريداري يا فروخته شود و همين امر به درست يا نادرست شائبه سوء استفاده از سهام خاص و گروه خاص را ايجاد مي كرد به همين دليل پس از ملاقات فعالان و سهامداران حقوقي بازار سرمايه با رييس سازمان بورس و اوراق بهادار فعاليت اين صندوق به خواست فعالان بازار سرمايه متوقف شد.
اين كارشناس بازار سرمايه با بيان اينكه با تصويب صندوق تثبيت بازار سرمايه، فعاليت اين بازارگردان با ساختار قانوني تر احيا شده است، خاطرنشان كرد: معمولاً صندوق هاي تثبيت به معلول مي پردازند در حاليكه براي برون رفت از مسائل و مشكلات بازار سرمايه بايد علت ها را درست كرد و هم اكنون اصلي ترين علت ركود در بازار سرمايه و بسياري از بازارهاي ديگر به كليت اقتصاد برمي گردد.
وي با بيان آنكه بايد هماهنگي بازار پول و سرمايه ايجاد شود به دومين عامل ركود بازار سرمايه اشاره كرد و گفت: دومين عامل به ساختار خود بازار سرمايه برمي گردد. به طوريكه سهامدار عمده شركتها بايد موظف شوند در محدوده اي از افت قيمت از سهام خود حمايت كنند يا وقتي در بازار به شكل هيجاني قيمت ها افزايش پيدا مي كند متعهد به فروش و پاسخگويي به تقاضاي بازار شوند.
طحاني صندوق تثبيت بازار سرمايه را به آسپرين و قرص مسكن بازار شبيه سازي كرد و گفت: بدنه اقتصاد كشور و هيأت دولت بايد به رونق در جامعه بپردازند و سازمان بورس بايد به ساختار سهامداري و حاكميت شركت ها بپردازد چون اين فعاليت ها علاوه بر اينكه مي تواند مانع بروز بحران در بازار سرمايه شود بلكه نياز به صندوق تثبيت بازار سرمايه را كمرنگ مي كند.
مديرعامل شركت مشاوره سرمايه گذاري آواي آگاه با اشاره به تكميل شدن ليست سناتورهاي آمريكايي براي موافقت با مذاكرات هسته اي، گفت: موضوعاتي كه از بيرون بازار سرمايه را تهديد مي كرد هر روز كمتر و كمتر مي شود اما روند منفي بازار به دليل نبود پول ادامه پيدا كرد.
طحاني خاطرنشان كرد: هم اكنون اصلي ترين عامل براي رونق پيدا نكردن بازار سرمايه نبود پول در اين بازار است اما شك ندارم كه اين روزها مانند روزهاي مشابه در ساليان گذشته به پايان مي رسد و رونق مجددا به بورس برمي گردد و بازار با عبور از افراط و تفريط در تصميم گيري ها، مسائلي از اين دست را پشت سر مي گذارد.
اقتصام(1)9186**1558
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۶
تهران - ايرنا - مديرعامل شركت مشاوره سرمايه گذاري آواي آگاه گفت: صندوق تثبيت بازار سرمايه حكم بازارگردان را براي بازار سرمايه ايفا مي كند و از آنجا كه اين ركن اساسي در بازار ما مغفول مانده اين صندوق مي تواند به صورت رسمي و فعال نقش اين ركن اثرگذار را به عهده بگيرد.