به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا در این مراسم علاوه بر استاد محمود فرشچیان، مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهوری و رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد و سایر شخصیت های سیاسی و فرهنگی همچون صادق خرازی حضور دشتند.
** فرشچیان، سند پویایی و شكوفایی هنرهای ایرانی در دوره معاصر
معاون صنایع دستی رییس سازمان میراث فرهنگی در این مراسم گفت: استاد محمود فرشچیان كلانتر مكتب نوین نگارگری و سند پویایی و شكوفایی هنرهای ایرانی در دوران معاصر است.
بهمن نامور مطلق اظهار داشت: هر اثر تازه فرشچیان یك رخداد بزرگ بوده و هر خلق وی یك نوزایی هنری و هر رونمایی از نقاشیهایش یك مكاشفه گروهی است.
وی گفت: نقاشی فرشچیان بیان ضمیر ناخودآگاه ماست، جایی كه ما حال خودمان را متوجه می شویم، فرشچیان مضامین گروهی رو به اسطوره تبدیل میكند.
معاون رییس سازمان میراث فرهنگی افزود: وی خالق متنهای بزرگ اثر ماست؛ متنهایی كه به دلیل تكثیر فراوانشان به اسطوره - متن تبدیل شدهاند.
وی یادآور شد: بسیاری منتظرند استاد اثری تازه بیافریند تا آن را با بیان خویش در بومهای چوبی یا فلزی ، نساجی یا سنگی و كاغذی یا مجازی بازتولید و تكثیر كنند.
نامور مطلق خاطرنشان كرد: با زایش هر اثر فرشچیان بیشك هزاران اثر دیگر آفریده میشود و یك جریان، یك رود بزرگ شكل میگیرد.
نامور مطلق با بیان این كه این استاد اسطورهساز خود به اسطوره تبدیل شده است، اظهار داشت: فرشچیان خودش موضوع نقاشی و شعر شده و بارها روایتش تكثیر شده است.
معاون رییس سازمان میراث فرهنگی خاطرنشان كرد: فرشچیان حاصل كمالالدین بهزاد، سلطان محمد تبریزی و علیرضا عباسی است.
وی در ادامه اظهار داشت: آثار فرشچیان در عین سادگی هزاران لایه دارد، مردم عامی بهره خویش میبرند و حكیمان ژرفاندیش نیز در آنها غرق میشوند.
وی با بیان این كه فرشچیان به نقاشی قابلیت بیپایانی بخشیده است، گفت: به گونهای كه رنگهایش غزل میخوانند و قلمگیرها حماسه میسرایند. در آثارش نوآوری و اصالت ، خیال و واقعیت با هم تركیب شدهاند.
نامور مطلق در ادامه با بیان این كه استاد فرشچیان چند درخواست برای فرهنگ و هنر جامعه داشته گفت: اگر این درخواستها در هر كشوری صورت میگرفت تا به حال محقق شده بود.
نامور مطلق تصریح كرد: راهاندازی دانشگاه هنرهای ایرانی برای حفظ هویت فرهنگی جامعه یكی از درخواستهای این استاد بود كه متاسفانه بیش از یك دهه است كه در پیچ و خم بوروكراسی گیر كرده است.
وی گفت: همچنین ایجاد یك موزه بزرگ برای صنایع دستی از دیگر درخواستهای این استاد بزرگ بوده كه متاسفانه همان موزه كوچكش در كاخ سعدآباد نیز در دولت پیشین تعطیل شد و هنوز احیا نشده است و آثار هنرمندان بینظیر این مملكت در این انبارها میپوسد.
** فرشچیان خادم ایرانیان است
استاد محمود فرشچیان هنرمند پیشكسوت و خالق آثار هنری همچون شام غریبان نیز دراین مراسم گفت: فرشچیان خادم ایرانیان و این مرز و بوم است.
وی اظهار داشت: من خودم را خاك پای همه هموطنان می دانم. من اگر هم كاری كرده ام در راستای رضای خدا بوده است.
فرشچیان خاطرنشان كرد: این مراسم سبب می شود تا در این سن و سال از خدا بخواهم كه تا جان در بدن دارم خدمتگزار این مملكت باشم.
مراسم رونمایی دو نگاره از جدیدترین آثار استاد محمود فرشچیان با نماهای آسمان چهارم و شام غریبان صبح امروز با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام دعایی مدیر مسول روزنامه اطلاعات و صادق خرازی دبیر كل پیشین حزب ندای ایرانیان و سایر شخصیت های سیاسی و هنری در مجموعه فرهنگی كاخ موزه سعدآباد برگزار شد.
فراهنگ ** 9187 ** 3053 ** 1569
تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸
تهران - ایرنا – آثار آسمان چهارم و شام غریبان استاد محمود فرشچیان صبح امروز (یكشنبه) در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد رونمایی شد.