تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۸

كرمان - ایرنا - معاون باغبانی وزیر جهاد كشاورزی گفت: قصد داریم زنجیره تولید تا صادرات خرما را تكمیل كنیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد كشاوری استان كرمان محمد علی طهماسبی روز دوشنبه در همایش تخصصی خرما در شهرستان بم افزود: اكنون در ایران قریب به 235 هزار واحد صنایع تبدیلی و تكمیلی وجود دارد كه حدود 400 هزار تن محصول فرآوری می شود و حدود 400 تا 500 هزار تن وجود دارد كه قابل فرآوری است.
وی بیان كرد: سال 93 حدود 163 هزار تن خرمای ایران صادر شده كه ارزش كل تجارت جهانی خرما 900 میلیون دلار و سهم ایران حدود 200 میلیون دلار است و كه اگر محصول خرما فرآوری شود ارزش افزوده خوبی خواهد داشت.
وی با بیان اینكه حدود 70 هزار هكتار از نخیلات قدیمی و سنتی هستند و نمی توان در آنها به صورت مكانیزه كاركرد افزود: حدود 30 درصد از باغات خرما نیز درجه دو هستند كه در مجموع 230 هزار هكتار از نخیلات نیاز به بازسازی جدی دارند.
معاون وزیر جهاد كشاورزی بیان كرد: بیش از 50 درصد باغات تغذیه نامتعادل دارند كه ضرورت دارد باغداران به این مهم توجه كنند.
وی با بیان اینكه بایستی در تولید و بازار مصرف توجه كرد گفت: هنگامی كه در بازار جهانی پیارم را قریب به 4.4 دلار، مضافتی را دو دلار و زاهدی را 9 دهم دلار می خرند لازم است برای اصلاح و جایگزینی باغات بخش اجرا و باغداران با توجه به تایید ارقام سازگار در هر منطقه به بازار مصرف توجه كنند.
طهماسبی افزود: تولید جهانی خرما 7.6 میلیون تن است و در ایران این رقم یك میلیون تن می باشد در بحث عملكرد برداشت در هكتار نیز میانگین جهانی 6.8 تن و در ایران پنج تن است.
وی با بیان اینكه هنوز در میان نخل داران بیمه با اقبال عمومی مواجه نشده است گفت: از 230 هزار هكتار باغات خرما فقط 112 هزار هكتار بیمه شده است آن هم در جاهایی كه آسیب پذیری بالاست.
معاون وزیر جهاد كشاورزی با اشاره به اینكه با حضور فعال انجمن ها و تشكل ها می توان بورس خرما را راه اندازی كرد گفت: زنجیره تولید خرما با تولید و توزیع نهال به شیوه كشت بافت شروع شده و در سایر موارد نیاز است تولید كنندگان، تشكل ها و انجمن ها حضور فعال داشته باشند تا این زنجیره كامل شود.
وی اظهار كرد: در برنامه ششم توسعه در بحث خرما، توسعه، جایگزینی، اصلاح و بازسازی باغات مد نظر قرار گرفته و صنعت كشت بافت در كشور به سه رقم به خصوص پیارم اختصاص داده شده است كه از باغداران تقاضا داریم اگر قصد خریداری نهال دارند با هماهنگی مراكز تحقیقات یا مراكز خدمات نسبت به خرید نهال اقدام كنند تا از ورود بیماریها به درون باغات خودداری شود.
8060/3028