تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۹

تهران- ايرنا- محققان هلندي با استفاده از نانوذرات مغناطيسي اقدام به ساخت نانوراكت حامل‌ دارو كردند كه مي‌تواند با اعمال ميدان مغناطيسي محتويات دارويي خود را در محل مورد نظر رهاسازي كند.

به گزارش ايرنا دانشمندان مختلفي در سراسر جهان به دنبال استفاده از نانوذرات حاوي آهن در حوزه دارورساني هستند.
محققان در نظر دارند سيستمي ارائه دهند كه قادر باشد توانمندي‌هاي مختلف را با هم يكجا داشته باشد و در نهايت بر مشكلات اين حوزه غلبه كند.
پژوهشگران هلندي دانشگاه رادبود نتايج تحقيقي منتشر كردند كه در آن روش جديدي براي دستكاري پليمرزوم‌ها ارائه شده است. با اين روش مي‌توان پليمرزوم‌ها را به گونه‌اي مهندسي كرد كه بتوانند محتويات دارويي را با خود حمل كنند و با ابزاري شبيه به موتور، راكت‌ها به سوي هدف حركت كنند.
از آنجايي كه پليمرزوم‌ها حاوي كوپليمرهاي ديامغناطيس هستند، محققان مي‌توانند به سادگي آن‌ها را با استفاده از مغناطيس دستكاري كنند.
اين نانوحامل به گونه‌اي است كه مي‌توان با استفاده از مغناطيس به آن شكل داد و حالت توخالي در آن ايجاد كرد با اين ويژگي مي‌توان تركيبات شيميايي مختلف درون اين نانوحامل قرار داد.
محققان به‌گونه‌اي اين ساختار را مهندسي كرده‌اند كه يك حفره درون آن قرار دارد و اين حفره به عنوان اگزوز عمل مي‌كند.
تركيبات بسيار كوچك موجود در اين ساختار به گونه‌اي هستند كه با هم واكنش داده و يك نيروي فشاري ايجاد مي‌كنند كه عامل حركت اين نانوساختار است.
بنابراين، مولكول‌هاي بزرگتر به عنوان بار درون اين نانوحامل مي‌توانند به نقطه مورد نظر منتقل شوند.
اين نانوحامل، همانند يك راكت، به سوي هدف حركت كرده و با رسيدن به نقطه مورد نظر منفجر مي‌شود. در واقع درون اين نانوحامل دريچه‌هاي مغناطيسي قرار داده شده است كه با اعمال مغناطيس مي‌توان آن‌ها را گشود و مولكول‌هاي بزرگ را رهاسازي كرد.
علمي **1354**1599