مشهد - ایرنا - معاون فناوری و نوآوری پارك علم و فناوری خراسان گفت: از ابتدای تاسیس این پارك تاكنون 600 شركت علمی و فناور زیرپوشش و حمایت پارك علم و فناوری خراسان قرار گرفتند.

اكبر امینی روز سه شنبه در بازدید تعدادی از مدیران و كارشناسان سازمان پسماند شهرداری مشهد از این پارك افزود: تعداد زیادی از این شركتها نیز از پوشش پارك علم و فناوری خارج شده اند كه برخی موفق و برخی ناموفق بوده اند.
وی اظهار كرد: برخی شركتهای زیرپوشش پارك علم و فناوری خراسان رشد و توسعه پیدا كرده اند و هم اكنون كارخانه دارند و از این مجموعه خارج شده اند و تعدادی هم با وجود موفقیت چون محصولاتی فاقد حجم اما با فناوری و ارزش افزوده بسیار دارند سالهاست كه بخشی از فضای كارگاهی این پارك را در اختیار داشته و فعالیت می كنند.
معاون فناوری و نوآوری پارك علم و فناوری خراسان افزود: هم اكنون 235 شركت علمی و فناور زیرپوشش و حمایت این پارك قرار دارند.
امینی گفت: برای اینكه این شركتها بتوانند ادبیات تجارت را فرابگیرند یكی از برنامه های مستمر پارك در این زمینه حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی است لذا پارك و شركتهای زیر مجموعه تاكنون در نمایشگاههایی در افغانستان، تاجیكستان، قزاقستان و اربیل شركت كرده اند.
وی افزود: مجموعه مدیریت پارك علم و فناوری خراسان بر توسعه صادرات تاكید دارد تا عرضه محصولات این شركتها به داخل كشور محدود نشود.
وی اظهار كرد: اعتقاد ما این است كه اگر فعالیتهای شركتهای علمی و فناور منتج به صادرات شود موفق شده ایم لذا فناوریها و محصولاتمان باید قابل رقابت با فناوریهای روز دنیا باشد.
معاون فناوری و نوآوری پارك علم و فناوری خراسان افزود: ارزیابی شركتهای دانش بنیان از فعالیتهای دیگر این مجموعه است كه شركتهای خارج از پارك علم و فناوری را بررسی می كند و درجه دانش بنیان بودن را به شركتها اختصاص می دهد.
وی ادامه داد: پارك علم و فناوری خراسان در این زمینه از نظر تعداد و اعتبار به ترتیب در رتبه دوم و سوم بعد از تهران و اصفهان است.
امینی گفت: شركتهایی كه در پارك علم و فناوری حضور می یابند مشمول قوانین مناطق آزاد و معافیتهای مالیاتی و گمركی می شوند و به طور مثال تا 15 سال از مالیات معاف می گردند.
وی افزود: شركتهای دانش بنیان كه Grade و درجه دانش بنیانی را می گیرند می توانند از تسهیلات صندوق نوآوری و شكوفایی كه حدود هشت هزار میلیارد ریال اعتبار دارد استفاده كنند.
وی ادامه داد: صندوق نوآوری و شكوفایی به شركتهای دانش بنیان هم تحت شرایطی از یك تا 100 میلیارد ریال به صورت سرمایه در گردش اعتبار می دهد.
وی گفت: پارك علم و فناوری خراسان دارای سه سایت است كه سایت اصلی آن در مشهد با 35 هكتار عرصه و دو سایت دیگر در نیشابور و گناباد می باشد كه به عنوان مركز رشد هستند و چند شركت در زیر مجموعه خود دارند.
وی افزود: هشت مركز رشد در پارك علم و فناوری خراسان وجود دارد كه شامل مركز رشد جامع و فناوری اطلاعات، مركز رشد فناوری كشاورزی و مركز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارت و سه مركز رشد در شهرستانهای گناباد، نیشابور و تربت حیدریه هستند.
امینی اظهار كرد: پارك علم و فناوری خراسان كه از سال 1381 تاسیس شده و قبل از این به نام سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی فعالیت می كرد همیشه در كشور رتبه اول یا دوم را از آن خود كرده است.
وی افزود: پاركهای علم و فناوری حلقه های واسط بین صنعت و دانشگاه هستند تا متخصصانی كه دارای ایده، طرح و محصول می باشند با حمایتهای پارك، ایده خود را به صنعت تبدیل كنند یا اگر صنعت، مشكلی دارد توسط این شركتهای تحقیق و توسعه حل شود.
1922 / 6053