به گزارش خبرنگار ايرنا، محسن صالحي نيا عصر روز سه شنبه در نشست بررسي مشكلات و ارايه راهكارهاي صنايع و معادن شهرستانهاي خوي و چايپاره كه در سالن اجتماعات فرمانداري خوي برگزارشد، با اشاره به بازديد از مراكز صنعتي و توليدي شهرستان خوي از جمله واحد توليد دخانيات، نساجي، توليد مبل، چندين كارخانه توليد شيشه اظهار كرد: در اين بازديدها متوجه پتانسيل خوب شهرستان خوي در حوزه صنعت شديم و معتقدم اين بخش با توجه به نزديكي به بازارهاي خارجي بايد در اين شهرستان تقويت شود.
وي افزود: دخانيات شهرستان خوي از ظرفيت خوبي جهت توسعه برخوردار است كه طبق جلسه مشتركي كه با حضور مسولان استاني و شهرستاني برگزار كرديم، مقرر شد كه مشكلات موجود براي راه اندازي اين واحد توليدي طي جلسه اي در تهران بررسي شده و برند خوب سيگار براي توليدات اين كارخانه انتخاب شود.
معاون وزير صنعت و معدن اضافه كرد: كارخانه هاي نساجي خوي هم امكان توسعه دارد كه طبق خواسته سرمايه گذاران اين صنعت در خوي براي توليد چادر مشكي و پوشاك در اين كارخانه اقدام خواهد شد.
صالحي نيا مشكلات موجود در كارخانه سيمان خوي را موضوعي همه گير و كشوري عنوان كرد و ادامه داد: اكثر كارخانه هاي سيمان در كشور با مشكلاتي مانند حامل هاي انرژي، صادرات، عدم فروش و نبود نقدينگي مواجه هستند.
نماينده مردم خوي و چايپاره در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين جلسه با تاكيد بر ضرورت توسعه متوازن در كشور ، استان آذربايجان غربي و شهرستان خوي ، خواستار ايجاد واحد صنعتي در منطقه قطور شهرستان خوي شد.
مويد حسيني صدر اظهار كرد: شركت دخانيات شهرستان خوي با 244 نفر كارمند يكي از قديمي ترين كارخانه هاي موجود در شهرستان و استان است كه امروز در وضعيت نابساماني به سر مي برد و بايد حل مشكل آن چاره انديشي شود.
عضو كميسيون صنايع مجلس نهم افزود: معاون وزير صنعت و معدن براي ايجاد شهرك فرآوري سنگ اعتباري را اختصاص داده اند كه خواستار تسريع در ايجاد اين شهرك مهم براي اين شهرستان در حوزه معدن خيز هستيم.
وي ادامه داد: سرعت بخشيدن به عمليات ساخت شهرك صنعتي ائواوغلو و حل مشكل كارخانه نمك بايد در دستور مسوولان مربوطه قرار بگيرد.
نماينده مردم خوي و چايپاره در مجلس نهم اظهار كرد: كارخانه سيلندرسازي خوي با سرمايه گذاري 500 ميليارد ريال تا دو ماه ديگر به بهره برداري مي رسد و اين واحد توليدي نيازمند سرمايه در گردش است كه بايد از منابع قانوني اين مبلغ تامين شود.
حسيني صدر بازارچه مرزي رازي را براي مردم منطقه قطور و خوي مهم دانست و اضافه كرد: اين مكان تجاري كه براي اشتغال و رونق اقتصادي و تامين منابع خانواده هاي اين منطقه مثمر ثمر بوده ، تعطيل شده و نيازمند توجه مسوولان استاني براي بازگشايي مجدد است.
وي نبود نقدينگي در بسياري از واحدها، نبود بازار خوب اقتصادي براي فروش محصولات توليدي و نياز به منابع مالي و بانكي جهت توسعه واحدها را از جله مهمترين مشكلات واحدهاي توليدي شهرستان چايپاره ذكر كرد.
وي شهرستان خوي را يكي از حوزه هاي مهم صنعت فرش در كشور معرفي كرد و افزود: از ديرباز صنعت فرش بافي در شهرستان خوي عمده اشتغال و محل درآمد مردم اين ديار كهن بوده است كه متاسفانه هم اكنون در ركود به سر مي برد و نيازمند توجهي جدي به اين قشر است.
وي اظهار كرد: منطقه قطور يكي از مناطق محروم شهرستان خوي به شمار مي رود و به لحاظ وجود مرز رازي و نزديكي به كشور تركيه اين منطقه نيازمند ايجاد واحدهاي صنعتي است.
شهرستان خوي با 354 هزار نفر جمعيت در 134 كيلومتري شمال اروميه مركز استان آذربايجان غربي واقع شده است.
اين شهرستان در بخش قطور در جوار كشور تركيه واقع شده و دروازه مرزي رازي در محدوده اين شهرستان قرار دارد.ك3
1905
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۵
اروميه ـ ايرنا ـ معاون امور معدن وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: پيشنهاد تاسيس شهرك مشترك مبل با كشور آلمان داده شده كه ما نيز از اين اقدام استقبال كرده و مقدمات قانوني آن را فراهم مي كنيم تا اين شهرك در اين شهر ايجاد شود.