به گزارش ایرنا، این اجلاس هم اكنون در شهر دالیان در شمال شرق چین جریان دارد.
این رقم در شرایطی مطرح می شود كه نگرانی های زیادی از بابت ركود اقتصادی در چین وجود دارد و شاخص های تجارت خارجی و بورس این كشور ناامید كننده است.
با این حال «لی كچیانگ» نخست وزیر چین در همین اجلاس گفت كه اجازه نمی دهیم اقتصاد چین فرود سختی داشته باشد.
وی تاكید كرد كه كشورش اگرچه با مشكلات اقتصادی فراوانی روبرو است اما طبیعتا اصلاحات و تغییر در الگوهای اقتصادی در هر كشوری كاری بس دشوار است و تبعاتی دارد.
چین در تلاش است تا از الگوی وابستگی رشد اقتصادی به سرمایه گذاری خارجی و صادرات رها شود.
آمارها ارزش اقتصادی چین را 10 هزار میلیارد دلار نشان می دهد كه با این حساب چنین اقتصادی در صورتی كه هفت درصد رشد داشته باشد بسیار قویتر از اقتصادهای كوچكتر به حساب می آید.
چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان در شش ماه اول سال جاری میلادی رشد اقتصادی هفت درصدی را بدست آورده است.
در اجلاس داووس همچنین شاخص های دیگری هم در خصوص شرایط اقتصادی چین مطرح شده است.
بر این اساس این كشور توانسته در نیمه اول امسال هفت میلیون و 180 هزار فرصت شغلی ایجاد كند كه معادل 70 درصد از هدف تعیین شده 10 میلیون فرصت شغلی برای كل سال 2015 میلادی است.
با این حال خبرگزاری شین هوای چین از قول «لی كچیانگ» نخست وزیر این كشور آورده است كه اقتصاد چین در شرایط دردناكی قرارداد اما در زمانی كه اصلاحات در حال انجام است این وضعیت نباید باعث تعجب شود.
وی به كسانی كه از كشور چین و وضعیت اقتصادی آن انتقاد می كنند گفت كه اجازه نمی دهیم اقتصاد چین زمین بخورد.
گفتنی است، نزدیك به 1700 نفر از 90 كشور و منطقه جهان در اجلاس تابستانی داووس كه از 18 شهریور ماه جاری در شهر دالیان چین آغاز شده و امروز به كار خود پایان می دهد، شركت دارند.
چین از سال 2007 میزبان این اجلاس بوده و این دوره نهم آن است كه با موضوع «راهی نوین در مسیر رشد» و برای بررسی راهكارهای توسعه اقتصادی منطقه و جهان و بازگشت به رشد پایدار و توسعه صنعتی برگزار می شود.
آساق*231*1597
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲
پكن - ایرنا - پكن - ایرنا - در جریان برگزاری اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد «داووس» اعلام شد كه ۳۰ درصد از رشد اقتصادی جهان در شش ماه اول سال جاری میلادی (2015) به رشد اقتصادی چین وابسته بوده است.