تهران- ایرنا- یك روانشناس با اشاره به بحران اختلاف های زناشویی در كشور، این مساله را اجتناب ناپذیر دانست وگفت: «مهارت ارتباطی خوب با خانواده و اجتماع» را در كشور آموزش نمی دهیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، «فرج حسینیان» شامگاه پنجشنبه در «كارگاه مهندسی اختلاف زناشویی در زندگی» با بیان اینكه اختلافات زناشویی یكی از موضوعهای رایج در هر جامعه ای است، افزود: اختلاف میان زوجین اجتناب ناپذیر است اما زوجین باید توانمندی رفع آن را داشته باشند.
وی تاكید كرد كه اگر این توانمندی وجود نداشته باشد، اختلافات منجر به مشكلات، طلاق های عاطفی و سپس رسمی می شود.
این روانشناس در ادامه با بیان اینكه، در كشور «مهارت ارتباطی خوب با خانواده و اجتماع» را آموزش نمی دهیم، گفت: نمی توان انتظار داشت كه اختلافات میان زوجین، خود به خود و به راحتی حل شود.
حسینیان، علل ایجاد اختلافات میان زوجین را ناشی از ویژگی های فردی، محیطی و اختلافات ناشی از شیوه های رفتاری طرفین بیان كرد و گفت: البته شیوه های رفتاری مهمترین دلیل اختلافات زناشویی است.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشكی تهران درباره شیوه های رفتاری زوجین كه به اختلاف منجرمی شود نیز گفت: قدردانی نكردن از یكدیگر، لجاجت و كوتاه نیامدن، تحقیر، توهین و بددهنی از جمله این رفتارهاست.
این روانشناس، دروغ گویی، پنهان كاری، پرخاشگری، خشونت و عصبانیت را از دیگر رفتارهای نادرست در خانواده برشمرد و گفت: در خانواده ها اغلب شاهدیم مردان دائما به انتقاد از همسرانشان می پردازند و از آنها ایراد می گیرند.
وی از دیگر دلایل اختلافات شایع در میان زوجین را «عدم انجام وظایف زناشویی» بیان و تصریح كردكه این موضوع اكنون در جامعه افزایش چشمگیری داشته است.
حسینیان افزود: باید برای انجام وظایف خانه دو طرف تقسیم كار كنند.
وی در ادامه با تاكید بر اینكه انجام اصولی جلسات مشاوره به زوجین می تواند از 90 درصد طلاق ها جلوگیری كند، افزود: البته در برخی موارد، طلاق بهترین راهكار برای دو طرف است.
این روانشناس از برخی دادگاه های طلاق انتقاد كرد و گفت: متاسفانه برخی از قضات به دور از كارهای كارشناسی، زوجین را به مشاوره ارجاع می دهند كه این موضوع تنها سبب فرسایشی شدن امر طلاق می شود.
این استاد دانشگاه، نادیده گرفتن اختلافات و دعوای مداوم بین زوجین را از روش های اشتباه دانست و افزود: باید زوجین اختلافهایشان را حل كنند.
حسینیان در ادامه درخصوص نشان های حل اختلاف نیز گفت: زوجین باید از حل موضوع اختلاف احساس رضایت كنند و این موضوع دو طرفه باشد.
این روانشناس، یكی از روش های حل مشكلات و اختلافات زناشویی را استفاده از تكنیك «فعلا بس» بیان كرد و گفت: برای كاهش مجادلات زناشویی، بهتر است با توافق طرفین، ادامه صحبت كردن را به زمانی دیگر موكول كرد.
وی، «مذاكره بین دو طرف» را از دیگر روش های حل اختلاف برشمرد و افزود: البته مذاكره دارای شرایطی است؛ به طور نمونه، زوجین حرف زدن با یكدیگر را بدانند.
حسینی همچنین روش نوشتن قرارداد درخصوص اختلافات و راه حل ها را از دیگر راهكارها اعلام كرد و گفت: به دلیل آنكه بسیاری از موضوع ها در این روش مكتوب می شود، طرفین نمی توانند از آن شانه خالی كنند.
وی، «صحبت كردن با هدف تخلیه حرفها» را یكی دیگر از روش های حل اختلافات زناشویی بیان كرد و افزود: باید هفته ای یك بار زوجین فرصت صحبت كردن داشته باشند تا بتوانند هر موضوعی را به یكدیگر بگویند اما شرط این روش آن است كه پس از بیان صحبتها، طرفین موضوعات مطرح شده را فراموش كنند.
به گزارش ایرنا، كارگاه مهندسی اختلافات زناشویی قرار است ماهی یك بار در پلی كلینیك سلامت جنسی هلال احمر برگزار شود.
شبد** 1528 ** 3377 ** 2023